TORTE: recepti, saveti, ideje...

ovom torticom mom muzicu srecan rodjus , a i srecnih deset godina braka .... obzirom da je nasa ljubav istog intenziteta kao i pre deset godina i poklon je slican :) , pre deset godina nisam se bavila ovim poslom pa sam mu porucila tortu na adresu a u dogovoru sa zenom koja je pravila ispod tacne je bio vaucer za Budimpestu 5 dana, to iznenadjenje smo dugo prepricavali a sada nesto slicno.... torta nije bila iznenadjenje , sam je trazio da mu pripremim da nosi u salon da pocasti kolege ali ispod tacne (romanticna ja i posle deset godina braka :rumenko: ) vaucer 5 dana u Veneciju :heart: , to je sve video kada je tamo odneo i naravno iznenadjenje je opet uspelo ..... kaze...jao pa ti nisi normalana , pa knap smo sa lovom, pa gde cemo decu , pa ovo, pa ono :D ma samo me ti voli i narednih deset godina bar koliko i do sad za ostalo cemo se snaci a ja cu nam valjda zaraditi i za neko egzoticno putovanje , naravno ne zelim vise da to bude iznenadjenje nego tradicija :heart:
P7020315.jpg
[/url][/IMG]

Poslednja izmena:
ovom torticom mom muzicu srecan rodjus , a i srecnih deset godina braka .... obzirom da je nasa ljubav istog intenziteta kao i pre deset godina i poklon je slican :) , pre deset godina nisam se bavila ovim poslom pa sam mu porucila tortu na adresu a u dogovoru sa zenom koja je pravila ispod tacne je bio vaucer za Budimpestu 5 dana, to iznenadjenje smo dugo prepricavali a sada nesto slicno.... torta nije bila iznenadjenje , sam je trazio da mu pripremim da nosi u salon da pocasti kolege ali ispod tacne (romanticna ja i posle deset godina braka :rumenko: ) vaucer 5 dana u Veneciju :heart: , to je sve video kada je tamo odneo i naravno iznenadjenje je opet uspelo ..... kaze...jao pa ti nisi normalana , pa knap smo sa lovom, pa gde cemo decu , pa ovo, pa ono :D ma samo me ti voli i narednih deset godina bar koliko i do sad za ostalo cemo se snaci a ja cu nam valjda zaraditi i za neko egzoticno putovanje , naravno ne zelim vise da to bude iznenadjenje nego tradicija :heart:
Takva zena ima da zaradi da ona i njena ljubav i do Bora Bore da idu u kompletu, svaka vam cast i uzivajte, zasluzili ste. A djeca... pa ako vam je usput mozete ih i do sjevera malo dovesti da se druze :ok:

P7020315.jpg
[/url][/IMG]

ma idi begaj , suzica mi se skupila u kraj oka :)

hvala Vam zemske :rumenka: ,
lady sto se tice ovakvih iznenadjenja u nasem braku uglavnom su konci u mojom rukama :lol: , on je mnogo realniji, objektivniji i odgovorniji pa i sad je posle par minuta srece, uzbudjenja i zadovoljstva pitao pa kako , a gde ce deca a koliko nam treba para za poneti (ponesi sto vise nece da se baci :mrgreen: ) i tako a ja sam ona koja zivi ono sto zeli jednako i kad je knap i kad ima viska

Kato odo ja malo gore da izvidim i za nase zimsko putovanje ako me razumes :mrgreen:

P7020315.jpg
[/url][/IMG]

Kaća srećna vam godišnjica i još dugo da je slavite u ljubavi. Pakujte kofere a decu ako nema ko da čuva ja se javljam, imam iskustva u to ne sumljaj, samo vi putujte. :cmok:

hvala Vam zemske :rumenka: ,
lady sto se tice ovakvih iznenadjenja u nasem braku uglavnom su konci u mojom rukama :lol: , on je mnogo realniji, objektivniji i odgovorniji pa i sad je posle par minuta srece, uzbudjenja i zadovoljstva pitao pa kako , a gde ce deca a koliko nam treba para za poneti (ponesi sto vise nece da se baci :mrgreen: ) i tako a ja sam ona koja zivi ono sto zeli jednako i kad je knap i kad ima viska

Kato odo ja malo gore da izvidim i za nase zimsko putovanje ako me razumes :mrgreen:

E da znaš , to mi palo na pamet ! :zper:

hvala Msneki , S.and.
sneki hvala za ponudjenu pomoc oko dece mada moram priznati da sam mislila na citavu organizaciju koja je potrebna kada kada negde hoces da zbrises na 5 dana :mrgreen: , znaci sve ovo sam uplatila za 26 septembar ..ustvari do tada taman cu organizovati decu, posao, da uvecam jos malo dzeparca :mrgreen:

