Tribali

U Evropi je Homosapiens prisutan više od 40000 godina.
Civilizacije Lepeskog Vira, Starčeva i Vinče pripadaju precima ovog čoveka (HG IJ, G), antropološki tip Dinarac, verovatno i Mediteranci.
Indoevropljani su došli kasnije R1a, R1b, Pre svega Nordidi, verovatno i Alpidi.
Inače u Srbiji postoji veliki otpor da se vinčaska kultura proglasi staroevropskom, a vinčansko pismo staroevropskim.

Не постоји ИЈ група и Лепенском виру веч И и они с сматрају староевропљанима. Ј је неолитска група која стиже касније и вероватно је доминантна у Винчи(има је и међу Аријевцима).
Иако су Р1а и Р1б индоевропске постоји могућноост да је Ј2а примио индоевропски језик пре него што је дошао да балкан или касније у заједници са Р1а са којим се касније заједно селио до Индије.

HG I i J su bliske, rumunski hoposapiens od pre 40000 godina nije mogao biti HG I, jer se ona još nije bila izdvojila. Mžda IJ ili G.
Pre se Pelagzi J, a Semiti E.
Dokazano je da su Palestinci i Pelagzi imali zajedničkog pretka, i to može biti veza između protosinajskog i vinčanskog pisma.
E sada možete misliti šta hoćete, ali ću staviti jedan citat.
"Anđelija Stančić, Spajićeva u knjizi Najstariji jezik biblije pokreće niz pitanja za Sinajsku goru u kojoj se nalazi Mojsiseva gora, na kojoj je dobio božije zapovesti. Arapi je nazivaju Đerbel Serbal (Srpska gora) visoka je 8168 stopa, sa pet vrhova i planinom A-berim na brdu Nebo..."

Ко је доказао?
Имају ли Палестинци везе са Феничанима.
тај Румунски није могао да буде Г сигурно вероватни је И.

Po čemu sudeći suTtribali indoevropski narod?

Vidiš ne znam tačno, ali vjeruje se da su svi ti balkanski narodi su bili indoevropski - od Grka do Dačana i Ilira. Do sada nije bilo pruženo ubjedljivijih kontra-argumenata (recimo, da bi Tribali mogli biti prije potomci autohtonog pred-indoevropskog stanovništva).

Negde sam i napisao pretpostavku da su indoevropljani uništili Vinčansku kulturu.
Ali i da nisu ubili baš svakog staroevropljanina, niti uništili svaki trag ove kulture. Neki odjeci civilizacije Lepenskog Vira mogu se prepoznati i danas u Istočnoj Srbiji.
Srbi su spaljivali mrtv do 12 veka. Tribali su imali običaj oceubistva.

No, vinčanski simboli su nestali i nije moguće povezati ih kako sa Tribalima, tako ni sa recimo Ilirima ili Helenima.
Ne mogu se povezati kako sa Etrurcima, tako ni sa Filistejcima...
Spaljivanje mrtvih nije bila specifična karakteristika nosioca vinčanske kulture...

Poslednja izmena:
Citiram sebe
"Negde sam i napisao pretpostavku da su indoevropljani uništili Vinčansku kulturu.
Ali i da nisu ubili baš svakog staroevropljanina, niti uništili svaki trag ove kulture. Neki odjeci civilizacije Lepenskog Vira mogu se prepoznati i danas u Istočnoj Srbiji."

Ne govorim pismu već kulturi. Pismo je samo jedan od elemenata.

Ко је доказао?
Имају ли Палестинци везе са Феничанима.
тај Румунски није могао да буде Г сигурно вероватни је И.

Ne znam koliko pomaze kada neko izjavi da se "seca" da je nesta gledao na TV-u ali ipak...

Bila je emisija na Nat.Geographic iil Discovery bas o fenicanima gde su tvrdili da su ispitivanjem genitike dokazali da su danasnji Palestinci prakticno potomci Fenicana a najvise Libanci.

Ne znam koliko pomaze kada neko izjavi da se "seca" da je nesta gledao na TV-u ali ipak...

Bila je emisija na Nat.Geographic iil Discovery bas o fenicanima gde su tvrdili da su ispitivanjem genitike dokazali da su danasnji Palestinci prakticno potomci Fenicana a najvise Libanci.

Мислим да су све приче о Трибалима пре Христа некорисне. То су вероватно племена која су се погубила као јеврејско тринаесто племе и под неким условима стигли у Тракију, а из Тракије на западни Балкан. Даље је познато.

Citiram sebe
"Negde sam i napisao pretpostavku da su indoevropljani uništili Vinčansku kulturu.
Ali i da nisu ubili baš svakog staroevropljanina, niti uništili svaki trag ove kulture. Neki odjeci civilizacije Lepenskog Vira mogu se prepoznati i danas u Istočnoj Srbiji."

Ne govorim pismu već kulturi. Pismo je samo jedan od elemenata.

Raspravu smo počeli o pismu, a ne kulturi:

Dokazano je da su Palestinci i Pelagzi imali zajedničkog pretka, i to može biti veza između protosinajskog i vinčanskog pisma.

Dakle diskutovali smo o pismu. Ja sam ti samo želio kazati da je spajanje vinčanskih simbola i protosinajskoga pisma - neizvodivo.

