TrenuTna dešavanja...

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji naziv vam je drazi?

• Ukupno glasova
    43
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa plavooka moja to zavisi od toga sta se konkretno desavalo...ili nije
ali kada bi se i jednog trenutka pomirila sa recenicom uniste zivot pa koji ti je onda motiv da zivis dalje..kao bicu ceo zivot debil i hebi ga?
udaris glavom o zid jednom dvaput triput...pa ili ces jednom da naucis ili ce ti glava puci nema trece
a covek treba roditeljima da oprosti ne zbog njih vec zbog sebe i onda ima mnogo vise mira sam sa sobom

ma jok
ja sam iz toga izvukla mnoge neke bitne poente
i okrenula se nekim drugim stvarima

meni su npr tukli za 4+ ili kada ne znam u slovce neku lekciju
i nikada, verovatno podsvesno, im nisam omogućila da vide 5.00 u mojoj knjižici dok su se tako ponašali prema meni

5.00 sam postala tek onda kada su prestali da budu nezadovoljni
kada su odustali od namere da me naprave kakvu oni žele
onda kada sam ja shvatila da JA to želim...

tukli su te zbog ocena...tvoji roditelji su budale

Upravo i jeste pitanje kako ko doživljava probleme..
Ne samo one koje je poneo iz porodice.
Nego i posle u životu.
Neko će kukati i zbog najmanje stvari i prenemagati se i vrištati u mestu i čekati čudesnu silu da dođe i pokrene i promeni mu/joj život.
A neko će i najgora zlodela nekako ostaviti za sobom i uspeti da pobedi sve svoje strahove i boljke i da teži ka boljem, svakodnevno radeći na sopstvenom boljitku, nimalo se ne žaleći i ne kukajući.

Jednom kada prihvatiš stvari onakvim kakve jesu a ne kakve su mogle/morale/trebalo da budu, postaje lakše...

Samo ne treba praviti decu i porodicu ako nisi sposoban da dobro uraiš posao.
Ili da barem zaista daš sve od sebe.
Jer si odgovoran za njih.
I ne samo za njih.
I za njihovu decu.

đaka generacije obično tuku kad dobija četvorke. ne daju mu večeru dok ne napiše domaći i ne puštaju da gleda crtaće više od pola sata dnevno.
to je samo spolja sjajno, a iznutra naravno da je cap.
to što je neko dobar đak, primerno dete ne znači da je srećan
vidi šta supi piše npr.

ma sve je to tako...ali opet okolnosti...mnogo je tesko u nekom periodu roditeljima bilo da na adekvatan nacin vaspitavaju decu,pa su pribegavali extremnim solucijama ili s' druge strane nedovoljno extremnim,ono...morali su i da trce sa posla do dilera,da im se plata u roku od 25 min. ne bi od 5 pretvorila u 2 DM.

nego...isuvise je rano za ovakve teme,jos je sat pomeren unazad i sve :)

tukli su te zbog ocena...tvoji roditelji su budale

i ne samo zbog ocena..
i kada ne dođem kući za 18 minuta
i kada ne znam u minut kada koji čas počinje a kada se završava
i kada oborim čašu sa jogurtom ili se sapletem od nogar stola u mraku.. i tako..

samo znam da srce počne da mi lupa ludački kada u parku vidim da neki tata povisi ton na svoje dete
ili mu kaže nešto ružno...

ali pazi
možeš da ispraviš... to ti je ključno..
mislim, da li ti imaš ikakvu ideju koliko je rada potrebno uložiti u tako nešto i koliko bola i napora? jel to fer, da ti roditelji koji te navodno vole više od bilo koga drugog to urade? jbte, da ti bilo ko drugi načini takvu štetu... pa ne znam kako bi se osećala prema tom nekome. roditelje... eto.. voliš ili ne baš al si vezan do kraja života.
nije to u redu
treba čovek da se zamisli pre nego što dobije decu
i kad ih dobije treba da se zamisli kako sve što kaže ili uradi oblikuje njihovu malu dušu za večna vremena. jbte, ja baš besnim na tu temu i besnim kad gledam roditelje kretene. i sve.

