Tracevi i liste za odstrel

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:lol: Pa uglavnom me prozivaju lichno, zato su mi i mnoge teme zakljucane.:lol: Mislim da forum pomalo ne trpi indivudalizam ;) I da smatram da postoje 'klanovi' i da je to savrseno normalno. Svaka komuna ima podeljenost i svako brani nekog svog ;)

Ne kapiram ja te klanove jer na forumu kao ni u životu ne postoji osoba sa kojom se baš oko svih stvari slažem. Ok mi je što se ljudi na određenim podforumima zbliže jer imaju zajednička interesovanja, ali to ne znači da se na nekom drugom ne mogu popljuvati... I puj pike ne važi, to bar ovde možemo ako ne možemo u rl :whistling:

ja bih odstranila pola ekipe sa ljisa(nema vina resila sam da ovako kasno samo perem zube)
ajd ovde i ako me neko nervira bude interesantno,ali kad vidim nebulozne posotve na ljisu :roll: izgubila sam svaku volju da postujem tamo(a tamo mi je maticni pdf :rumenko: )
onu ekipu:rileta,picvajza,sinnketa,superglambljuv,i jos neke nebitne likove(nisu ni ovi bitni nego su glasni) kao i ceo pdf politika,zatim jeku,tuznog patka...eto je l dosta?napucali ste tri strane a niko da stisne moodanca i kaze :roll:
i molim navedene da me ne citiraju,ako imaju nesto moze na pp,ovde samo odgovaram na temu

ja bih odstranila pola ekipe sa ljisa(nema vina resila sam da ovako kasno samo perem zube)
ajd ovde i ako me neko nervira bude interesantno,ali kad vidim nebulozne posotve na ljisu :roll: izgubila sam svaku volju da postujem tamo(a tamo mi je maticni pdf :rumenko: )
onu ekipu:rileta,picvajza,sinnketa,superglambljuv,i jos neke nebitne likove(nisu ni ovi bitni nego su glasni) kao i ceo pdf politika,zatim jeku,tuznog patka...eto je l dosta?napucali ste tri strane a niko da stisne moodanca i kaze :roll:
i molim navedene da me ne citiraju,ako imaju nesto moze na pp,ovde samo odgovaram na temu

Pih, a mi da čitamo? :per:

ja sam stisla
al me niko ne ebe =)

Na vreme kažem: ne insistiram na tome da moje rečenice imaju smisla. Da se zna. A kao što mi smisao nije nimalo bitan, tako mi ni kvalitet napisanog nimalo nije bitan. Ali za kvalitet se valjda podrazumeva. Kvalitet nikome već vekovima nije bitan, što bi meni sada bio? Ili Lindi, Wandi, Vendi ili Sandi? Njima već godinama ništa nije bitno.

Misliti o kvalitetu ne da je zastarelo i prevaziđeno, misliti o kvalitetu je smešno kao, na primer, misliti o Kvinsi i njenim pepito pantalonicama. U to sam siguran, kao što sam siguran da Koto ba nije iz Novog Sada. Od aprila huljadu petsto pedeset i treće, kada su u Parizu ubili Rablea, sve je bez kvaliteta i bez smisla. (Zato Linda i ne šeta svoje raskošne obline po Parizu, jer bi jedino to imalo smisla, već po nekoj galsko-petlovskoj vukoje'bini, što je, ruku na njeno srce, krajnje besmisleno.) Lažu da je Rable umro.

Lažu i da je Markiz de Sad umro decembra hiljadu osamsto četrnaeste u Šerantonskoj ludnici. Njega su ubili jer je on bio u stanju da oživi smisao. (Kao što to čine Mirka Šizika i Muvalo; u stanju su, čini mi se, da svojom energijom ožive i sam besmisao, ali nju i Muvalo još uvek nisu ubili.) Zato ni na čemu ne insistiram , pa ni na smislu, ni na kvalitetu, ni na skladu, ni na lepoti. Dok pišem ništa ne ulepšavam, ne doterujem. Bio bi mi to nepotreban trud. Bilo bi čisto gubljenje vremena da ulepšavam Marinu A. ili Marinu B., kad je već Marina C. stručnjak za ulepšavanje. Mada, iskren da budem, sa onakvim nogama, strukom i sifonima, ulepšavanje je potpuno bespotrebno. Ako onaj ko čita, misli drugačije, neka ga puši.

