Traži se ostavka Vesića: Krvave ruke u Nemanjinoj

pa, jel ne kapiras da se cenjkaju, da njega samo nude kao zrtvenog jarca?
a hteli bi da se sve zataska, mi i dalje ne znamo cenu ne-rekonstrukcije, ona je tajna, samo cija tajna?

Нико још није ухапшен, никоме није одређен притвор, саслушано је више од 20 одговорних лица која су радила на пројекту реновирања главне Железничке станице, која је свечано отворена и пуштена у рад летос.
https://srbin.info/drustvo/ko-ce-od...stala-bez-ruke-u-novom-sadu-bori-se-za-zivot/
vagaju, sta je najbolje za njih...za njih, a ne za nas...moglo je da pogine i milion ljudi, oni bi se isto ponasali

Kapiram da ni ovi nisu bolji kad samo na to pristaju, te traze samo njegovu ostavku.
a kako ti to znas? iz medija? mislis da ja znam koji su to "ovi"? mene zanima sta ce ONI koji su svecano otvarali stanicu 2x, i koji su sakrili koliko je placeno i ko je sve umesan - sta ce ONI da urade, a za "ove" me nije briga

КО ЋЕ ОДГОВАРАТИ? Млада кошаркашица остала без руке у Новом Саду: Бори се за живот

a kako ti to znas? iz medija? mislis da ja znam koji su to "ovi"? mene zanima sta ce ONI koji su svecano otvarali stanicu 2x, i koji su sakrili koliko je placeno i ko je sve umesan - sta ce ONI da urade, a za "ove" me nije briga
Mene ne zanima sta ce da kazu, nego sta ce da urade.

A ni ovi me ne zanimaju, samo mi je upao u oci debilan naslov, cuj, ostavka Vesica za ovakvu tragediju...

pa neces valjda na nemacku,
ipak oni placaju vas za sve ove proteste
i rusenje drzave, a ne mene,
tako je bilo i 2000-ite,
prvo su te bombardovali,a onda si im ljubio skute 5. oktobra,
al nije ti dosta, ..... a slabo je to ,
moraces jos malo vise da lajes, da bi zaradio nemacku platu,
av,av,av

Jel to Vucic postao Srbija pa je rusenje Vuciceve vlade ujedno sinonim za rusenje drzave?

Ja stvarno pocinjem da verujem da je on skrenuo pamecu.

Za početak Vesić ostavka... a neko mora i da robija za ovo.

Председник је био јасан (значи, председник, не зла опозиција која користи трагедију) да ОН тражи прву кривичну, и политичку одговорност.

Дакле, не знам чему уопште прича да они који траже Весићеву оставку раде нешто против Државе и Власти (или Председника, не дај Боже) кад они траже исто што и Председник.

Весић, реално, по ланцу команде, и ако се не докаже да је баш он утицао на ангажовање фирме (а зна се и чије) која је реконструкцију надстрешнице радила, тешко да може да сноси кривичну одговорност. на жалост. Али политичку мора, јер је као надлежни министар одговоран за читав систем, од уговарања, до надзора, и коначног пријема реконструисане станице. И Весић, и његов претходник на позицији министра.

1730716985824.png

ALEKSANDAR LATAS: Krivi su za smrt 14 ljudi. Tačka.

"Život i smrt Novog Sada: Kako odgovorni tragaju za odgovornima"

Krvave-ruke-protest-Beograd-Novi-Sad-tragedija2-foto-Beta-1024x683.jpg

03. нов 2024.

Da se ovaj užas u kome je stradalo 14 ljudi u Novom Sadu desio u bilo kojoj iole uređenoj državi, a ne u ličnom igralištu šačice neoradikala i njihovih užih porodica, policijske sirene bi zujale neprestano već barem poslednja 24 sata, a mi novinari prekucavali bismo imena onih koji su iza rešetaka.

Kako ovo nije ta priča i film, prenosimo izjave zvaničnika koji se iz svojih ružičastih rovova obračuvaju sa opozicijom, građanima i strukom iz 1964. godine.
Pišemo neke brojke o saslušanim ljudima, a ne znamo im ni imena, (sem Vesića koji je trenutno isturen, ali ni on neće pasti bez borbe) uveravaju nas da će krivične odgovornosti biti, jednom. I sve je naravno tajna.

