Vidis, reagujem na ovaj post jer mi se cini tipicnim za one koji smatraju sebe normalnim gradjanima ove zelje, sa nekim obrazovanjem, savremenim i sa (izvesnom) otvorenoscu na svet... a koji i ne uvidjajuju, ili im to nije znacajno (

) da su njihovi omalovazavajuci, cak i uvredljivi stavovi nista drugo do puki odraz stereotipa. A neki angazman sopstvene pameti u donosenju sudova - npr podela ljudi na "oni" i "mi, "podatak" o BAR 14 trudnoca... - ocigledno je nepotreban. Licno, uzasavam se takvih ljudi.
Lakse mi je sa primitivcima koje covek otpise kao robu sa greskom, i ne stupa u konverzaciju sa njima, bar ne ozbiljniju.
Mislim da je Helen opisala situaciju kada nije reagovala na prljavu osobu (Romkinju) u bolnici, da ne uvredi coveka- Roma. Kasnije je razumela da je trebalo reagovati na prljavstinu. U tome je sustina.
Ukoliko je Romkinja trudna (bar 14 puta u zivotu) svakako da bi trebalo da kao TRUDNICA stalno ide preko reda. Eto, otprilike, tako bih ocekivala od normalnog gradjanina ove zemlje, da ne kazem od kulturnog coveka...