Veliki pozdrav svim clanovima ovog divnog sajta! Dugo me nije bilo, neki me se mozda i secaju od ranije :bye:
Pratila sam desavanja povremeno, onoliko koliko mi to vreme dozvoljava, a pravljenjem torti sam prestala da se bavim kada sam saznala da nam stize beba....i sad eto tako povremeno, od jednog do drugog rodjendana moje dve princeze.
Citala sam sve sto ste pisale o dekor masi i fondanu i Barvalovom i sad ovom Hani, pa sam planirala da porucim taj Turski Hani.
U velikoj sam u dilemi, moze li se od dekor mase za presvlacenje torti praviti i figurice ili moram da porucim svaki posebno?!
Zahvaljujem na svakom odgovoru

Poslednja izmena:
Veliki pozdrav svim clanovima ovog divnog sajta! Dugo me nije bilo, neki me se mozda i secaju od ranije :bye:
Pratila sam desavanja povremeno, onoliko koliko mi to vreme dozvoljava, a pravljenjem torti sam prestala da se bavim kada sam saznala da nam stize beba....i sad eto tako povremeno, od jednog do drugog rodjendana moje dve princeze.
Citala sam sve sto ste pisale o dekor masi i fondanu i Barvalovom i sad ovom Hani, pa sam planirala da porucim taj Turski Hani.
U velikoj sam u dilemi, moze li se od dekor mase za presvlacenje torti praviti i figurice ili moram da porucim svaki posebno?!
Zahvaljujem na svakom odgovoru
Cuj ovo MOZDA ME SE SJECAJU??? Pa gdje si ti draga moja, ne da sam se obradovala kad sam vijdela da si napisla post :super:
Sto se fondana tice, nedavno je isto bila neka prica opet o njima, svako je pisao svoje misljenje, mislim da je to na cosetu bilo, samo amlo u rikverc i nacices.
Nego, razmisljas opet da se bavis torticama za prodaju?

U poslednje vreme jako često koristim Tylose prašak. To mi je postalo jedna od onih stvari koje "moram" da imam u kući. Umeša se u fondan da bude čvršči, tako da se mnogo lakše prave figurice i pre se stvrdnu i osuše. A i lepak pravim od toga. Nije isto ko gum pasta ali je bar nešto približno tome. E sad, da li ima toga kod vas, ne znam, ali možda nekom dobro dođe informacija ili neko ko prodaje takve stvari nabavi i to....

http://www.peki.si/trgovina/ticino-ticino-fondant-sladkorne-mase-/tylose-prasek

U poslednje vreme jako često koristim Tylose prašak. To mi je postalo jedna od onih stvari koje "moram" da imam u kući. Umeša se u fondan da bude čvršči, tako da se mnogo lakše prave figurice i pre se stvrdnu i osuše. A i lepak pravim od toga. Nije isto ko gum pasta ali je bar nešto približno tome. E sad, da li ima toga kod vas, ne znam, ali možda nekom dobro dođe informacija ili neko ko prodaje takve stvari nabavi i to....

http://www.peki.si/trgovina/ticino-ticino-fondant-sladkorne-mase-/tylose-prasek

Jao Stano, ja ga koristim i kunem se u njega :worth: Evo sad mi nestalo, pa samo trazim zrtvu da mi donese jos! Kriziram bez tylosa :eek:

Sto se fondana tice, nedavno je isto bila neka prica opet o njima, svako je pisao svoje misljenje, mislim da je to na cosetu bilo, samo amlo u rikverc i nacices.
Nego, razmisljas opet da se bavis torticama za prodaju?

Meni preostaje jedino da se zahvalim Daci na odgovoru. I dalje sam neodlucna sta cu i koji fondan da kupim. Ne planiram povratak poslu, ovo je cisto za jednu tortu, slavimo deciji rodjendan.

Kato, slicno je kao cmc, ali svi ti prahovi imaju svoju svrhu, tako da sam ih ja isprobala sve (cmc, tylose, gum tex..) i tylose mi je ubedljivo najbolji. Daco ja ga stavljam u fondan kad pravim figure, cvece i uglavnom svu dekoraciju. Mnogo se brze susi. A za sve koristim hani obican fondan, posto mi je onaj njihov za figure mnogo tvrd i kruni se.

Kaćo sve najbolje za godišnjicu, još puno lepih i sretnih godina zajedničkog života i lepih iznenadjenja.

Moja draga kuma je i ove godine išla u svadbu i pravila sam tortu, čoko nugat sa malinama, po Cilencetovom recetu. Ukrašavale smo je zajedno, po kuminoj želji. Frizerka je uvijala ružice samo tako. Trebalo je prvo sa margaretama, a kad ona, jel može ovekve ružice? Reko može. A koliko ih je bilo, ne pitajte, nije ih sračunala. Tortu su odneli, ostavili kod neke bake u frižideru u komšiluku, i nije uopšte stigla na svadbeni sto. Mladenci su je kasnije jeli, i puuuno hvalili. Kumovi su dobili samo parče juče, da vide, kakvu su imali dobru torticu.
attachment.php

attachment.php

Slične teme

Back