Ali jednom, i ta taktika više neće proći. Ako su posle Ribnikara skriveni u mišije rupe mogli udruženo da smatraju kako nisu direktno odgovorni, u slučaju pada nadstrešnice u Novom Sadu ne mogu. Jer jesu. Krivi su za smrt 14 ljudi. Tačka.

Železnička stanica je otvarana dva puta. Jednom za potrebe izbora 2022. godine i drugi put u avgustu ove godine. Otvarali su je imenom: Aleksandar Vučić i tadašnji gradonačelnik Miloš Vučević prvi put, i Maja Gojković, Goran Vesić i sadašnji gradonačelnik Milan Đurić drugi put.

Svi su svojim imenom i funkcijom tvrdili da je ovo nešto najbolje što smo ikada videli u životu. Radove je, ne treba zaboraviti, obilazio i tadašnji resorni ministar Tomislav Momirović koji ovog vikenda upadljivo ćuti sa svoja dva jajeta od 22 dinara.

U obnovu stanice navodno su spiskali 65 miliona evra za koje nismo počeli da vraćamo ni prvu ratu iz kineskih kredita. Vraćaće nam deca, ako prežive.

Nikada nismo videli ugovor, jer ga ne daju Kinezi (?!), ni projekat, pa na kraju ne znamo ni da li stanica ima upotrebnu dozvolu. Ako. Zato valjda postoje javne nabavke, tenderi i vladavina prava.

Nakon nesreće, sada tako odgovorni, traže po Srbiji odgovorne.

Od predsednika do poslednjeg ćate u MZ lažu da nadstrešnica nije rekonstruisana iako se golim okom vidi na je na njoj rađeno i da su postavljani novi elementi poput stakla i aluminijuma.

Tako bi valjda krivica trebala biti na graditeljima zdanja, što je lupila i Ana Brnabić u izjavi da se sačeka istraga pa da se vidi ko je je kriv, ovi danas ili oni iz 1964. godine.

Kako može biti kriv neko iz šezdesetih godina za nadstrešnicu koja je pala u sledećem milenijumu i koju ti isti, danas odgovorni, treba da održavaju? Ili bi najbolje bilo da sudimo pokojnom arhitekti Imreu Farkašu u odsustvu?

Ne gospodo, ta nadstrešnica je tu stajala šezdeset godina dok je vi niste „rekonstruisali“. Preživela je sve zemljotrese, oluje i na kraju bombardovanje, jer ju je napravio svetski stručnjak, čiji studenti iz Severne Amerike i danas obilaze ovo zdanje kao reprezent i biser jugoslovenske moderne.
Izgrađena je za 18 meseci, a vi ste je rekonstruisali (odnosno upropastili) za tri godine. Samo.

Gradonačelnik Đurić je na dan najveće tragedije u Novom Sadu, ako ne računamo ratove i revolucije, ćutao. Odnosno, dao je izjavu samo jednom novinaru, kolegi sa Pinka. Uzdravlje! Groteska je tek krenula dan posle, kada ga je direktorka KCV Vesna Turkulov lično zvala pred novinarima da dođe i da da izjavu. I kako sad ljudima sa strane objasniti šta se ovde dešava? Najbolje nikako.

Đurić je kao pokvarena ploča ponavljao da mora da se sačeka reč stručnjaka pa da se utvrdi odgovornost. Sada je za to malo kasno. Ne očekujte ostavke od ovakvih političara. Čak ni posle šetnji.

Svim porodicama nastradalih, iskreno saučešće.

1730717260925.png

Ana Oreg (PSG): Nećemo dozvoliti da tragedija u Novom Sadu prođe bez odgovora i odgovornosti

"Došlo nam je glave sistemsko urušavanje svih institucija“

Ana-oreg-2-foto-Autonomija-1024x584.jpg

04. нов 2024.

Republička poslanica Pokreta slobodnih građana (PSG) Ana Oreg (Anna) zatražila je danas ostavke predsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića, ministra građevinarstva Gorana Vesića i gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića zbog tragedije u kojoj je 14 ljudi poginulo, kada se na njih u petak obrušila teška armirano-betonska nadstrešnica sa zgrade Železničke stanice u tom gradu.

