Tranzitni Saturn i Jupiter

• Začetnik teme Začetnik teme Abraksas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li saturn uopste moze da donese nesto dobro??
Sad nesto sumiram, kad god mi je prelazio preko neke vazne tacke desavale su se ruzne stvari i slomovi. Prelazak saturna preko meseca bio mi je najgori period u zivotu, toliko bola i patnje od ove planete, da sam pocela da mislim da on nema nikakvu dobru stranu. Kako mi je mesec u devici, sve vreme dok je bio u devici bilo je lose. Ulaskom u vagu malo sam odahnula ali je brzo nastupio i kvadrat sa suncem kad je opet naisla kriza, ali nije dugo trajala.
Natalni saturn mi je dobro polozen, nema losih aspekata.
Sada mi je u sedmom polju a na jesen cim udje u skorpiju pravice kvadrat sa venerom, i samo se pitam sta li ce onda biti.

A gde Ti je natalni SA...???
Nije bitno samo to što je on dobro položen, već i to kako ti je položen vladar Asc., koliko aflikacija ima i kako je njegov dispozitor položen.
Pretpostaviću da si ASC.Ovan, ukoliko je SA sada u 7 polju.
Može doneti druženje ili više vremena sa starijima od sebe, udvaranje mnooooooooogoooooo starijeg od sebe, zatim na neki način i sažaljenje od strane javnosti(sve ono što nije unutrašnji život, na šta se Mesec odnosi, koji si spomenula već), može doneti i zauzetog muškarca, ukoliko Tvoj natal daje takve predispozicije..
Ukoliko Ti Saturn vlada 10 poljim, pa predstavljajući i jednog roditelja, možda ukazuje na promene kod nje/njega.
Nadalje kažeš da ti je Saturn tranzitirao Sunce natalno, a gde je Sunce? Jer ako je u Raku, ulaskom u Škorpiju, praviće ti trigon, ali onda ne zaboravi i da je Pluton tranzitni u Jarcu...

Natalni u desetoj kuci u jarcu. Vladar ascendenta mars u drugoj kuci u biku u trigonu sa saturnom. Jedina aflikacija opozicija sa plutonom iz sedme.
Sunce mi je na 14 stepenu jarca u desetom.
Jedino sto sam primetila od kad mi je usao u sedmo polje da se mnogo vise druzim, svi me zovu na kafe, svi me vole, upoznajem nove osobe, mada mi je sad i tranzitni jupiter u prvom pa mozda i zbog toga.
Hmm zauzet muskarac, ima trenutno jedna osoba, nije mnogo stariji ali je pravi saturnovac, bas naglasen jarac a kao da se javljaju neke emocije medju nama.

Natalni u desetoj kuci u jarcu. Vladar ascendenta mars u drugoj kuci u biku u trigonu sa saturnom. Jedina aflikacija opozicija sa plutonom iz sedme.
Jedino sto sam primetila od kad mi je usao u sedmo polje da se mnogo vise druzim, svi me zovu na kafe, svi me vole, upoznajem nove osobe, mada mi je sad i tranzitni jupiter u prvom pa mozda i zbog toga.
Hmm zauzet muskarac, ima trenutno jedna osoba, nije mnogo stariji ali je pravi saturnovac, bas naglasen jarac a kao da se javljaju neke emocije medju nama.
,,Jedina aflikacija sa Plutonom-opozicija..." Opozicija može biti preko ose 1/7, dakle ako je Pluton u 7, sa planetom u 1. a nemoguće u 2.kući...Kapiraš?

Paa...ovaj, ako Saturn predstavlja nešto "staro", teško da će upoznavanje "novih" ići zbog njega, već od strane JU koji ti je tranzitira SO i time vladara 5 polja:zabave, uživanja, ljubavi...aktivirao. Ostalo mi se ne pretpostavlja bez slike, Mars, Saturn...itd.