ne nemam pricam napamet i nemam pojma o tome posto ceo zivot zivim u diznilendu :)
i roditelji su ljudi i grese..hebi ga to je tako..iako bi mi zeleli da su savrseni...mozes da osudjujes ceo zivot a mozes da shvatis da od toga nemas nista
a covek treba da da sve od sebe kad dobije decu..i to opet ne znaci da ce uraditi sve kako treba
znam da ti se nece dopasti recenica ali put do pakla jeste cesto poplocan dobrim namerama :)

i ne samo zbog ocena..
i kada ne dođem kući za 18 minuta
i kada ne znam u minut kada koji čas počinje a kada se završava
i kada oborim čašu sa jogurtom ili se sapletem od nogar stola u mraku.. i tako..

samo znam da srce počne da mi lupa ludački kada u parku vidim da neki tata povisi ton na svoje dete
ili mu kaže nešto ružno...

:)
to se vremenom promeni..mislim tvoja reakcija na okidace
ali zato svi ljudi koji su ziveli na taj neki nacin su sto puta jaci od onih koji su ziveli u staklenoj basti

da, al problem je što ne smeš ni za koga da se vezeš posle toga, ni od koga ne očekuješ da može da ispuni rupu u srcu
a onda se vežeš za jednu osobu na svetu i isplaniraš sve sa njom
da bi i to postalo klimavo

na kraju, poenta je nikada ne biti vezan za bilo koji plan, želju, snove
samo za eventualno ono najbolje u ljudima (makar to bilo samo potencijalno) što znaš da nikada neće da prođe...
tj, tvoju ljubav prema nekome, jer je u tebi i odatle ne može
al opet, teško je to..

e..kao 066..shatro MMS 0.84 din. ja poslajem 2 i skinu 24 din.
okrenem one morone u k.servisu i kao..jao izvinite bla bla...bice vam vracene pare,sta...kao doci ce postar i donece mi 22 din.? :lol:
u stvari..verovatno ce da vrate na karticu :) kako im je spor net,telenor je mamojeb za net,kad je iskoristim ispishacu se na budjavu 066 karticu,bedni telekom,i kao...ne mogu da posalju konfiguracione poruke,posto je nov broj,a sa SE sajta mogu :neutral: i ladno ne znaju sta je Ciphering,kao to je do aparata,alo bre..pa nemojte meni te 4e...missim...i sta god..morate do poslovnice...neozbiljno...:)

da, al problem je što ne smeš ni za koga da se vezeš posle toga, ni od koga ne očekuješ da može da ispuni rupu u srcu

samo za eventualno ono najbolje u ljudima (makar to bilo samo potencijalno) što znaš da nikada neće da prođe...
tj, tvoju ljubav prema nekome, je je u tebi i odatle ne može
al opet, teško je to..

pa da napravis tu prvu gresku vezes se za jednu osobu svedes ceo svoj zivot na nju i onda to pukne...e ondak odes u tri lepe al za ozbiljno :lol: pa ako se ne ubijes nastavis dalje...ondak se obicno vodis onom bez svakog se moze...treci stupanj je valjda dovodjenje sebe u kakvu takvu normalu i balansiranje izmedju ta dva al o tome jos ne znam dovoljno da ti kazem :lol:

Da ali nisu baš svi takvi. A možda se ti bojiš zbog nasledja da imaš decu tj da se ne pretvoriš u monstruma roditelja.

kako samo serendaš
ja nit sam bila đek generacije nit me je neko tukao =I
ja sam na početku rekla da sam srećna i veoma zadovoljna svojim roditeljima i da govorim o onome što sam gledala.
i odakle ti pravo da ovako nešto kažeš? nasleđa? dakle da pretpostaviš nešto o čemu pojma nemaš i to o jednoj tako delikatnoj stvari. fuj!