“Mi kao opozicija nećemo dozvoliti da tema tragedije u Novom Sadu prođe ispod radara, kao mnoge do sada, upiraćemo prstom i vršiti pritisak na vlast da se pronađu odgovorni. Očekujemo ostavke gradonačelnika Novog Sada, resornog ministra i premijera kao minimum odgovornosti“, navela je Ana Oreg u saopštenju za javnost.

Ocenila je da je ta tragedija rezultat korupcije i loše politike i dodala da to jeste politička tema, jer je pala nadstrešnica sa javnog objekta koji je bio rekonstruisan i koji su građani platili svojim novcem.

“Pogubna politika koja se vodi više od jedne decenije vidi se na delu i na praktičnom primeru, imamo jednog čoveka koji je stručnjak za sve, a na mestima na kojima treba da imamo stručnjake imamo ljude sa kupljenim diplomama, plagiranim doktoratima, ortake, kombinacije i bratske kombinacije sa nameštenim tenderima. Došlo nam je glave sistemsko urušavanje svih institucija“, rekla je Oreg.

(Autonomija)

1730717512550.png

Pokret Bravo: Miloš Vučević da dođe na protest u Novom Sadu i čuje šta građani misle

“Ako nije ubistvo, šta je onda?”

Bravo-logo-foto-printscreen-1024x597.png

04. нов 2024.

Opozicioni Građanski pokret Bravo pozvao je predsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića da dođe na građanski protest koji se održava u utorak u 18 sati kod Železničke stanice u tom gradu, povodom tragedije u kojoj je 14 ljudi poginulo, kada se na njih u petak obrušila teška armirano-betonska nadstrešnica sa zgrade Železničke stanice u tom gradu.

“Pozivamo vas kao aktuelnog predsednika Vlade i bivšeg gradonačelnika Novog Sada da u utorak u 18 časova, dođete do Železničke stanice koja vam je na nekoliko minuta hoda od kuće, kako biste čuli šta Novosađani imaju da mu kažu”, naveo je Bravo u saopštenju za javnost.

Povodom Vučevićeve izjave da je “skandalozno” da neko tragediju u Novom Sadu nazove ubistvom, i da “morate biti monstrum da kažete da je neko ubio te ljude”, pokret Bravo je upitao: “Ako nije ubistvo, šta je onda?”

“Kako opisati smrt naših sugrađana? Znači li to da niko neće odgovarati za gubitak 14 života? Kako da građani veruju institucijama koje, umesto da garantuju zaštitu i sigurnost, ne preuzimaju odgovornost i ne pružaju odgovore?”, naveli su u saopštenju.

Upitali su i da li posle pada nadstrešnice na Železničkoj stanici svi treba da brinemo za svoje živote u javnim objektima, a naročito u onima koje ste “vi i vaši pajtaši gradili i rekonstruisali”.

“Sistem kakav ste stvorili vi i partija na čijem ste čelu je ubio ljude. Podnesite ostavke. To je najmanje što možete učiniti”, poručili su iz Građanskog pokreta Bravo.

(Autonomija)

1730717693826.png

APV: Opozicija da napusti sve skupštine zbog tragedije u Novom Sadu

“Građani od vas to očekuju"

Novi-Sad-zeleznicka-stanica-tragedija2-1024x768.jpg

04. нов 2024.

Opoziciona Akcija prograsivne Vojvodine (APV) apelovala je danas na opozicione stranke da napuste sve skupštine: od Skupštine Srbije, preko Skupštine Vojvodine do lokalnih skupština, u znak protesta ubog tragedije u Novom Sadu u kojoj je 14 ljudi poginulo, kada se na njih u petak obrušila teška armirano-betonska nadstrešnica sa zgrade Železničke stanice u tom gradu.

“Građani od vas to očekuju. Učestvujući u radu tih institucija samo dajete privid nekog parlamentarizma i kvazidemokratskog društva, koji za cilj ima legitimizaciju vlasti i njihovih zločina”, ocenila je APV u saopštenju za javnost.

Dodali su da “ludilo u kom živimo jednom mora prestati” i zahtevali ostavku cele Vlade Srbije, gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, kao i predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić.

Pozvali su građane da dođu sutra u 18 sati na protest ispred Železničke stanice
(Autonomija)

Back