Meni je važno da ima dosta kakvih-takvih rečenica i da sve ovo na kraju liči na priču. Pod pričom podrazumevam kratku priču. Romani nisu kratke priče. Romani su romani. Kad se kaže pisac kratkih priča, to zvuči neozbiljnije; ne previše neozbiljno, ali neozbiljnije nego kad se kaže pisac romana. Pisac kratkih priča je obično neki mlatiku'rac, najsličniji tvorcu više desetina hiljada postova u Krstarovu. Kažem obično, a mislim uvek. Priču može svako da napiše, kao na primer ja, ali za trideset, četrdeset i više hiljada postova treba se roditi. Ono, teoretski gledano i roman može svako da napiše, ali za roman je potrebno uložiti mnogo veći fizički napor nego za priču.

Individua koja sedne da piše roman prvenstveno mora da poseduje veliku izdržljivost. Toliko toga treba da izdrži, toliko toga treba da se odrekne! To može samo raspaljeni mazohista, poput Borčice. Istina, sve je više mazohista na našem govornom području, ali daleko od toga da ih ima onoliko koliko ima onih koji na forumu mlatiku'rče trideset i pet hiljada praznoslamnih postova, poput Psihologuea, ili su namlatiku'rčili više hiljada kratkih priča, poput Kojatkina.

Zato sam ovoga puta napisao pesmu. Pesmama inače ne dajem naslove da neko ne bi pomislio da su priče. Ni Listi za odstrel neću da dajem naslov, da neko ne pomisli da je to priča.

Тако је.:ok:
И увек постоји опција игноре.

Мада искрено и од оних који ме, рецимо нервирају, може се свашта научити.;)

ej , mala, ne citiram te sto si pametna..nego samo da te uputim na moj prethodni post...
vidis da brinem da ti se ne pojave bore..kako ces na svadbu onda? nemas kumu, a imas bore?!?! strasna kombinacija...
dakle procitaj kao se ignorisu ljudi, koje nisi u stanju sam, svojim karakterom i licnoscu da ignorises...ne brini...vidis da postoji opcija za blokiranje...znaci nisi jedina...i ne moras da se trudis da odgovaras...verujem da ti treba mnogo vremena da smislis sta da mi kazes, bolje ga iskoristi za neke druge stvari, jer ti mene apsolutno ne dotices...pobnekad samo pomislim..kako je steta sto ljudi trace sebe, svoj zivot i okolinu, a cak nisu nmi svesni koliko su izgublejni, ali da tebe ne videh ne bih znala da takvi stvarno postoje, mislila bih da su to smili neki zli jezici...

cmox, nadam se da ce ti pomoci...i zelim ti sve najbolje! evo dajem i bonu..kad se vec drugi forumasi ne trude oko tebe..nego mene zlobnicu citiraju...
:heart:

Ne bi nikoga odstranila pošto ovaj forum ne shvatam za neku svojinu pa ja sad treba da pospremam prema svom ukusu. Ko mi se sviđa, čitam njegove postove, ko ne - ne čitam.... Mislim - živi i pusti druge da žive!

Tako i ja mislim otprilike i ponasam se (u RL :D) ali ipak smatram da je svakome potreban ventil i da ne moze svako da voli svakoga (niti mi mozemo svakome da se svidjamo).
I da je to u redu! Kad nas neko ne podnosi, ne mora da znaci da smo toliko bitni. Mozda smo stvarno rekli nesto glupo. :lol:
Tema bi trebalo da bude za.jebancija i ima za cilj da pokaze koliko je glupo ovome pristupati licno. Tipa "Ti me mrzis, zato me proganjas po forumu i ne slazes se sa mnom" :D.

Evo sta mene nervira: kad neko insistira na slici koju zeli da kreira o sebi koja onda prestane da ima bilo kakve veze sa temom, diskusijom, tudjim postovima....itd. I ne daj boze da ga neko nagazi i vrati u realnost (hah, ali ciju? :) Prihvatam kritike na ovo).

