- Poruka
- 50.287
Ajde smirite strasti.... Dobra je tema, ima dobrih odgovora (iako se medjusobno ne slazete) i nemojte to da kvarite...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sad si mi delovo ko kad se momci ispobiju i onda ih razdvoje, smire se strasti i odjednom ortak od jednog besno utrči u masu vičući šta je bilo šta je bilo saću da vam pokažem
A kad marija i cvetna udruženo i bez argumenata pljuju mene, projektuju, lažu, to ti deluje fino, odlično, simpatično?
)
I kako ti onda bude čudno što nisu isto plaćeni kada nisu podjednako konkurentni? Ok, isto su pametni, ok, mogu da obavljaju neke poslove slično... Ali čim ona uz rađanje ima odsustvo, izgubi tok, čim ranije ide u penziju zbog većeg rađanja, čim ima beneficije da svakim detetom sve duže odsustvuje, kako su podjednako konkurentni jer se neki muškarac za isto to vreme ubija od posla i konstantno je produktivan?

Ja predlažem da se uvede da otac bude obavezan da iskoristi pola porodiljskog odsustva,žena prvu polovinu te godine (zbog dojenja i oporavka)a muškarac drugu.Ako ga on ne iskoristi gubi se pravo na isto i dete će morati u jaslice sa 6 meseci.Pa će na taj način i otac i majka jednako da "gube tok i produktivnost".A i detetu će biti bolje,zbližiće se i sa ocem.![]()

ja mislim da su 'posebna prava trudnica i porodilja' posledica osnovne ljudskosti i zdravog mozga i ne da nisu posledica ravnopravnosti već ravnopravnost ide protivu njih
- - - - - - - - - -
kleš ov tajtns
iskreno glupa ideja, sad nameces da se gubi jer mozda ne moze od njih da iskoristi
I kako ti onda bude čudno što nisu isto plaćeni kada nisu podjednako konkurentni? Ok, isto su pametni, ok, mogu da obavljaju neke poslove slično... Ali čim ona uz rađanje ima odsustvo, izgubi tok, čim ranije ide u penziju zbog većeg rađanja, čim ima beneficije da svakim detetom sve duže odsustvuje, kako su podjednako konkurentni jer se neki muškarac za isto to vreme ubija od posla i konstantno je produktivan?
cudo da ne rece lesi se vraca kuciweeee...vratija se lajon![]()

Ja te nisam pljunula. Samo sam zgadjena tvojim stavovima (koje nisi izneo)
Drugo, ja ne lazem. Pokazi moju laz.
Ja predlažem da se uvede da otac bude obavezan da iskoristi pola porodiljskog odsustva,žena prvu polovinu te godine (zbog dojenja i oporavka)a muškarac drugu.Ako ga on ne iskoristi gubi se pravo na isto i dete će morati u jaslice sa 6 meseci.Pa će na taj način i otac i majka jednako da "gube tok i produktivnost".A i detetu će biti bolje,zbližiće se i sa ocem.![]()
Zašto je glupo? Objasni.
u opste nije glupa ideja, u vise zemalja ocevi mogu da uzmu trudnicko i smenjuju se sa majkom, i ne vidim zasto ne bi i otac preuzeo deo te brige na sebe, na kraju krajeva i on je bitan kao i majka.
U prilog tvoje teorije o nekonkurentnosti, ne govori stanje na trzistu. Jer trziste je vrlo prosto. Ponuda i potraznja. Tamo gde je priroda posla takva da trudnoca, odsustva i raniji odlazak u penziju uzrokuju velike probleme u funckionisanju firme, se zene ni ne biraju. Suptilno, ne javno ali ih nema u personalu. Uglavnom, ako nema preterane zloupotrebe, to ne utice toliko na posao ako u njoj dobijes dobrog radnika.
To je laž, to je projekcija, ubacuješ kao moje stavove stvari koje ja nisam rekao.
Ne znam o kakvom produženom bolovanju pišeš,a ovo za raniju penziju za žene opet ima veze sa bebama,jer su obično bake te koje uskaču i pomažu mladim majkama da ne izostaju mnogo sa posla.Ako to preuzmu očevi ,pa i otac i majka podjednako izostaju sa posla zbog dečijih bolesti,priredbi,izleta i ostalog...onda i bake mogu da rade toliko dugo koliko i deke.Odlično, može, ali se treba onda zalagati da žena dobije, kao u Americi, tri meseca odsustva, bez ikakvih beneficija kasnije, ranija penzija i sa svakim detetom produženo bolovanje.
Taman da se zbližimo.
nesto slicno su uveli ovde, ako jedan ide na porodilicko, valjda dobija taj 85 posto od plate, celih godinu dana, ako i otac ide dva meseca cak 14 meseca
sad pricaju oko 33 posto njih to koriste, jer se duze dobija, pozitivno je sto i ocevi budu sa decom, podrzavam
sto nije pozitivno je da imas prava da ides ti ko otac, a mahom 22 posto po statistici a u praksi zna i mnogo vise da zaradjuje otac, pa sad on samo zbog tih para ostaje kuci, a dal ce biti korisno detetu ako ne zeli al eto bolja solucija to ce se videti za par gidina
a najgluplje je kad moras da das dete jer eto takve su okolnosti, poslodavac kaze ne, biraj os da radis ili otkaz.
Ti si izneo puno stavova,a ja sam samo citirala deo jednog.
Verovatno necu reci nista novo kad kazem da je ova tema samo odraz tvojih frustracija. Brkas babe i zabe, a na stranu sto nipodastavas samu trudnocu i probleme koje ona nosi.
I jos nesto:
Podseticu te, ne tako davno, na ovom pdf-u si pisao o kiretazama kao o problemu u Srbiji.
Otkud je sad trudnoca i radjanje nesto sto se tice samo zene koja radja, a kiretaze to nisu?
Upravo takav zakon postoji ovde u drzavi u kojoj zivim.Nazalost retki su muskarci Koji odu na porodiljsko odsustvo.Ja predlažem da se uvede da otac bude obavezan da iskoristi pola porodiljskog odsustva,žena prvu polovinu te godine (zbog dojenja i oporavka)a muškarac drugu.Ako ga on ne iskoristi gubi se pravo na isto i dete će morati u jaslice sa 6 meseci.Pa će na taj način i otac i majka jednako da "gube tok i produktivnost".A i detetu će biti bolje,zbližiće se i sa ocem.![]()