TORTE: recepti, saveti, ideje...

Sad ću malo da vas izbombardujem slikama. Moderatori neka smanje slike pošto ja ne umem.

Par svadbenih. Za ovu prvu sam se baš "tresla" kako ćemo da je odvezemo jer je to bilo onog vikenda kada su krenule poplave u Paraćinu i čula sam da je i deo Grze poplavljen, a ja sam morala u taj kraj da vzim. Na svu sreću, taj deo u kom je restoran nije bio poplavljen. Mladenci rade u vojsci pa je zato mladoženja u svečanoj vojnoj uniformi.
attachment.php

Ova je bila za jedan 18. rodjendan ali sam je slikala i sa brojem 18 na vrhu i bez njega pošto može da bude i svadbena. Inače ideja je iz Wilton kataloga.
attachment.php

I jedna minijaturna svadbena pošto je slavlje bilo za 30 ljudi.
attachment.php

Pošto je sezona matura bilo je i nekoliko torti na tu temu. Prva je za učenike škole u kojoj sam radila i to su deca kojoj sam predavala. Imala sam malo drugačiju ideju ali pošto njihova razredna predaje fizičko, njena je ideja bila da se napravi teren za odbjku, a ja sam malo izmenila pa uradila osnovu koja je nalik tabli. Poludela sam kada su trebali da iznesu tortu jer u frižider nije mogla da stane cela torta pa sam ukrase poskidala i stavila ih sa strane. Kada me konobar pozvao da namestim tortu, ja udjem u kuhinju i vidim razrednu iznad torte kako drži zvezdice u ruci i ubada ih u tortu ne vodeći računa o tome da rupe gde su zvedzice bile već postoje nego buši druge, a prvo je krenula da zabada mrežu u tortu i tada je skršila. Umalo nervni slom nisam dobila. Baš sam bila ljuta. 'Ajde da nisam bila na proslavi pa da razumem ali bila sam tu i za toliko je mogla da me sačeka da dodjem i namestim sve. Deci se torta dopala ali ja nisam bila zadovoljna.
attachment.php

Ove dve torte su bile za učenike iste škole, a pošto su razredne dogovarale torte, rekla su da budu slične da ne bi bilo posle da je neko odeljenje dobilo bolju tortu, a da sama osmislim kako da izgleda.
attachment.php

I neke dečije.
attachment.php

attachment.php

Monsuni ili monsuno, nisam baš sigurna kako se zove.
attachment.php

Famozna poni princeza za koju sam se i ovde raspitivala. :D
attachment.php

Ova je na temu pesmice "Twinkle little star"
attachment.php

I šah za deveti rodjendan moje braće od tetke, blizanaca koji božavaju šah, pobedjivali su i na nekim takmičenjima. Njih dvojica su se dogovarali da završe partiju kada oduvaju svećice pa da se tek tada iseče torta ali su deca razgrabila figurice odmah tako da se jedan slavljenik malo ljutio.
attachment.php

Dobro da ti daju da stavis reputaciju. Meni ne daju, a takosam zelela Ivani da ih dam.

Hvala, nema veze što nisi dala. :) I ja imam problem sa davanjem reputacija ali valjda zato što samo par žena kači slike u poslednje vreme i onda i ispada da samo par njih dobija reputacije.

- - - - - - - - - -

Ivana sah je kao pravi.

Hvala. :)

Ja bih volela da vidim kako Ivana pravi te medvede pošto sa ekstruderom nisam uspela ni da liči na ove njene medvediće. hvala svima za bonice :rumenko:

Ne znam zašto ti nije uspelo, ja sam jedino prvi put imala problem što mi je trebalo mnogo vremena da završim dok nisam našla najzgodniji način za rad. Možda može i rojalom, ja sam tako radila neke ovčice jer sam imala višak mase pa mi je tako bilo brže nego da pravim vunu od fondana, samo sam koristila malo redju masu, a za ovo bi trebala da bude malo gušća.

Slične teme

Back