...ih da su samo tri.......
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koje su po vama najveće greške koje je Srbija napravila u prošlom stoleću ? Po meni:
1. Ubvistvo prestolonaslednika Ferdinanda
2. Odbijanje Trojnog Pakta 1941
3, Rat protiv NATO 1999
![]()
1.Decembar 1918 nebulozno ujedinjenje pobednika sa porazenima, ima ih jos.
oftopičariš.al ajd.)Najveca greska Srbije je ta da je krenula u sve te ratove 90-ih i navukla na sebe takvu ljagu i sramotu da se nece toga otarasiti u nardnih 100 godina.
Zapitajte se samo kakva je to greska i sto se postiglo sa tim barbarizmom 90-ih godina. Tko u tome ne vidi gresku tom fale u glavi daske
1) stvaranje jugoslavije
2) kada smo rekli NE hitleru ,zbog tudjih interesa
3) tito i srpska zaslepljenost ...ideologijom
Nije on jedini. Ima u Srbiji dosta takvih koji misle da nam je Hitler nudio pogacu i so. Srbija/Jugoslaija treba da bude ponosna sto je uvek bila na strani pobednicke i ispravne strane, A POGOTOVO STO IMA ANTIFASISTICKU TRADICIJU.Ти се стидиш тога што смо ми рекли НЕ хитлеру ?
БРУКО И СРАМОТО.
СРБИЈА НЕ ТРЕБА ДА СЕ СТИДИ СВОГ АНТИФАШИЗМА !
Nikakva Jugoslavija nije bila srpska greska jer nikada vise Srbija nece biti dio neke takve ozbiljne drzave. Najbolje su Srbi zivjeli u toj Jugoslaviji nego ikad prije. Ako cemo iskreno nije Srbija ta koja je stvorila Jugoslaviju, nije se nju puno pitalo, stvorili su je velike sile zbog tadasnjih okolnosti.
Najveca greska Srbije je ta da je krenula u sve te ratove 90-ih i navukla na sebe takvu ljagu i sramotu da se nece toga otarasiti u nardnih 100 godina. Danas svi vi pljujete tu Jugoslaviju i navodite je kao gresku. Navodite je kao gresku a iza toga se krije zal za porazom u svim ratovima koje je Srbija zapocela. DAkle malena ste zemlja i malen narod ali uvijek ste radili velika sranja sebi i susjedima.
Da ste bili mirni nebi bilo toliko razaranja i nesretnih ljudi, nebi bili osramoceni, nebni se u svijetu o vama govorilo sve najruznije kako se govori. Nebi toliko ekonomski i moralno potonuli... isto tako imali biste u Hrvatima dobre suradnike i te dvije zemlje bi pomagale jedna drugu, nebiste ostali bez Kosova itd.
Zapitajte se samo kakva je to greska i sto se postiglo sa tim barbarizmom 90-ih godina. Tko u tome ne vidi gresku tom fale u glavi daske.
Kakva bre tudja tvorevina??? Jel ti znas sunce ti zarko ko je za tu ideju ginuo na Ceru i Kolubari i sad dodjes ti i kazes "dzaba ste krecili". Jugoslavija je odlicna ideja kamoli lepe srece da se opet iscrta na svetskoj karti. I nije se Juga raspala zato sto smo se ujedinili sa Hrvatima i Slovencima (oni su mogli da odu jos '45) vec zato sto su par njihovih nacionalista povukli njih, a par nasih nacionalista nas. Njihovi im govorili da su ustase bili heroji Hrvatske, a nasi nama da su cetnici bili heroji Srbije...oni za Pavelica mi za Drazu.....oni nas na vrbe mi na njih granate....itd itd. I normalno da takva drzava nije bila moguca. Medjutim dok se govorilo o bratstvu i jedinstvu prica je bila drugacija tj tada niko na nikoga kamu nije potezao. Hrvatsku bi nakon 1918te uzela ili Italija ili Madjarska, a Slovenija bi ostala u Austriji.Jugoslavija je tuđa tvorevina i kao takva se morala raspasti, htjeli mi to ili ne. Sav taj lagodni život koji su naši preci uživali u toj državi su krediti dobijani od strane raznoraznih bankara, krajem '80-tih sve je to došlo na naplatu i to je rezultiralo ratom. Ako ćemo pričati o Jugoslaviji, onda je naš veliki promašaj pozivanje Hrvata i Slovenaca da žive sa nama u jednoj zajednici, trebali smo ih pustiti da idu svojim putem ali ne. Opet, ne možemo kriviti sami sebe jer je Jugoslavija tuđa tvorevina, kada se formirala ništa se nije pitalo ni Hrvata ni Srbina.