Dragi astroloski prijatelji,

moram da kazem da i mene ovaj saturn strasno muci vec duzi vremenski period. Pretpostavljam da je u pitanju njegov tranzit prvo kroz 12, pa sada i 1 kucu. Ujedno pravi grozne aspekte sa mesecom i suncem i natalnoj ali i u tranzitu. Ne mogu da vam opisem kako se grozno osecam i koliko sam i depresivna i usamljena. O osecanju beznadeznosti i samonepostovanju ne mogu ni da pricam a da se ne rasplacem. Molim vas da mi kazete kada cu izaci iz ovoga ima li nade za mene. Posebno velike probleme imam na poslovnom planu sto mislim da dodatno komplikuje tranzitni uran kroz 6 i njegova opozicija na uran iz 12. Molim vas da mi kazete sta mislite o svemu

hvala

http://imageshack.us/photo/my-images/135/astro2gw02ja837226776.gif/

Molim Vas, napisite mi sto vise o tome, pogotovo oni koji su preziveli svoj, kako ga docekati, kako biti spreman, sta ocekivati, Ne verujem da donosi iskljucivo negativne okolnosti, ali volela bih detaljnije da cujem vasa iskustva sta ste vi preziveli, sta je to sto vam je izmenilo zivot tada?

Не треба да очекујеш ништа спектакуларно.

Просто ти је Сатурн направио први круг и измалтретирао све слабе тачке. Након тог првог круга се очекује да знаш боље да се носиш с њим него раније. :)

То је то, што се мене тиче.

Не треба да очекујеш ништа спектакуларно.

Просто ти је Сатурн направио први круг и измалтретирао све слабе тачке. Након тог првог круга се очекује да знаш боље да се носиш с њим него раније. :)

То је то, што се мене тиче.
Tako sam nekako i ocekivala, ali posto je meni Saturn sa Mesecem na istom stepenu, mnogo sam time obelezana tako da ipak da mi nije nista nespektakularno ako cu se lakse nositi sa tim ;) A jesi li ti astrolog i koliko imas godina, kada si doziveo svoj sopstveni?

Nije, Sade sati predstavljaju (uprošćeno) prelazak tranzitnog Saturna preko natalnog Meseca (tačnije, prolazak Saturna kroz znak pre znaka natalnog MO, znak natalnog MO i znaka posle, znači sve ukupno tri znaka i to traje oko 7 - 7,5 god.) a Saturnov povratak je prelazak tranzitnog Saturna preko natalnog SA.

Znam to, s obzirom da mi Sade Sati traje vec vise od 7 godina, svasta sam procitala o tome. :D
Mislila sam da li je slican dozivljaj, problemi i problemcici, preispitivanja i to?

Hvala na pojasnjenjima, malo, znaci od tih 7 godina bar 2 ili 3 mi je proslo.. utesno, jos dosta, al ok.. Preispitivanja .. hm, pa ljudi, da kazem za sebe, SA 0 Moon, ja sam se rodila ubijena, bukvalno, jako tuzna, depresivna, sa nekim teskim prozivljavanjima sa majkom, i sve to sa godinama se sma njuje i ublazuje i depresija i tuga, jaca postajem, SA je bolji prema meni. Kako mi je Mesec vladar VIII, sex sam imala nikad. Sa gift. Mozda ce i to da mi prodje nekad, mislim jednom ce siigurno, valjda.

Znam to, s obzirom da mi Sade Sati traje vec vise od 7 godina, svasta sam procitala o tome. :D
Mislila sam da li je slican dozivljaj, problemi i problemcici, preispitivanja i to?
To zavisi od natala, tačnije prvenstveno od toga kako su i da li su SA i MO međusobno aspektovani. Nekome sa natalnom MO/SA konjunkcijom će se mnogo toga poklopiti ali ostalima neće, ako npr. natalno Mesec i Saturn nemaju nikakve veze ili ih imaju malo.

Na primer, SA povratak je svima (na ovaj ili onaj način) prelomni momenat u životu ali u kom pogledu - zavisi od toga šta taj SA u nečijem natalu predstavlja. Ako je vladar 10. kuće u tom periodu je prekretnica pre svega na polju posla, karijere i sl, ako je vladar 7. - odnosa, veza, braka, ako je vladar 5. - ljubavi, dece itd itd. To može da bude emotivno težak period ali ne mora, jednostavno uopšte ne mora doneti depresiju ako natalno Mesec nije ugrožen tim Saturnom i ako odgovarajuće kuće nisu uključene.

