Trudnicu sa detetom u narucju...

Neki dan odem kod ginekologa, jedna devojka i ja sedimo. Dolazi ženica sa bebom, na prvu kontrolu, znači beba ima mesec i po dana. Pita jel imate mnogo pošto sam sa bebom, ja sam čekala za recept a ta devojka je odmahnula glavom, kao ne zadržava se dugo.
Udje ona pa je nema, deset minuta, izlazi zajedno sa doktorom i prelazi preko u blok za intervencije, još 15 minuta.
Ja ušla posle nje, a dr priča telefonom i kaže svom sagovorniku da je upravo stavljao spiralu. Ja sam se stvarno zadržala minut. Razmišljam posle, kakva je to stoka, mrtva ladna je rekla da nema mnogo a zna da ide da joj stavi spiralu.

Vidis, reagujem na ovaj post jer mi se cini tipicnim za one koji smatraju sebe normalnim gradjanima ove zelje, sa nekim obrazovanjem, savremenim i sa (izvesnom) otvorenoscu na svet... a koji i ne uvidjajuju, ili im to nije znacajno (:() da su njihovi omalovazavajuci, cak i uvredljivi stavovi nista drugo do puki odraz stereotipa. A neki angazman sopstvene pameti u donosenju sudova - npr podela ljudi na "oni" i "mi, "podatak" o BAR 14 trudnoca... - ocigledno je nepotreban. Licno, uzasavam se takvih ljudi.
Lakse mi je sa primitivcima koje covek otpise kao robu sa greskom, i ne stupa u konverzaciju sa njima, bar ne ozbiljniju.
Mislim da je Helen opisala situaciju kada nije reagovala na prljavu osobu (Romkinju) u bolnici, da ne uvredi coveka- Roma. Kasnije je razumela da je trebalo reagovati na prljavstinu. U tome je sustina.
Ukoliko je Romkinja trudna (bar 14 puta u zivotu) svakako da bi trebalo da kao TRUDNICA stalno ide preko reda. Eto, otprilike, tako bih ocekivala od normalnog gradjanina ove zemlje, da ne kazem od kulturnog coveka...

Ja sam upravo to i napomenuo. Posle napishe knjigu "Zivot preko reda" i zaradi grdne pare i pod stare dane neko ide za nju da cheka u redovima.

Back