Da smo ostali u SFRJ svi zajedno i slozno....povukli bi repove ko Staljin kad je 40ih hteo da napadne. Ali jednostavno za slogu treba imati dobrog lidera.NATO bi kad-tad napao Srbiju,

Kakva bre tudja tvorevina??? Jel ti znas sunce ti zarko ko je za tu ideju ginuo na Ceru i Kolubari i sad dodjes ti i kazes "dzaba ste krecili". Jugoslavija je odlicna ideja kamoli lepe srece da se opet iscrta na svetskoj karti. I nije se Juga raspala zato sto smo se ujedinili sa Hrvatima i Slovencima (oni su mogli da odu jos '45) vec zato sto su par njihovih nacionalista povukli njih, a par nasih nacionalista nas. Njihovi im govorili da su ustase bili heroji Hrvatske, a nasi nama da su cetnici bili heroji Srbije...oni za Pavelica mi za Drazu.....oni nas na vrbe mi na njih granate....itd itd. I normalno da takva drzava nije bila moguca. Medjutim dok se govorilo o bratstvu i jedinstvu prica je bila drugacija tj tada niko na nikoga kamu nije potezao. Hrvatsku bi nakon 1918te uzela ili Italija ili Madjarska, a Slovenija bi ostala u Austriji.
Kad je Tito umro, cela Jugoslavija bila je duzna oko 18 milijardi dolara.......do raspada (za 10 god) dug se povecao na oko 20-22 milijarde dolara.....SR Jugoslavija je dobila u nasledstvo 4-6 milijardi dolara od tog duga.......danasnja Srbija je duzna oko 30 milijardi EVRA (ne dolara!). Znaci kad se zavrsila era bratstva i jedinstva (SFRJ) mi smo dugovali samo 4-6 milijardi, a danas 30, Hrvatska i Slovenija su jos vise zaglibile!
Jugoslavija nije greska i ne mogu da poverujem da neko za sopstvenu drzavu ima nesto lose da kaze ALOOOOOO to je kao kad bi Englez rekao "koji ce nam Velika Britanija", kao kad bi Bavarac ili svaba iz Berlina rekao "koji ce mi ku..c Nemacka", kao kad bi Italijan iz Pijemonta rekao "koji sam ku..c pravio Italiju",.. a sve te drzave su imale unutrasnje krize kao i mi. Ponavljam.... mi ex Yu narodi treba da se drzimo zajedno JER SMO SAMO ZAJEDNO JACI, a ovako raskomadani mozemo samo da podpadamo pod uticaje velikih sila.....niti ce Hrvatima pomoci Nemacka niti nama Rusija ako od nas nemaju debelu korist ili da utvrdjuju svoje pozicije u Evropi. Hrvatskoj su Nemci pomogli da budu nezavisni pa kad su to postali onda im kupili celo primorje koje je Hrvatskoj dok je bila u SFRJ donosilo 9 milijardi dolara godisnje (pa sad umesto u Hrvatsku ta lova ide u Berlin), a gde su nama Rusi bili '99? "Davali snaznu podrsku" kao i Libiji i onom sirotom Gadafiju.
Da smo ostali u SFRJ svi zajedno i slozno....povukli bi repove ko Staljin kad je 40ih hteo da napadne. Ali jednostavno za slogu treba imati dobrog lidera.
Na Ceru i Kolubari se ginulo za Srbiju ,tek u decembru iste godine na zasjedanju narodne skupštine kao ratni cilj se postavlja ujedinjenje.
Ta pogubna odluka se može ubrojati u najveće greške tzv. srpske elite.
Na Ceru i Kolubari se ginulo za Srbiju ,tek u decembru iste godine na zasjedanju narodne skupštine kao ratni cilj se postavlja ujedinjenje.
To je naš propust jer se nismo znali izjasniti za političkim stolom kao pobjedinici iz 1. svjetskog rata. Drugi su odlučivali umjesto nas i zato sam i rekao da je Juga "tuđa tvorevina..."
Govore istim jezikom (znaci razumes onoga iz Zagreba kao svog iz Beograda), prezimena su im gotovo ista kao i imena (nadje se par izuzetaka), isti mentalitet nemaju ni svi Srbi...onaj iz Vojvodine ima jedan, Nislija drugi, Bosanac treci, krajisnik cetvrti itd itd....ni svi Srbi nemaju potpuno istu istoriju jer ih je pola bilo pod Turcima pola pod svabama pa kad je dosao Prvi rat jedni su cekali na Drini drugi na istu napadali. Jedina razlika izmedju Srba i Hrvata je sto su oni katolici, a mi pravoslavci ostalo je sve isto...jezik, grupa i podgrupa naroda, zivot na istom podneblju, itd ista razlika je i sa bosanskim Muslimanima, a ostalo je isto.Da odlicna ideja, jer svi znademo da neki Zagorac i Nislija, slice ko jaje jajetu. Imaju zajednicku istoriju, jezik, mentalitet - i zajedno su jaci.
