Sa kim bi trebale živeti starije osobe, posebno posle 70 godina?

Sve češće ljudi starost dočekuju sami.
Јер су психички злостављали децу и одраслу децу док нису отишла (сва она која су то могла,наравно ако су могла подразумевано).

Deca su razasuta po svetu,
Срећно се склонила на време ако су могла или су разасути по држави.
prijatelji se prorede,
Многи их немају а онда гуше одраслу децу нереалним очекивањима.
komšiluk se promeni,
Наследе млађи четвртину или половину некретнина,тачно.
a sve više ljudi starijih od 70 godina živi potpuno sami.
Да су добре особе неко би био ту за њих,ако су тихи злостављачи цео живот кукаће заувек како су напуштени без објашњења шта су радили другима у четири зида.

https://www.instagram.com/p/C-yI6_IsFSO/?igsh=NDZvZWs4ZDZ4aXFw

"Dodjite mi opet. Molim vas. Ne zaboravite me."
Citava tema je jako tuzna, a ova recenica me je dotukla.
Ne znam koje je resenja za ovaj problem, ali nisu ti ljudi zasluzili ovakvu tesku sudbinu, barem ne vecina.
Mislim da cu sada izmeniti rezim ishrane: vise slanine, vise kobasica, vise masti, i cesce alkohola- barem da kvalitetno propadnem.
Srcani udar je zakon, samo se izvrnes i baj-baj.

Poslednja izmena:
Zalosno je kad stari iz godine u godinu sve više stare.
Још је жалосније што се никад не извине за своје поступке,социјално изолују децу,константно одраслој деци набијају комплекс ниже вредности,уништавају самопоуздање и пре старости и пре болести,цео живот такви су.

https://youtu.be/-Nqi7YgXtzg?si=JsBrsaMeBK1vMYln
Svaki dan je tezi i treba im pomoc do lekara, po hranu i lekove, setnja.
У теорији али у пракси зависи како се понашају према другима,има одрадке деце која су цео живот слушала увреде,цео живот трпела психолошки терор.
Ima neko ko sa 90 moze sam, i neko mladih sa 60 70 ne moze.
Ал' има их који окрећу децу једне против других да би они били центар пажње,има их који стално изазивају сукобе јер се хране тиме да упропасте другима сваки тренутак.

Ал' има их који окрећу децу једне против других да би они били центар пажње,има их који стално изазивају сукобе јер се хране тиме да упропасте другима сваки тренутак.

Hvala za kanal. :)

Kako očekuješ da se osoba od 80 prilagodi nekome od 40-45? Pa i 50. Ja od 46 vrlo često uvidim koliko nemam ništa zajedničko sa mladima od 18,19,20 godina.
Да те демантујем јер младост траје до четрдесете године живота

потом иде средње доба и старост.

Често је један од родитеља психички насилан а други је
https://youtu.be/kECIq1LXBOk?si=lWAqgFxfHNEgK5rr и не дешава се да решавају све и инсистирају да се сви прилагоде њима и њиховим потребама.

Sve češće ljudi starost dočekuju sami. Deca su razasuta po svetu, prijatelji se prorede, komšiluk se promeni, a sve više ljudi starijih od 70 godina živi potpuno sami. Prema podacima UN-a, više od 20% osoba starijih od 70 godina u Evropi živi u samačkim domaćinstvima (U Japanu 7 miliona) – i taj broj raste.

Nekad je bilo prirodno da više generacija živi pod jednim krovom – danas to postaje izuzetak.
Neki kažu da je samostalnost sloboda, drugi da je to tihi put u usamljenost. A kad dođu godine kada je potrebno malo više pomoći, društva, pa i nežnosti – sa kim bi tada bilo najbolje (ili najlepše) živeti?

Sa robotima za pomoć u kući i krznenim prijateljima.

Nemam pojma sta ce zivot da mi donese i da li cu doziveti 70+, ali u svakom slucaju sam vec obezbedio sve da ne budem ni minut svom detetu na teretu.

Neka zivi svoj zivot kako zeli, ne pada mi na pamet da mu namecem ikakvu obavezu prema meni.

I gade mi se ljudi koji kazu "pa deca treba da vrate roditeljima sto su ih roditelji odgajili"!!! Pa nije se dete rodilo svojom nego vasom voljom!!!
Ali detetov zivot pripada njemu, a ne vama!

Nista gore od sebicnih roditelja koji nece da puste decu da zive svoje zivote i koji traze da im deca nesto "vraćaju".

Ljubav roditelja prema detetu je ili bezuslovna ili ne postoji. Tu nema sive zone.
Auuuu, bolje da ti ne kazem sta ce onda biti vecinski zakljucak za roditelje u Srbiji....
Cek sad me osamari after efekat...auuuuuuuuuuuuuu
Kad se setim svih uslovljavanja i spustanja, prvo zbog ideje vaspitanja koju roditelji imaju u srbiji , pa onda zbog celicenja, da te roditelji nauce kako ce da te ponizavaju i spustaju drugi, pa onda malo i zbog rivaliteta ako si kvalitetniji i uspesniji , a njima se cini na laksi nacin si dosao do toga od njiih, ...i na kraju zbog toga sto zavide ili su sebicni....

Jooooooj,
ovde je mesto da pozovem sve da mi se jave na pvt i da poguram onaj moj projekat za stvaranje okruzenja za decu , omladinu i mlade ljude , u smislu pojacanja nezavisnosti od njihovih roditelja , u vidu stambenog, organizacionog i psiholoskog pomaganja, koji imam vec 20 30 godina u glavi , od kako sam video sta roditelji rade mojim skolskim drugovima...i kasnije na fakultetu , pa onda i na svojoj kozi otkrijes sta ustvari znace odredjeni gestovi , nije to sve jednoznacno , pomesana je i ljubav i mrznja...

Ne znam ni ja ali mislim da ako si sve snove ostvario i imao dobar i ispunjen zivot da ces biti zadovoljan.Ne moeas da budes sam to je izbor u starckom domu mozes puno prijatelja da nadjes.
A koliko jeljudi ostvarilo i pola svojih snova? Vecina su provela odrzavajuci glavu iznad vode, a nisam siguran da si vecina mogu prisutiti staracki dom.

Back