TORTE: recepti, saveti, ideje...

evo da osvezim temu posto nas nesto nema....
attachment.php
.
attachment.php
.
attachment.php
.
attachment.php
.
attachment.php
.
attachment.php
.
attachment.php
.
attachment.php
.eto,dosta od mene za sad

Uh, ova prva sa rukavicama Sanja skroz otkida!!! Ne daju bonice, bezobraznici, ali ne sprjecava da pohvalim tortice

E sad, u vezi ove dvije slicice torti sam htjela sa vama podijeliti zapazanje:
sandra-pepa-1.jpg
torta je radjena prema Ciletovoj ideji za dekorisanje, like-ovala ja njenu tortu sa Strumpfovima, musterija vidjela i mnogo joj se dopala ideja, samo smo mi sve pretumbali u Pepa fazon... Figurice: opet simboza

sova-4-colage-1.jpg
a ovu sovu radim vec 4 put, ideja je sa neta, ali me ubije to njeno dekorisanje. Mnogo boja, brdo sjekaca raznih oblika, od svakog upotrebim po 3 velicine, nikad kraja sjeckanju cvjetica, citav stan mi bude pun dekoracije. A tek kada krenem ljepljenje :dash:, cini mi se da sam ih napravila previse, a sve to nekako nadje svoje mjesto na torti, a na kraju ostane tek koji komad cvijeta...

I tako vam htjedoh reci da vise volim ovu prvu varijantu dekoracije, jer iako ima puno figurica, to se sve moze odraditi ranije, a ova sova me unisti.. Samo jednom sam imala prilike da sve cvjetove pripremim ranije, onako kao kada radim figurice u ponedeljak-utorak za vikend. Ali nekako, ovaj put mi promaklo, stalno sam njih ostavljala i odlagala, pa se pravili u petak vece kada su torte vec bile presvucene, citavo popodne i vece sam se zezala sa tim uh, bas me namuce takve dekoracije koje se moraju raditi tek kada je torta vec u frizideru...

Prilozi

• sandra-pepa.jpg
    sandra-pepa.jpg
    58,9 KB · Pregleda: 10
  • sova-4-colage.jpg
    sova-4-colage.jpg
    45,1 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena:
Ovo nije fer, ovde slike postavlja samo nekoliko žena već duže vreme i onda ne mogu da dam bone jer mi piše da moram da dam još nekome da bih mogla ponovo da dam ovim vrednicama koje redovno kače slike, a nemam kome. Tako da ide jedna kolektivna kritika, žene, aktivirajte se malo, pratimo se mi na fejsu ali ipak je ovo drugačije, stavite po neku sličicu. :) I jedno kolektivno bravo za ove koje su kačile slike, da ne nabrajam, sve torte su prelepe. :)

I neke moje tortice... Kod mene je pre par nedelja bila baš aktuelna roze boja, skoro sve što sam uradila tog vikenda bilo je roze. Prosto nisam mogla da verujem. :D
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Ovo je ideja sa interneta, videla sam da je dosta njih radilo, ne znam čija je originalna ideja.
attachment.php

I još malo rodjendanskih...

attachment.php

attachment.php

Ova je ideja sa interneta ali ne znam čija je, žena je htela istu samo da dodamo i figuricu Paja Patka pošto je na toj koju mi je poslala bio samo Miki.
attachment.php

Ova je bila za dvoje slavljenika koji rade u Fiat-u
attachment.php

Dve za punoletstvo bliznakinja, takodje ideje sa interneta i ponovo ne znam čije su.
attachment.php

I jedna svadbena. Ovo je po ideji "Mašatonice" ali kad sam pričala drugarici kakvu ću tortu da radim i pokazala joj sliku sa sve komentarom: "Treba da budu poredjane po dijagonali, a ne paralelne ivice, umesto traka idu kuglice, umesto ovih cvetova ljiljani, biće ljubičasta, a ne zlatna..." Drugarica je počela da se smeje i pitala me šta je onda kao na torti koju su radili Rade i Daca. :D
attachment.php

Ovo nije fer, ovde slike postavlja samo nekoliko žena već duže vreme i onda ne mogu da dam bone jer mi piše da moram da dam još nekome da bih mogla ponovo da dam ovim vrednicama koje redovno kače slike, a nemam kome. Tako da ide jedna kolektivna kritika, žene, aktivirajte se malo, pratimo se mi na fejsu ali ipak je ovo drugačije, stavite po neku sličicu. :) I jedno kolektivno bravo za ove koje su kačile slike, da ne nabrajam, sve torte su prelepe. :)