Sve se to prati i uracunava i izracuna se koliko smo bili duzni onda sa ovom vrednosti dolara, a koliko sada sa istom vrednoscu... dolar je stabilna valuta!Kolka je vrijednost dolara bila prije 30 godina a kolka danas?
Milos Obrenovic je bio NEPISMEN, NE POLUPISMEN vec NEPISMEN pa je Srbiji opalio temelje samostalnosti posle 450 godina!!! To nema veze da li je neko pismen, polupismen ili nepismen da bi vodio politiku...bitno je da ima kliker, a ne diplomu jer diplomu danas mozes kupiti kao jabuke na pijaci.Najveca nasa nesreca je sto su polupismeni i polupametni, bezkrakterni, odredjivali "sta je bolje".
Ne seres samo na moju vec i na sopstvenu i na drzavu svih nas jer je u okvirima te drzave bila i Srbija pa ako ti "seres" na prostor od Vardara do Triglava...znaci da svojim "sranjem" zahvatas i Kosovo i pomoravlja i Sumadiju i Vojvodinu, a isto tako i Crnu Goru Rep. Srpsku i tvoju Liku. Za tu potrebu se koristi WC solja. I kao sto rekoh to jekao kad bi Englez "****" po Velikoj Britaniji npr.... automatski bi "zasro" i svoju Englesku i London kao sto si ti Srbiju i Beograd.P...srem ti se na tu tvoju drzavu.
Upravu si, pricas sta bi bilo kad bi bilo, a ja pricam sta je zaista bilo....da ti kazem da su Rusi hteli da nas napadnu u vreme Informbiroa ti bi rekao "tada su vladali komunisti", '99 je Jeljcin, a ko je vladao kad su Gadafija napali gde je onda bio Putin/Medvedev???????? Nije im bio interes da ga brane..kao sto im nije bio interes da brane ni nas 13 godina ranije....ne smeju da pokazu zube Amerikancima to je razlog bato!!!!!Tada je na vlasti u Rusiji bio Jeljcin, prodana zapadna duša. Da je bio recimo Putin stvari bi bile znatno drugačije, ali to je većono šta bi bilo kad bi bilo.
Gluposti! Vudro Vilson (SAD) je zagovarao siroku autonomiju jugoslovenskih naroda NE ujedinjenje sa Srbijom, V. Britanija je sa Srbijom i Italijom dogovorila granice....zasto bi kvarila odnose sa Italijom...zbog male Srbije? Ma dajjjj molim te. Svetski bankari su saopstili da je Jugoslavija prezaduzena (samo 22 milijarde) i da nije u mogucnosti da vraca svoje dugove i blokirali su dalja neophodna zaduzenja, a danas kad je 3 puta manja zemlja duzna 30 milijardi onda je ona sposobna da vraca toliki dug...jednostavno slazem se ovde sa tobom da su svetski bankari odradili finansijski napad.Dalje, Juga, i jedna i druga su itekako bile tvorevina velikih sila. Vojvoda Mišić i ostala kompanija se nisu borili za JUGOSLAVIJU već za SRBIJU, čitaj, SRBIJU. A to što se mi nismo znali izjasniti na političkoj sceni, što su od nas radili šta ima je volja, to je naš veliki propust. Sam raspad se morao desiti, htjeli mi to ili ne. Ta kriza koja je harala krajem '80-tih godina je prouzrokovana od strane svjetskih bankara da bi se ubrzao raspad, onda su na naplatu došli dugovi i kao šlag na tortu raspad. Da se tada nije desio, desio bi se sada, kako god...
Pa onda se Solunski front probijao za oslobodjenje Srbije i Srba u AU monarhiji, a zajedno sa njima i oslobodjenje drugih Juznih Slovena.Na Ceru i Kolubari se ginulo za Srbiju ,tek u decembru iste godine na zasjedanju narodne skupštine kao ratni cilj se postavlja ujedinjenje.
Sta mislis da su Srbija i Crna Gora dobili nezavisnost 1878. god "jer su te dve zemlje odlucivale".....tada nas je zastupala Francuska....Hoces po tvojoj prici sad reci da je Srbija ustvari Francuska tvorevina jer nas je zastupala na tom kongresu?To je naš propust jer se nismo znali izjasniti za političkim stolom kao pobjedinici iz 1. svjetskog rata. Drugi su odlučivali umjesto nas i zato sam i rekao da je Juga "tuđa tvorevina..."
