Seceri moji.
Kojote bate, nemoj pises pricu ziv ti ja.
Heh, šteta! Mogu samo da je ne postujem do daljnjeg, Juliane bate, pošto je priča već napisana, živ mi ti. Mislim da ni sam nisi svestan količine uživanja koju si uskratio svim svojim šećerima, a naročito Zvezdan
Ki, Lindi, Parki i Alal. A bogami, i sebi; toliko je to dobra i bezazlena trač-pričica.
Elem,
Čitam danas u jednom nedeljniku uvodni članak glavnog urednika, u kome iznosi podatak da se u vodećim svetskim metropolama, kao posledica globalnog zagrevanja i otapanja oba pola, svakog dana javi nemali broj žena koje tvrde da pored ženskog, poseduju i mooški polni organ. U prilogu redovno dostavljaju svoje fotografije u muškim uniformama pilota, vatrogasaca i policajaca, na kojima se u predelu prepona jasno ocrtava njihova tvrdnja.
"Btw, ko bi smeo da se suprotstavi čoveku u uniformi?", izazivački pita Zvezdan
Ka.
"I najhrabriji muškarac pred uniformom stane mirno", šepuri se Parka. "Od uniforme podilaze žmarci", ježi se Alal. "Šta li se sve ispod nje krije?", smejulji se Linda.
Piloti. Julian i Kojatkin. Njihov, sličan
boingu ponosno preuzimaodgovornost za tolike putnike. Dignut u vazduh i po nekoliko sati, pilotov strahuje od podmetnute bombe ili prinudnog sletanja. Svetski letač, emancipovan kao i njegov gazda, prihvata utešnu kesu za povraćanje, što mu u nekom honkoškom hotelu tipa
Svaštara, ponudi stjuardesa. Prilično se sneveseli kad se vraća kući, verenici koju beskrajno voli svim srcem, ali kod koje nema uzbudljive treme uzletanja i sletanja.
Vatrogaščev šmrk obično se uspomami kad je u blizini vatra. Bundevin podvig ogleda se u tome što je u stanju da zaroni u plameno grotlo, među usijano ugljevlje, u požarom zahvaćenu sobu gde mu na glavu zaštićenu šlemom, padaju slike, vaze i knjige s polica.
Ako smo već kod elemenata, red je da pored vazduha i vatre pomenem vodu po kojoj plovi kapetan broda. U pantalonama njegove kapetanske uniforme krije se mornar-kicoš, koji ponekad , kad je kopno na vidiku, promoli glavu. Zavijore se trake na mornarskoj kapi. Moonjin skupljen i krmeljiv pogled najednom se ispunjava onom trenutnom radošću svojstvenom skrivenim, sramežljivim bićima.
Policajčev ljubavni pendrek krije u sebi svojstva tranzistora, prisluškivača, sonde kroz koju struji neka kosmička inteligencija s uputstvima poslatim iz druge, galaksije Lyon.