Eto i mene blokira Krstarica pa ne mogu da dajem bonice, ali poljupce niko ne ogranicava :cmok: :cmok: za sve lepe torticea Ivani jos i :worth:

Pozdrav svim vrednicama!Pre možda pola godine počela sam da se bavim ovim hobijem,pa sam htela da vam postavim neke slike da vidite kako to radi jedan početnik.Sve sugestije i kritike su dobrodošle :D Još samo da mi neko objasni kako se postavljaju slike

Dobro nam došla.:cmok:
Što se postavljanja slika tiče imaš temu: UPUTSTVO: POSTAVLJENJE SLIKA I VIDEO KLIPA, gde sve objašnjeno. Pročitaj, postavi slike pa da uživamo.

Ivana predivno je ...naravno nema bonice,ristrikcija vlada.E sad posto nijedna nece da vas malo zatrpam ja....za kuminog brata,mala vencanje mladenci izabrali figurice
attachment.php
.za momka i devojku koji su rodjeni istog dana,nesto licno
attachment.php
.prvi rodjendan
attachment.php
.ovde sam jedino zadovoljna kako sam nacrtala dzokera,tortom nisam zadovoljna
attachment.php
.ova me propisno namucila
attachment.php
.i kombinacije sa mafinima
attachment.php
,ovde zanemarite promasene boje,hahaha
attachment.php

Sanja,torte su ti prelepe,veoma pedantno uradjene :) Ja sam muku mucila u samom pocetku,nisam imala nista od alata,kad su pocele prve narudzbe nista nisam htela prekrivati buter kremom pre fondana,mada mi je i taj fondan extra za figure i za detalje,kao i za cisto bele pokrivke.Trenutno vise radim sa cokoladom za modelovanje,mada jos nisam uspela da od cokolade za modelovanje dobijem sto cistiju belu boju..

Evo konacno nasla vremena da iscitam uputstva i postavim slike
attachment.php
jedna obicna slag,na brzinu
attachment.php
Fudbaler od 8 kg
attachment.php
alkos u zabrani
attachment.php
ovo je bio extra tanak fondan ,posto ga ne vole,pa je ispao jadan grbo grbavi,ali srecom za domacu varijantu
attachment.php
e ovo je cokolada za modeliranje,sa sarama od royala,a cvetovi su topljena cokolada
attachment.php
stampala sliku pa isecala grb,mrzim crno bele kombinacije,uvek umrljam to belo ,pa posle krecim votkom
attachment.php
ovo je za jednu devojcicu
attachment.php
mislim da mi je ovo bukvalno prvi fondan
attachment.php
a ovo drugi
attachment.php
deciji Rex,bio je kao gumen
attachment.php
Losa slika ali simpa torta
attachment.php
Pepa za moju bebu,nista alata i gomila zivaca
attachment.php
Odelo za 18 rodjenda,opet cokolada za modeliranje,300 stepeni,nije tako zamisljeno,ali ovo mi je bio max
attachment.php
Ovo je bilo za neko krstenje

Eto,toliko za sad...

Potreban mi je pomoć!!!
Za sledeću subotu bi trebala da napravim 300 komada malih torti dimenzija 5x5 cm i visine oko 5-6 cm. Ono što mene zanima je čime da presvučem torte? Mesec dana već ne spavam kako treba jer razmišljam sa čime ću to najbolje i najlepše da uradim. Inače je u pitanju svadbena torta na foru onih cakeup ili kako se već zovu!
Isto tako me zanima i koji bi ukus to mogao biti. Torte bi trebalo da budu čokoladne i voćna, moja zamisao je da polovina komada bude čokoladna, a polovina voćna.Imali ko bilo kakvu ideju koje bi to torte mogla da napravim!

Jel jeo neko tortu labudovo jezero?
Nasla sam neki recept kore su sa mlevenim orasima a fil od 1.5L mleka i 5 pudinga od vanile i jednim margarinom. S tim sto bih ja umesto tog margaria stavila maslac.
Ja inace nisam ljubitelj takvih torti ali je imam narucenu pa ne znam kako se vama dopada?

Slične teme

Back