Cist sam Srbin tj porodica mi je cisto srpska. Pa?Arsa20 ti mora da nisi Srbin
Daj covece mani se gluposti. Britanci su nama odredili granice kojim bi Srbija nakon rata obuhvatala danasnju centralnu Srbiju, Kosmet, Makedoniju, Crnu Goru, BiH, Srem i Backu, Slavoniju, centralnu i istocnu Dalmaciju. I sa tim granicama nisu bili ni u sporu sa Italijom i Madjarskom...medjutim mi smo hteli zajednicu sa Juznim Slovenima (ta ideja je nastala jos od kneza Mihaila Obrenovica-zajednicka drzava Juznih Slovena) i tako se zamerili Italiji jer su po Londonskom ugovoru njoj pripadali neki delovi Hrvatske i Slovenije i iz tog razloga Italija u Drugom ratu staje na Hitlerovu stranu...jer smo mi (mala Srbija i Crna Gora) dobili prosirenje vece od nje.Npr. zna se da je kralj Aleksandar I stvorio Jugoslaviju po nalogu Britanaca i Francuza a ne na svoju ruku
Cist sam Srbin tj porodica mi je cisto srpska. Pa?
Daj covece mani se gluposti. Britanci su nama odredili granice kojim bi Srbija nakon rata obuhvatala danasnju centralnu Srbiju, Kosmet, Makedoniju, Crnu Goru, BiH, Srem i Backu, Slavoniju, centralnu i istocnu Dalmaciju. I sa tim granicama nisu bili ni u sporu sa Italijom i Madjarskom...medjutim mi smo hteli zajednicu sa Juznim Slovenima (ta ideja je nastala jos od kneza Mihaila Obrenovica-zajednicka drzava Juznih Slovena) i tako se zamerili Italiji jer su po Londonskom ugovoru njoj pripadali neki delovi Hrvatske i Slovenije i iz tog razloga Italija u Drugom ratu staje na Hitlerovu stranu...jer smo mi (mala Srbija i Crna Gora) dobili prosirenje vece od nje.
Pa i ja se pitam. Evo sto ti kazes nisu radili na stvaranju Velike Srbije, pa sto bi onda radili na stvaranju JOS VECE JUGOSLAVIJE????na osnovu kog iole razumnog razloga bi Britanci iskreno radili na stvaranju Velike Srbije?
Pa i ja se pitam. Evo sto ti kazes nisu radili na stvaranju Velike Srbije, pa sto bi onda radili na stvaranju JOS VECE JUGOSLAVIJE????
Jednostavno. Išlo se na kartu potkupljivanja slikom važnosti umesto važnošću samom (efikasno potkupljivanje uvek cilja na fantazije, umesto na realistične želje). Jugoslavija je bila "pseudo-Velika Srbija", u kojoj, uprkos znatno višem standardu od pređašnje Srbije i činjenici da su svi Srbi u jednoj državi, Srbi nisu imali nikakvu moć odlučivanja i nikakve kulturno-političke distinkcije. Živeli smo (u obe Jugoslavije) u "bratstvu i jedinstvu" kamatovanom prećutkivanjem zločina Hrvata i Slovenaca, ali i regrutovanjem mnogih do juče austrougarskih oficira hrvatsko-slovenačkog etniciteta u redove jugoslovenske armije. Atentat u Skupštini, ubistvo kralja Aleksandra, ustaški zločini, britansko poturanje Tita na štetu monarhističkog pokreta i, kao epilog (i, ujedno, skriveni motiv cele "jugoslovensko-nesrpske ideje"), brutalni raspad tokom devedesetih samo su pokazatelji da je to suštinski bila nametnuta tvorevina (na koju su hrvatski separatisti ipak bili pristali jer su zahvaljujući uniji sa Srbima dobili priliku da osnuju svoje države, kao i da naplate Srbima poraz u Prvom svetskom ratu).
A Britanci, što se njihovog aspekta tiče, nisu želeli "produženu ruku Rusije na jugoistoku". Dovoljno je imati osnovno poznavanje mentaliteta Britanaca i Nemaca, tj. njihovih sličnosti u kulturi, politici i genetsko-imanentnoj prirodi (nemačka pokrajina Saksonija je čak nazvana po jednim od germanskih predaka Engleza, Saksoncima), pa razumeti to.
Pa i ja se pitam. Evo sto ti kazes nisu radili na stvaranju Velike Srbije, pa sto bi onda radili na stvaranju JOS VECE JUGOSLAVIJE????