Tranzitni Saturn i Jupiter

• Začetnik teme Začetnik teme Abraksas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja ti mogu potvrditi da je taj susret natalnog i tranzitnog bio nešto što ću pamtiti ceo život (prošli Novembar), koliko god sam se ja opiro i vuko na svoje on je bio još jači da bude po njegovom, posle kad je odmako mene opet krenulo isto a on ubacio u rikverc pa po ušima...
više neće nazad, ali više ni ja ne želim nazad, tek vremenom vidiš da sve što je tada radio ima smisla i da je to za tvoje dobro (koliko god to ludo zvučalo), jednostavno priroda je udesila da sve bude u nekoj ravnoteži i to svi moramo proći, najbolji savet ujedno i najteži za sprovesti je ne opirati se i ne primati sve k srcu :)

a ko zna šta je još spremio za mene, još nije završio, ja mu jedino zameram što je užasno spor!

Pre neku godinu su me na forumu par njih upozorili na taj Saturn-Saturn aspekt koji će se desiti, da će biti neka katastrofa i da tek nakon toga stupim u brak. Tad bi Saturn napravio opoziciju Jupiteru u prvoj u Raku.
A ovih dana i retrogradni Uran čačka, sve se fino zadesilo.

biće katastrofa ako tada stupiš u brak?
prosto je, jačom natalnom pozicijom pri tranzitu odrađuješ aspekt iz natalne karte. nešto čega nema se neće ni odraziti, bar ne u toj meri da ti se dese neke sudbinske stvari. i
natalni pravi opoziciju jupiteru?

a ovo što komri priča, povratkom sa na natalnu poziciju stvari ležu na svoje mesto. njemu je dobro u svojoj natalnoj kući i tu ne bi trebalo biti nekih većih oscilacija, sem onoga što je već zapisano.

biće katastrofa ako tada stupiš u brak?
prosto je, jačom natalnom pozicijom pri tranzitu odrađuješ aspekt iz natalne karte. nešto čega nema se neće ni odraziti, bar ne u toj meri da ti se dese neke sudbinske stvari. i
natalni pravi opoziciju jupiteru?

a ovo što komri priča, povratkom sa na natalnu poziciju stvari ležu na svoje mesto. njemu je dobro u svojoj natalnoj kući i tu ne bi trebalo biti nekih većih oscilacija, sem onoga što je već zapisano.

Rečeno mi je da ako stupim u brak pre te konjukcije, biće pičvajz. Da, natalni pravi opoziciju Jupiteru, a Jupiter je vladar sedme! Objasnili su mi da je to slika partnera koji će pokušati da me ojadi finansijski. Sedma kuća inače obuhvata i Strelca i Jarca i jedan stepen Vodolije, a Saturn je u Jarcu u konjukciji sa Venerom. A Saturn pravi i konjukciju sa Neptunom.

Komri, već sam imala užasno iskustvo sa Saturnom, smrt voljene osobe...bio je i Mars uključen tada...Saturn je bukvalno kao neki nastavnik koji te propita svo gradivo što nisi ranije dobro znao i zgazi te. A ovaj sad period, približava se baš lošem aspektu, iskreno me je i strah. Već se svašta izdešavalo, samo da ne bude nešto najcrnje.

Ima li ko kakvog iskustva sa tranzitom Saturna preko ascedenta i Sunca? Na Sunce je već bio nagazio, a uskoro se sprema i na ascedent. Čuh uglavnom negativne stvari o ovom aspektu i to da donosi uglavnom depresije, utucenost, izolaciju (ali to je valjda dok se krece 12 poljem) a kasnije kada predje asc dolazi do stvaranja nove licnosti, ponovnog rodjenja i slicno :think:. Naime tranzit saturna preko ascedenta i natalnog Sunca je jedan od najvažnijih tranzita u životu.

Konkretno me zanima koliki se orbis uzima za konjukciju tranzitnog Saturna sa asc... tj. da li je on u konjukciji sa asc-om ukoliko se nalazi, npr, na 28 stepenu Vage a ascedent pocinje na 7 stepenu Skorpije? Ili bi to bio prevelik orbis?
Kaže se da da Saturnov tranzit kroz 1 kucu pocinje njegovom konjukcijom sa ascedentom, i to iz 12 polja- e pa koliki orbis uzimaju astrolozi za tu konjukciju tranzitnog saturna koji dolazi iz 12 polja?