Svi ste u pravu.
Roditelji i ne trebaju da budu savrsheni, a ni deca ne moraju da budu savrshena.
Svi smo mi ljudi i treba da se volimo takvi kakvi smo. Roditeljima je tezze jer su ih ubedili da trebaju da vaspitavaju decu, a zapravo trebaju samo da ih vole i pomazzu kad zapnu negde u zzivotu.
A deca treba da prihvate da su roditelji osobe a ne alat za njihovo ostvarenje.

tj, tvoju ljubav prema nekome, jer je u tebi i odatle ne može
al opet, teško je to..

Supi, draga ja tebe razumem....

:)
to se vremenom promeni..mislim tvoja reakcija na okidace
ali zato svi ljudi koji su ziveli na taj neki nacin su sto puta jaci od onih koji su ziveli u staklenoj basti

joj, ovo je takva glupost kakavu davno nisam cula
podjednako mogu biti slabi i jedni i drugi, jer su oba nacina iskrivljena.
a ona sranjca sto te ne ubije ojaca te su posebna prica
p.s. i stvarno ne razumem sta je smesno u spinim postovima : |

pa da napravis tu prvu gresku vezes se za jednu osobu svedes ceo svoj zivot na nju i onda to pukne...e ondak odes u tri lepe al za ozbiljno :lol: pa ako se ne ubijes nastavis dalje...ondak se obicno vodis onom bez svakog se moze...treci stupanj je valjda dovodjenje sebe u kakvu takvu normalu i balansiranje izmedju ta dva al o tome jos ne znam dovoljno da ti kazem :lol:

pa da
jer, shvatila sam da se u početku vežeš za onaj dobar osećaj pored te osobe
a kada ta zaluđenost prođe, i kada odlete svi ti leptirići i padne im boja sa krila
da li nastavljaš da voliš zavisi od toga šta voliš.. osećaj pored osobe ili osobu...

Jer, osećaj stvara priroda, kao iluziju, da obavi svoj posao, da sama sebe nastavi stvaranjem planova o budućnosti
ljubav, ako ostane posle toga je isključivo ono što nosiš u sebi za tu osobu..

zato, ako nešto ima nameru da traje, treba uvek da se drže svi kvaliteti jedne osobe pred očima kao report
koji će tu da nastave da lebde i kada sve ode u *****
jedino u šta možemom da budemo sigurni je naša ljubav prema nekome
a za njegovu nikad ne možemo da budemo sigurni

kako samo serendaš
ja nit sam bila đek generacije nit me je neko tukao =I
ja sam na početku rekla da sam srećna i veoma zadovoljna svojim roditeljima i da govorim o onome što sam gledala.
i odakle ti pravo da ovako nešto kažeš? nasleđa? dakle da pretpostaviš nešto o čemu pojma nemaš i to o jednoj tako delikatnoj stvari. fuj!

nadavezao sam se na tvoj post koji je prethodio mom ( ako sam pogrešio, izvinjavam se )

e..drugari..ako bih uradio screenshot stanja na e-bankingu i dodao 3 nule u PS-u i otisao tamo i pitao onog lika "Koji jeb crnjo...objasni!" ono...sta mislite da li bi to proslo?
k075.gif

joj, ovo je takva glupost kakavu davno nisam cula
podjednako mogu biti slabi i jedni i drugi, jer su oba nacina iskrivljena.
a ona sranjca sto te ne ubije ojaca te su posebna prica
p.s. i stvarno ne razumem sta je smesno u spinim postovima : |

pa kako hebote ja to procitala u vikend romanima :lol:
ok cesto upotrebljavam svi i ostalo i kad ne bi trebalo to stoji...nek bude umesto svi obicno...ali recimo svi koje sam ja upoznala
podjednako ne mogu nikako..jer jedni su morali a drugi nisu
i nisam se smejala vec sam se nasmejala a ona zna zasto sam se nasmejala
i ne obracaj mi se tako kada nema nikakvog razloga za to

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back