Treća beogradska gimnazija ( III beogradska gimnazija)

Mislim da si pomesao skolu.
Treca se veoma tesko upisuje,ali je zato laganica od skole.Ucis sta ti je zanimljivo i preko 4.00 si sigurno.
Ako zelis dobro da se spremis za fax i da steknes radne navike upisi petu ili prvu,a ako hoces da blejis i ne ucis skoro nista upisi trecu.Ja sam jos u osnovnoj(94 sam godiste),ali ne pricam gluposti jer stvarno znam dosta ljudi i u prvoj i u petoj i u trecoj.

Mislim da si pomesao skolu.
Treca se veoma tesko upisuje,ali je zato laganica od skole.Ucis sta ti je zanimljivo i preko 4.00 si sigurno.
Ako zelis dobro da se spremis za fax i da steknes radne navike upisi petu ili prvu,a ako hoces da blejis i ne ucis skoro nista upisi trecu.Ja sam jos u osnovnoj(94 sam godiste),ali ne pricam gluposti jer stvarno znam dosta ljudi i u prvoj i u petoj i u trecoj.

Mislim da nisi u pravu...ja sam 94,takodje al sam cula i price da je teska a i da je laka...ali to su sve same price.Stvarno bih zelela da cujem od nekoga ko je upisao III kako mu je tamo,jer se ja dvoumim izmedju III i XIII

U moje vreme je bilo zaista veoma tesko upisati Trecu..kao i sada vidim..Ne bih se kladila da sam ucila mnogo vise od drugarice koja je isla u Sestu,naprotiv.Mozda pojedine predmete istorija,latinski(ja sam generacija prof Vukova I Cimbe)a ovo drugo sasvim prosecno.
Jeste bila za nijansu vise fensi od drugih ali opet ne kao Peta.
Rado bih se vratila u skolu,na kratko,ali samo U Trecu.

mogu samo da ti kazem.....
treba ti oko 100 bodova
a tamo je zestoko uchenje-ti ljudi tamo nemaju zivot
ali ekskurzije su im dobre.....
znachi bili su u new york-u maturanti!

Ahaaa
definitivno si zeznuo negde...Dosta ljudi koje posnajem idu u trecu.
Mozda je skola nekad bila jaka,ali sada je na glasu samo zato sto je potreban veliki broj poena za upis.Vise vremena provode u okolnim kaficima nego u skoli...Evo primer drugarice koja bukvalno knjigu nije uzela,osim iz fizike,i prosla 4.7:lol:
Ili drug koji je u Zemunskoj iz odredjenih redmeta jedva prolazio,sada ima cetvorke i petice.

Hvala na odgovorima... Neko (ne secam se ko, a mrzi me da citiram) je napisao da se u skolama kao sto su V i I sticu radne navike - GRESKA. Znam mnogo ljudi koji idu u obe te gimnazije - u Petoj su nastavnici medjusobno posvadjani, a u Prvoj vecinom iskompleksirani... Nekada je Peta imala cime da uzvrati zahtevnost nastavnika, ali sada nije tako - mnogi profesori jednostavno ocekuju ucenje napamet, bez trunke razumevanja :S. U svakom slucaju, hvala jos jednom! :)

Citam ovo i ne mogu cudu da se nacudim!?

Zao mi je sto moram da kazem ali vi iz I II III IV V VI i kolko vas vec ima beogradkse gimnazije svi ste jako zavidni, cast izuzecima :roll: i jako potcenjujete druge skole!
Pa zar niste ukapirali da ce svako(cast izuzecima) iz x-te gimnazije da kaze za ucenika iz y-te gimnazije (y razlicito od x) da kaze kako y-ovac nema zivot, manje se uci ili mnogo se uci (ali pritom jelte nema zivot i uci nepotrebno), losiji su od nas x-ovca itd itd ...
Jako ste zavidni dok ce naravno za gimnaziju x reci divna skola, krasna skola, extra rofesori, ravnotezno je ucenje i izlasci, super drustvo ....

Kiselo grozdje sladak limun :roll:

Zasto na momenat samo budete objektivni posmatrac svoje skole i jednom u zivotu iznesete njene prave kvalitete i prave vrline a ne sve sto je tudje je sljam a vaze divota od Boga, i zaboga x-ovac kaze kako je x veoma tesko upisati!:lol:
Pa sve gimnazije su teske za upisati barem one u vecim gradovima, e sad zelim da cujem kvalitete i mane ove trece gimnazije:mrgreen:

:manikir:

Ja sad zavrsavam prvu godinu u trecoj i uopste nije zejebancija. To sto vam kazu da sam upises a posle opusteno....nije tacno.... Prva godina je najteza i ako hoces da budes odlican ima da se uci....posle prve godine sve je lakse....Profesori su svi normalni (osim nekoliko izuzetaka) i mislim da upravo to drzi ovu skolu na glasu....Drustvo i ekskurzije su super i msm da je ovo odlucna priprema za faks....Preporucujem ovu gimnaziju svima.....:klap::super::heart:

Ja sad zavrsavam prvu godinu u trecoj i uopste nije zejebancija. To sto vam kazu da sam upises a posle opusteno....nije tacno.... Prva godina je najteza i ako hoces da budes odlican ima da se uci....posle prve godine sve je lakse....Profesori su svi normalni (osim nekoliko izuzetaka) i mislim da upravo to drzi ovu skolu na glasu....Drustvo i ekskurzije su super i msm da je ovo odlucna priprema za faks....Preporucujem ovu gimnaziju svima.....:klap::super::heart:

Ja bih voleo da upisem III, da li mozes da mi das neki savet, da li drustveni ili prirodni smer, koji predmeti se forsiraju, koji profesori su ti izuzeci sto si rekla i tako Hvala unapred :):)

Back