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru. Ali ja sam mislio na sledece- uticaj tranzitnog Saturna na 1 kucu, podjednako kao i na 12-tu, sam poceo malo osecati jos dok je bio na 29 i 30 stepenu Vage, a moj asc pocinje tek na 7 st. Skorpije.

I drugo pitanje- Saturn je u Vagu usao krajem oktobra 2009 god. i tu ostao do 6 aprila, a zatim se retrogradnim hodom vratio u Devicu, da bi od jula ponovo usao u Vagu. Ono sto bi mi pomoglo u rektifikaciji jeste odgovor na pitanje da li je Saturn u ovom prvom slucaju, dakle od kraja oktobra 2009 pa do 6 aprila 2010 god., obišao ceo znak Vage ili ne? Buni me to malo jer kako moze spora planeta da tako brzo obidje ceo znak u tako kratkom vremenu :think:

Tranzit Jupitera kroz IV kucu i kupovina nekretnine za stanovanje, ide li jedno sa drugim? Donosi li nuzno promene u nacinu zivljenja, makar promenu trpezarijskih stolica? Natalni Jupiter u IX. Gradi 4 sekstila - Mesec, Venera, Merkur, Uran.
Tu je i 1 kvadrat - sa Marsom!
Koliko ga taj Mars koci?

Da li tranzit Jupitera kroz IV, donosi nove trpezarijske stolice, i ukoliko donosi, da li ce boja tapacira biti razlicita u odnosu na stare, to je pitanje. Aman, odlicno znas sta je pitanje. Kako me neko zaista ne bi pogresno shvatio...Da li taj tranzit pogoduje kupovini nekretnine za stanovanje, a ukoliko se to ne desi, da li uglavnom donosi promene druge vrste - u vidu renoviranja doma, obnavljanja pokucstva i sl.?

Da li tranzit Jupitera kroz IV, donosi nove trpezarijske stolice, i ukoliko donosi, da li ce boja tapacira biti razlicita u odnosu na stare, to je pitanje. Aman, odlicno znas sta je pitanje. Kako me neko zaista ne bi pogresno shvatio...Da li taj tranzit pogoduje kupovini nekretnine za stanovanje, a ukoliko se to ne desi, da li uglavnom donosi promene druge vrste - u vidu renoviranja doma, obnavljanja pokucstva i sl.?

Interesantno pitanje. Jupiter je trenutno u Raku te svi domaci poslovi ne bi trebali da budu losa investicija. Ali nemoguce je dati prognozu bez natalne karte.

Interesuje me sta moze da mi donese tranzit jupitera kroz 9.kucu....on mi se u natalu nalazi u 12.kuci u Sco , a u 9.kuci Sunce u lavu...znam da moze doneti sjajan period na studijama,ali ja sam vec briljijantan studet,a i znam da moze doneti neko putovanje u inostranstvo,ali znam da to nece biti,nema sanse....sta bi to jos moglo da bude a da nije od ova dva prethodna? natalna. http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_2gw_01_t_b.44614.43892.gif&res=100&va=&cid=7oufileyAnnwZ-u1404649410

Poslednja izmena:
Upravo naglasak na domace, nije, dakle rec o nekretninama u inostranstvu, ulaganju radi zarade, i sl., nego o domu u punom smislu reci.

Ne mogu da postavim kartu, nije moja. Bas mi je zao :(

Хехехе. Ок. Ако има добар аспект с Венером, дефинитивно трпезарија. Која ће боја бити не знам без степени. Детаљи = Степени.

Али шта да ти кажем, као да питаш да ли ће се упецати скуша или шаран и да ли треба понети плави или црвени пловак :lol:

Zadnji prelaz Saturna u mom horoskopu nisam osetio, cak ni Plutona na AC u godisnjem. Bio mesecima u Nadiru i niko nije umro.

Zašto bi morao neko da umre(nadir)? Msm često ne bude nekih kod svih ljudi nekih epohalnis dešavanja, neko možda samo kalira i malo je mračniji ili ozb dok tranzitira Sa preko Asc-a...
Mojoj drugarci dok je tranzitirao 6.poljem, nije je dobila-dala otkaz, nije se razbolela ona, ali jeste njena pomoćnica, npr.

Jedva sam cekala da cudo izadje iz Skorpije! Ne prija sto se vratio! Ali na stranu to! Sada sam shvatila da me samo jedan tranzit deli od Povratka :( Valjda trebs svim silama da resavam sve sto se moze resiti u sledecih godinu i po, dve... Ili sta... Zaista vest koja me nije usrecila... Naprotiv :(

Back