Ne znam, nisam pametan...
Citam vas (npr. muvalo i november) tako na ovoj temi, pa pomislim - ebote kako ste vi zen. Ono, tako smirene i u skladu sa sobom i prirodom - ''niko mi ne smeta, svi treba da budu tu, ko zna zasto je to dobro, dopada mi se forumsko sarenilo...''
Pa ja bih bre, kad bih mogao, za razliku od vas koje izgledate kao da se cesto posvadjate, a u stvari volite sve oko sebe, polupao lubanju jednom dobrom delu Foruma. A napunio bulju shimikama drugom dobrom delu Foruma. Ostalo bi nas, recimo, dvadesetak.
I onda bih kukao da mi je dosadno... i kako su moje kolege smorovi.
A voleo bih da se recimo na svakom podforumu zalepi po jedna tema o homoseksualcima, o emancipaciji... i tako te teme gde svako ima stav. I da svako ko se registruje na Forum mora da prvo odgovori na te teme. Mism, ne bi to bilo tesko novopecenim forumasima - svako od nas ima izgradjeno misljenje o tome da li i kad zene i pedere treba tuci i slicno.
I usput bi se ovi novi socijalizovali, stekli prve drugare u vidu istomisljenika, pa ne bi bilo ovih koji kukaju kako ne pripadaju ni jednom klanu.
A meni bi to bilo dobro (zbog toga i iznosim ovu ideju), jer bih odmah, na jednom mestu, prostim uvidom mogao da utvrdim ko su retardi i koga treba da ignorisem u citanju i eventualnom odgovaranju, ako mi se vec slucajno obrati.
Znate, te teme su pravi test na kojem mogu da se ispolje mentalni dometi svakog forumasa. Na temama o kuvanju i kosi neko moze godinama da se slepuje, a da ga ne provalis.
S druge strane, kad bi se to uvelo, kad bih tako drasticno odbacivao sve sagovornike, plasim se da ne bih imao vise s kim da pricam. Cini mi se da jedino bundeva do sada nije izneo ni jedan stav koji je protivrecan mojim ubedjenjima.
Tako da ipak moram da budem malo blazi prema vama. Ipak moram da imam na umu da sam tolerantan prema razlicitostima, a neke vase manjkavosti i nisu toliko strasne.
I jako mi smeta sto ste oterale muskarce sa Foruma. Evo, ovo je prilika da kazem sta me tisti, da otvorim dusu...
Ne smeta to meni zbog muskaraca kao muskaraca - nego zato sto nemam ni sta ni sa kime da prozborim. Mism imam, ali ne onako... Znate na sta mislim? Nedostaje tu malo i muske logike. Nekad je toga i bilo u odredjenoj meri - sad bogami tanko. Nekako smo se sklonili, valjda smo zakljucili da je jalov posao raspravljati se. Ma ko nas ebe kad smo slabiji - i treba da cvrknemo.
A i sta je to o cemu bismo mogli da prodiskutujemo, o cemu bismo mogli da kazemo nesto? U sta se mi to bolje razumemo nego vi? Ni u sta, odgovorno tvrdim.
Pa eno, otvori se tema o tome koja je rakija dobra i kako se pece (normalno, tu temu nije otvorio muskarac, nego nase Majche) i na njoj 90% odgovora daju forumasice. Ma sve znaju... Ona taote lepo odrzala predavanje Disu, coveku koji zivi na selu i meni koji sam poreklom seljak i bezmalo odrastao na istom, kako se pece rakija, pa koja je dobra, od cega valja, a od cega ne valja.
I ne samo da smo Dis, ja i ostali tu mogli da naucimo sve o rakijama, nego smo mogli i da vidimo kako ste uspele da se mrtve ladne na noz pokrvite na toj temi! Ebote, citam i ne mogu da verujem da se svadjate oko rakije...
Ili ona tema o pacifizmu i militarizmu... Eno, lepo je elaborirano da nas treba slati da mremo za otadzbinu. Dosla Katarina iz RS, pa argumentovano objasnila. I meni je doslo da uzmem pusku pa razdrljenih grudi krenem u juris dok sam je citao, ozbiljno vam velim. Tek se naknadno javio poneki omladinac da kaze da ce on radije civilno sluziti.
I tako... Nemoj se ljutite i da vicete sad na mene. Ja sam redak koji je jos pomalo ovde. Bice vam zao ako izumrem.