Мислим да су све приче о Трибалима пре Христа некорисне. То су вероватно племена која су се погубила као јеврејско тринаесто племе и под неким условима стигли у Тракију, а из Тракије на западни Балкан. Даље је познато.
Vrlo su korisne, a naročito gledanje njihovih antroploških osobina, tada priče o trinaestom plemenu završavaju tamo gde treba, a to je grčko ostrvo Mikonos. Do zapadnog Balkana još nisu stigli kao originalno biblijsko pleme već kao Kriptojevreji odnosno kao narod južnog Kavkaza koji je nekim slučajem prihvatio veru.

Ј нису староевропљани они спадају у неолитске досељенике.
Хаплогрупа И постоји итекако ван Европе што због исељеника у с Америку , Аустралију, па у Турској , па Азијски део Русије, има је поприлиочно међу Курдима.......

Гледао сам то одавно. Колко се сећам повезали су феничане са Либанцима. Претпостављам да те групе(вероватноЕ1б) има и у Палестини, е сад питање је да ли је то њихова изворна група.

Гледао сам то одавно. Колко се сећам повезали су феничане са Либанцима. Претпостављам да те групе(вероватноЕ1б) има и у Палестини, е сад питање је да ли је то њихова изворна група.

http://www.theapricity.com/forum/showpost.php?p=258831&postcount=15
http://vieilleeurope.wordpress.com/2011/01/17/i2a-vincacucuteni-9000bc-i1-scandinavia-3000bc/
Mislim da se ovde pravi previd da je u ledenom dobu nivo mora bio 150 do 180m niže, i da su mnoge plodne ravnice sada pod morem.
Kada govorimo o staroevropljanima i indoevropljnima, kapiram da se pod indoevropljanima podrazumevamo nosioce indoevropskih jezika, a pod staroevropljanima one koji su tu bili pre ovih seoba.
Skorašnje migracije nisu mi bile predmet analize.

Vrlo su korisne, a naročito gledanje njihovih antroploških osobina, tada priče o trinaestom plemenu završavaju tamo gde treba, a to je grčko ostrvo Mikonos. Do zapadnog Balkana još nisu stigli kao originalno biblijsko pleme već kao Kriptojevreji odnosno kao narod južnog Kavkaza koji je nekim slučajem prihvatio veru.

Da pitam, da ne skitam:)
Ima li ovo neke veze sa Dardanom, iz Josifovog plemena, koga neki povezuju sa Dardanom, koji se u Ilijadi navodi kao predak Dardanaca.

Ali kako nekorisne, kada je tada i glavnina njihove istorije? Vrlo malo šta znamo o Tribalima u prvih par stoljeća nove ere...i tu ne ide recimo jedan od najznačajnijih događaja u tribalskoj istoriji (sukob sa Aleksandrom Velikim).

Vujadine, Tribali nisu dospjeli na zapadni Balkan. Oni su bili na istočnome.

Мислим да су рекли да је око 55% Либанаца има Феничанско порекло.За Палестинце не знам, али мислим да су комплет Арапи.

ISTOČNI mediteranci ili Pelazgi, koje odlikuje antigen HLA-B35 su najzastupljeniji u severnoj Dalmaciji i kroz čitavu dolinu podunavlja i posavine, kroz Panoniju, obuhvatajući istočnu Austriju i Bavarsku. Veoma su zastupljeni i na jugozapadu Grčke. Današnje Palestince takođe odlikuje izražena distribucija antigena HLA-B35. Oni zapravo predstavljaju potomke nekadašnje minojske tj. pelaške kulture, koja je pre nekoliko hiljada godina doživela egzodus sa Krita na obale današnje Palestine. Isto genetsko poreklo ima jedan deo izvornih Egipćana, kao i starosedelaca Indije - Dravida, koji predstavljaju semitizovane istočne mediterance.
http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:276264-Sloveni-kao-manjina
Na prostorima bivše Jugoslavije HLA-B35, je zastupljen sa 24%.

Ali kako nekorisne, kada je tada i glavnina njihove istorije? Vrlo malo šta znamo o Tribalima u prvih par stoljeća nove ere...i tu ne ide recimo jedan od najznačajnijih događaja u tribalskoj istoriji (sukob sa Aleksandrom Velikim).

Vujadine, Tribali nisu dospjeli na zapadni Balkan. Oni su bili na istočnome.
У кронологији пише да су Трибали дошли на западни Балкан из Тракије, а Тракија је на истоку балканског полуострва, а српска краљевина Трибала је на Западу од Тракије.

У кронологији пише да су Трибали дошли на западни Балкан из Тракије, а Тракија је на истоку балканског полуострва, а српска краљевина Трибала је на Западу од Тракије.

У хронологији коју си прилижио (мислим на превод) пише и да је Бодин био бугарски краљ (владари Бугарске од почетка 10. носили су царску титулу)
да је Бодинова жена Јаквинта била влашка принцеза
Спомињу се неки Стефан Немања Први (1112-1136) и Стефан Немања Други (1151-1195)
да се жена Стефана Првовенчаног Јевдокија одмах преудала за Лава Згура (имала је и другог супруга, тамо неког византијског цара Алексија V Дуку Мурзуфла)
да је Стефан Урош I био слеп
да је Душанова жена била Јелена Кантакузин
да је цара Уроша убио узурпатор Вукашин 1366. године итд. итд. мрзи ме да тражим КРУПНЕ грешке даље

Meni još nije zapravo jasno kakve se to hronologije držiš kao nekakvog nepobitnog autoriteta..?

То није озбиљно. Све шта се може намештати треба много пута проверавати. А да ли је ико проверио бар једанпут?

Back