Tranzitni Saturn i Jupiter

• Začetnik teme Začetnik teme Abraksas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne, nije to kao kada roditelj maltretra decu, jer nisam pobornik te ideje, niti pravim tu paralelu. Uostalom, reč je ipak o ravnoteži i dobro je ako pojedinac osvesti u sebi neke stvari.
Ne msm da astrologija služi za plašenje ljudi Saturnom, to mi uvek liči na one pompezne izjave...
Mada, eto lepo je što različito poimamo pojmove i pojave, ja i tome vidim lepotu ;)

Ne, nije to kao kada roditelj maltretra decu, jer nisam pobornik te ideje, niti pravim tu paralelu. Uostalom, reč je ipak o ravnoteži i dobro je ako pojedinac osvesti u sebi neke stvari.
Ne msm da astrologija služi za plašenje ljudi Saturnom, to mi uvek liči na one pompezne izjave...
Mada, eto lepo je što različito poimamo pojmove i pojave, ja i tome vidim lepotu ;)

samo budimo realni, subjektivno i objektivno... a jedna od nas dve ne zove stvari pravim imenom.
pokušavala sam da ga shvatim kao 'učielja' ali mi se blago rečeno gadi i jeza me hvata od svega što kao posledicu tog učenja proivede, što sebi, što drugima.

i da, nemojte ga se plašiti, ali se ni ne nadajte ničemu dobrom od njega. poljuljaće vem samopouzdanje, okrenuti život naopačke, u najboljem slučaju. i ono što je bilo dobro će izgledati loše, ono što je loše biće još gore... ako vam padne na pamet da prekratite sebi muke, nemojte... to je samo saturn. popustiće za par godina kada vas iscedi i psihički i fizički. :roll:
shvatiš kasnije da si svakako imao, ili nisi imao potencijala da naučiš neke lekcije... u 'uterivanje znanja' nikada nisam verovala. tako da je paralela na mestu.

lepote može biti u sazrevanju, shvatanju i prihvatanju sebe, zatim nekih okolnosti kao nepromenljivih (trenutno), borbi za sebe i druge... to su stvari koje daju dugoročne rezultate.
za saturna astrologija kaže da namuči i kasnije nagradi. reci mi ti, čime?
jer ja se, iskreno, kada tumačim nekome natal, osećam kao lažov kada mu kažem da je saturn učitelj... jeste to na neki način deo astrološke etike, ali nije li licemerno?

čekam da mi pređe preko sunca i asc, pa da se zapljunem ponovo... pokušao je da sruši veneru pre par godina, nije mu uspelo. videćemo ko će sada pobediti. :lol:

još sada ide retrogradno :pop:

možeš ga okrenuti u svoju korist.
donosi dugoročne promene, može značiti i ispunjenje nekih ambicija. pogledaj aspekte natalnog saturna i fokusiraj se na ono što traži.

SATURN U KONJUNKCIJI SA NATALNIM SATURNOM - Ovaj tranzit vam može pomoći da bolje upoznate sebe i ukazati na trenutak kada bi trebalo da se pripremite za novu životnu fazu. Osim toga, može vam pomoći u tome da se oslobodite loših navika i da se suprotstavite svojim unutrašnjim strahovima.

:lol: posebno obratiti pažnju i protumačiti između redova značenje za crveni bold. :lol:

djavolja nevesta@ Učitelj, u smislu da kao pojedinac čovek prihvati i sopstvenu odgovornost. Slobodna volja( koju retko ko koristi i to malo što može :) ) pojedinca-uslovljena je stepenom samospoznaje i odlučuje da li će Saturn biti olovo ili zlato ( ne opominjite me da je kamen, ubacila sam malo umetničke metafore),a uobičajeno je da je međustanje. Njegova natalna pozicija se može tumačiti na oba načina, pa i istovremeno.Saturnovi kontakti sa drugim planetama se mogu javiti u dva prividno protivrečna oblika.
To me asocira na Frojdovu teoriju sa kojom se baš nešto i ne slažem, ali vidim je oko sebe kroz postupke nekih ljudi, tu ambivalentnu emociju-da se u isto vreme može voleti i mrzeti.
Komri@ sa Saturnom stvari često nisu onakve kakvim se čine, jer svugde gde postoji svetlost-postoji i senka. Prirodni dualizam. Razumevanje i prihvatanje njegove nužnosti i vrednosti, umnogome ublažava bol ako postoji kao posledica rastrzanosti već pomenutom ambivalencijom.