S druge strane, Sade sati je kao što rekoh već, prelazak tranzitnog Saturna preko natalnog Meseca i sam po sebi zbog prirode tog aspekta će sigurno doneti neku teskobu, ali kakvu tačno - zavisi od natalnog odnosa SA i MO, čime oni u natalu vladaju i sl. Ako je npr. MO vladar 6 a SA vladar 12 to može govoriti o bolesti, hroničnoj a možda i smrtonosnoj, koja zahteva izolaciju, bolničko lečenje itd. (ako je to tako predstavljeno natalom, naravno), a sasvim je drugačija priča ako je MO vladar 1 a SA 7 - u tom slučaju problematika se tiče odnosa sa drugima, javnosti, braka, suda i sudskih procesa itd.

Poslednja izmena:
Sta sam htela da kazem, oni koji imaju SA Moon 0, njima nista gore od samog Saturnovog povratka ne moze da bude, nose to sa sobom ceo zivot. Mislim po pitanju Meseca samog koji i jeste licna planeta, koji oseca, ne moze gore da im bude. Evo, tu smo svi, docekacu i tranzit, bice i povratni, pa cu vam javiti svima, i hvala vam sto odgovarate na temu.

To zavisi od natala, tačnije prvenstveno od toga kako su i da li su SA i MO međusobno aspektovani. Nekome sa natalnom MO/SA konjunkcijom će se mnogo toga poklopiti ali ostalima neće, ako npr. natalno Mesec i Saturn nemaju nikakve veze ili ih imaju malo.

Na primer, SA povratak je svima (na ovaj ili onaj način) prelomni momenat u životu ali u kom pogledu - zavisi od toga šta taj SA u nečijem natalu predstavlja. Ako je vladar 10. kuće u tom periodu je prekretnica pre svega na polju posla, karijere i sl, ako je vladar 7. - odnosa, veza, braka, ako je vladar 5. - ljubavi, dece itd itd. To može da bude emotivno težak period ali ne mora, jednostavno uopšte ne mora doneti depresiju ako natalno Mesec nije ugrožen tim Saturnom i ako odgovarajuće kuće nisu uključene.

S druge strane, Sade sati je kao što rekoh već, prelazak tranzitnog Saturna preko natalnog Meseca i sam po sebi zbog prirode tog aspekta će sigurno doneti neku teskobu, ali kakvu tačno - zavisi od natalnog odnosa SA i MO, čime oni u natalu vladaju i sl. Ako je npr. MO vladar 6 a SA vladar 12 to može govoriti o bolesti, hroničnoj a možda i smrtonosnoj, koja zahteva izolaciju, bolničko lečenje itd. (ako je to tako predstavljeno natalom, naravno), a sasvim je drugačija priča ako je MO vladar 1 a SA 7 - u tom slučaju problematika se tiče odnosa sa drugima, javnosti, braka, suda i sudskih procesa itd.

Aha, hvala! Meni SA vlada desetom prvenstveno, i nalazi se u 10-oj, a kao vladar vodolije vlada i 11 i 12.
Sade Sati mi nije bas bio lak period, Mesec mi je ukljesten u devici u sestoj kuci, pa mi je doneo razna preispitivanja, analize o svojoj vrednosti, svemu i svacemu, nekako mi se nije dalo ni da uspostavim dobru komunikaciju sa drugima, osecala sam se usamljeno i depresivno. Jos mi je mama imala zdr. problema i bila u bolnici, ostala je bez posla u tom periodu pa sam osetila i finansijku krizu. Morala sam puno da ucim i da jurim budzet, koncentracija mi je bila na dnu.
SA povratak, valjda nece biti tako iscrpljujuc. :) Ne verujem da moze biti tako tezak jer Mesec predstavlja samu nasu dusu, ono sto je najosetljivije u nama, samim tim taj tranzit moze biti i najtezi.

Mesec je vladar koje kuće? 3, 4..?

Pogledaj kako ti je SA položen, posebno njegove loše aspekte odnosno šta ugrožava pa će otprilike priča tih aspekata da se aktivira u tom periodu.

Mesec je vladar cetvrte kuce. Pa da, tako i ja mislim, verovatno ce prica da se odnosi na posao s obzirom da je Sa u jarcu u desetoj. Nema lose aspekte,jedino, zanima me sta ti mislis da li se gleda konjukcija sa venerom, posto je Sa na 26 jarca a Ve na 0 vodolije. Meni se nekako kroz dosadasnje iskustvo cini da deluje. Inace, hvala na pomoci. :)

Back