Onda, pokusaj "objektivnosti". Zena napise da hoce dete a onda se pojavi par njih da joj objasni kako to treba da posmatra iz tudjeg ugla. Ajde. :eek:

Mracenje me isto nervira ("sta ako se razvedes....ne, stvarno, sutra se razvedes i sta? Mislila bi drugacije, zar ne?" Ma idi. Svako bi mislio drugacije ako bi mu se nesto drugacije desilo od onog sto mu se sada desava. :neutral:)
(Mracenje i "objektivnost" cesto idu zajedno :D).

Sto se tice drugih stvari, nervira me nepostenje u vidu vredjajucih reputacija, cudnih pp-ova i ostalog igranja igara. Dozivela, iznervirala se, napravila frku i eto, sad mi se to vise ne desava (valjda sto sam napravila frku kod administratora).
Da li se vama ovo desavalo i kako ste se postavili? Sta ste uradili i da li je ovo uobicajeno?

pa sad..."odstranila s foruma"...nikog
jbga, ovo je javni forum...

"skinula cinove"...paaa...ima toga...iskreno, da sam na mjestu pojedinih ja bi to sama...sebi
da se ne blamiram vise tj. da dokazem kako sam...dosljedna ...sebi : )))

"klanovi"...postoje...tvrdila i tvrdim...

tracovi...bolje da ih ne znam...mislim, dok nisam odslusala par tura tih...tracova...
nisam ni znala koliko su ljudi...mastoviti...
sad gledam spanske serije drugim ocima :per:

inace, strasno mi smijesno kad slucajno naletim na tudje kometare o sebi...javno...
po..."temama"...sineeee, da sam ja tako opsjednuta...bilo kim paaa...
otisla bi psihijatru i ukinula si ADSL...zbog radi sebe, naravno... :mrgreen:

Sto se tice drugih stvari, nervira me nepostenje u vidu vredjajucih reputacija, cudnih pp-ova i ostalog igranja igara. Dozivela, iznervirala se, napravila frku i eto, sad mi se to vise ne desava (valjda sto sam napravila frku kod administratora).
Da li se vama ovo desavalo i kako ste se postavili? Sta ste uradili i da li je ovo uobicajeno?
jeste u vise navrata i to cak jednom i od osobe koja je posle postala mod :lol: uglavnom najvise na politici...mada primala sam umobolne poruke i ovako nasumicno...
sad mi vise ne salju,valjda im nisam interesantna jer mogu da ih banujem :neutral:

Ne bih bas nikog odstranila. Forum je tako saren sa svim tim pametnim, ali i manje bitnim komentarima. Nekako... bas to je ono sto mu daje energiju, ta raznolikost. Bilo bi mi tuzno da se nadjemo kao gomila istomisljenika.
Imam samo nickove koji mi zrace supljinom i gluposcu. R mi je primer tracenja tastature i vremena, Maricicak - prototip glupace (nakon njenih poredjenja sa Viktorijom Bekam sam se zapitala da li JK licno sedi iza monitora), Lav se trudi ali je nije vredan paznje, Aleksa mi nedostaje tek jer je znao koje zice da okida i forum je bio tako ziv dok je bio prisutan. On je mozda i najbolji primer da i najbledji i najmanje vredni umeju da aktiviraju ostale, da li jer ih nadahnu, ili su druge pobude u pitanju..... ali to je ono zasto volim forum.

Mracenje me isto nervira ("sta ako se razvedes....ne, stvarno, sutra se razvedes i sta? Mislila bi drugacije, zar ne?" Ma idi. Svako bi mislio drugacije ako bi mu se nesto drugacije desilo od onog sto mu se sada desava. :neutral:)
(Mracenje i "objektivnost" cesto idu zajedno :D).

/QUOTE]

tudja iskustva su dobrodosla, ali samo od ljudi koje te poznaju, koji su ti bliski i koji znaju sta ti ustvari zelis, a cega zelis da se resis...

ali na forumu ima dobronamernih ljudi koji ce ti pokazati da nonononono...to nije dobro...nimalo!

ovo mi je potpuno strana pojava, nijemi se desilo do sada...a cula sam da ljudi imaju takva iskustva...
ne razumem...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back