Saturn se približio mom Marsu i Plutonu koji su u već nezgodnom polju i konjukciji, i zanima me šta da očekujem od Saturna. Čini mi se da već osećam njegov uticaj i ne znam kako sa njim da se izborim.
30210.jpg

Saturn se približio mom Marsu i Plutonu koji su u već nezgodnom polju i konjukciji, i zanima me šta da očekujem od Saturna. Čini mi se da već osećam njegov uticaj i ne znam kako sa njim da se izborim.Pogledajte prilog 288522

Saturn ide retrogradno. Sa tvojim Marsom gradi tek u drugoj polovini Septembra.

Cepa te Neptun. Ili ti kraduckas od drugih, oni od tebe ili svi skupa nekog treceg preko neizmirenja obaveza.
To kao mogucnost i poriv u ovom periodu zbog Neptuna koji je natalno vezan Saturnom a trenutno los. Srecom u igri je Merkur i u pitanju je sitnina.
Saturn je ucitelj i ako se lekcije ne izvuku i uskladi ponasanje nikom da se nadje u tvojoj kozi ne bih pozeleo, narocito kada Saturn bude nagazio Marsa.

Tvoje sesto nosi simboliku tunela kod Zelenog Venca.
Jurnjava Marsa, Pluton, Mesec u cetvrtom, znak Devica.

PROLAZ.jpg

Hvala na odgovoru, Kamael.
Neptun? Zanimljivo, nisam uopšte na njega obratila pažnju.
Zapravo probleme koje osećam nemaju veze sa finansijama niti sam u prilici da neko drpi od mene, niti ja od nekoga.
Danas sam pretražujući o aspektu Mars-Saturn prepoznala trenutni osećaj straha i manjka ambicije i energije. Pomislila sam da ima veze sa tim. Nadam se da Saturn neće udariti na zdravlje, obzirom u kom se polju i znaku nalazi. Deluje kao Sodoma i Gomora.
Čak ni ne prolazim Zelenjakom, ali zanimljivo slikovito povezivanje.

Danas sam pretražujući o aspektu Mars-Saturn prepoznala trenutni osećaj straha i manjka ambicije i energije.
Transcendenti pruzaju mogucnost da se intuitivno oseti pre ulaska u aspekt jer prevazilaze prostor i vreme. Kod Saturna to nije slucaj. On u toku samog odnosa sa drugim telom ili kad prodje aspekt. Strah je Neptun Merkur, Saturn Mars ne poznaje isti, daje snagu rusenja i vuce u stradanje.

možeš ga okrenuti u svoju korist.
donosi dugoročne promene, može značiti i ispunjenje nekih ambicija. pogledaj aspekte natalnog saturna i fokusiraj se na ono što traži.

SATURN U KONJUNKCIJI SA NATALNIM SATURNOM - Ovaj tranzit vam može pomoći da bolje upoznate sebe i ukazati na trenutak kada bi trebalo da se pripremite za novu životnu fazu. Osim toga, može vam pomoći u tome da se oslobodite loših navika i da se suprotstavite svojim unutrašnjim strahovima.

:lol: posebno obratiti pažnju i protumačiti između redova značenje za crveni bold. :lol:

možeš ga syebati samo tako što ćeš ići korak ispred i pripremiti se.
a ni to nije garancija da će manje boleti.

bila si u pravu za ovo prvo, ali ne moeš ga sjebati jer tačno zna šta misliš.
Vidiš meni je radio kako je trebalo i prošao preko natalnog, i taman kad sam mislio da se izvukao i neka pitanja se ponovo potegla on je krenuo u rikverc i završio ono što je ostalo.

moj savet svima: igraj kako on svira i sve OK

Divni Saturn. Doneo mi je toliko lošeg, i ja više ne znam da li sam naučila šta sam od njega trebala naučiti.
Ušao je u šestu kuću, bio je retrogradan i sad krenuo ka natalnom Marsu i Plutonu, koji su u konjukciji. Rezultiralo problemom sa zdravljem i ostala sam bez posla. Takođe, izvesno je da će se i ljubav završiti (Venera je u sedmoj u konjukciji sa Saturnom u natalnoj pa mi se čini da to ima veze sa pokretanjem tranzitnog).
A vi kako te?

bolje nego ti, sigurno... :lol:
saturn ruši sve ono što se drži na klimavim nogama, ono što nema dugoročnu vrednost... pokušaj da nađeš nešto pozitivno u svemu tome.
recimo, ta bi konjukcija kada saturn legne na poziciju natalnog mogla doneti i brak za koju godinu. zavisno od položaja vladara, aspekata i ostalih pokazatelja, nije dovoljan samo jedan...

Pre neku godinu su me na forumu par njih upozorili na taj Saturn-Saturn aspekt koji će se desiti, da će biti neka katastrofa i da tek nakon toga stupim u brak. Tad bi Saturn napravio opoziciju Jupiteru u prvoj u Raku.
A ovih dana i retrogradni Uran čačka, sve se fino zadesilo.

Back