TORTE: recepti, saveti, ideje...

ahhaaaa , pa i meni se to desava sa ovom poslednjom turom (od prosle nedelje) a procitah negde na Fb da su ga Maja D. i Sanvila B. (saradnice polen ) doradjivale za nase trziste ... mislim da su ga opet nesto menjali :evil::evil::evil::evil: nije strasno ali bolje da ga nisu dirali.... primetih i da mi ljubicasti od one torte sa srcima ima neke tackice danas kad sam htela da pravim cvetice a stajao je dva dana :eek: ... ma ludilo :lol:

od mene samo jedna...
attachment.php
.ja da podelim i moje iskustvo sa pazarskim fondanom.imam onu kantu od 6kg i koristim ga samo za figure(za prekrivanje pravim jer mi nije tesko trenutno,nekako mi zao da ovaj trosim na to)...i meni se jako dopada,e sad ja nisam neki majstor za figurice i sve napravim u jednom danu,nema kod mene ono da se susi danima pa da psajam(sto se i vidi po mojim figuricama da su zbrzane i amaterske).sad sam ponovo narucila taj od 6kg i narucila kg za figurice za probu,dobar je,stvarno se brzo susi.e sad uzela ljubicastu i teget,mnogo mi boji ruke..rasteze se ko zvaka al kad odstoji malo i kad se ruke operu od silne boje i nije toliko los.

Od bilo cijeg fondana teget, crni, crveni, sve te jarke boje ce da ti ostanu obojene ruke, ali zaista meni barem je ubjedljivo najgori TEGET Barvallo , ne nijansa, to je odlicno, jaka, intenzivna, nego oboji sve zivo, to je cudo jedno, nasa Natali je davno jos o tome negdje pisala dok ga ja jos nikad nisam ni kupila,a HANI teget nisam ni probala. Kupila sam zadnji put HANI kao tamno braon, uopste mi se ne dopada nijansa, pa sam Kati kada je nedavno bila u Barvalu rekla da mi uzme 1kg cokoladnog. Mozda tu i jeste fazon, jer ovo ne nazivaju cokoladna boja, nego tamno braon, a ja navikla na onu koja je bas onako jaka nijansa. E a tu je onda fazon da moram uvijek imati i bijelog Barvallo fondan kod kuce za nijansiranje, pa kod mene kao u draxtoru, raznih nijansi, boja, vrsta...

ahhaaaa , pa i meni se to desava sa ovom poslednjom turom (od prosle nedelje) a procitah negde na Fb da su ga Maja D. i Sanvila B. (saradnice polen ) doradjivale za nase trziste ... mislim da su ga opet nesto menjali :evil::evil::evil::evil: nije strasno ali bolje da ga nisu dirali.... primetih i da mi ljubicasti od one torte sa srcima ima neke tackice danas kad sam htela da pravim cvetice a stajao je dva dana :eek: ... ma ludilo :lol:
E Kaca, citas mi misli, i ja Snvili htjedoh danas slati poruku da pitam da li su ga mjenjali, jer od ovog snizenja kada zadnji put narucih mi tako puca po ivicama. Ne kazem da je zbg snizenja nesto mjenjano, nego sam ja sada narucila. A koliko znam, od trece ture mijenjanja, od tada je ustaljen kvalitet, tako su barem rekli da ce biti. Jer, prvi put bio pretvrd,znam da je Princeska jedna od prvih koja je njega koristila (i Cilence) rekla da joj je sav popucao na ivicama neke kvadratne torte. E onda su ga doradili, druga tura mekana, razvlacljiv, ja tad narucila prvi put i treca tura je sad ova koja bi trebala stalno da bude takva. Ali ipak kao da se nsto dogadja, ja sve mislim to zbog vrucine u mom stanu, suv vazduh i tako to, ali izgleda da nije, nego i kod vas koje imate klimu je tako

To je švajcarska firma. Prodaje se po 7 i 12,5 kg. Lepo se radi sa njom, lepo miriše, sladak je ali ne opet toliko ko neke koje sam probala.
http://trgovina.zito.si/surovine-in-dodatki/sladkorni-okraski/massa-ticino-tropic-7.html
https://www.google.si/search?q=carm...i=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=637#imgdii=_

Stano sigurna sam da je ova masa kvalitetnija od svih koje su na našem tržištu ali je i duplo skuplja. 7 kg košta 59,43 € bez troškova slanja. Sumnjam da bi se ovdašnjim majstoricama to isplatilo jer i ovako jedva pokrivaju troškove. :rtfm:
U svakom slučaju informacija vredna pažnje.
Moram da kažem da sam imala priliku da probam, baš tako da ga probam na ukus tj da ga jedem, fondan koji pravi Mastionica iz Jagodine (Danijela - Koka i Rade) i bila oduševljena njegovim ukusom. On je tako vazdušast a nije ni mnogo sladak. Koliko znam sami ga prave i ovo je prilika da ih pohvalim. :worth:

ne znam na koju temu da stavim , ovde ili na alatke . Pre neki dan sam se ponovila sa kompresorom i pištoljem . Pazarila sam po preporuci naše Kaće , ali nažalost od utorka do danas nisam ga stigla ni izvaditi iz kese . Sad popodne sam sve ostalo ostavila u stranu i konačno navatala mm da mi pomogne u stavljanju ove stvarčice u pogon . Da li mi je ovo baš trebalo ili nije , vreme će pokazati , ali sam se ja radovala kao malo dete , još kad sam ga probala .... ušarala sam jednu " sriropor " tortu prvo sa šlagom , pa se onda malo igrala . Nemojte obraćati pažnju na nejednake šare i na količinu boje koju sam izduvala ( kad sam počela nisam znala šta je dosta ) Uglavnom , sve je super , jedino što me interesuje kako zaštitite ostatak torte kad hoćete ušarati samo jedan deo sa pištoljem .
a evo i mog čeda ...

attachment.php

Msneki, znam da je skupo, čak i meni ;) Neko vreme su imali u toj prodavnici jednom godišnje akciju, ako kupiš 2 velike kante, treću dobiješ džabe. E to je već bilo super, da ti neko pokloni 12,5 kg fondana, pa smo nabavljale na zalihu do iduće akcije. Sad nema više toga ali na sreću smo našle jednog drugog prodavača koji kupuje direktno od Carme pa je i cena puno povoljnija, 7 kg 44€. Kad smo već kod cene, koliko košta kod vas?

A pošto je baš prilika, da vas pohvalim, svaka čast svima koje same pravite fondan :) :heart::klap:

meni je skoro zena narucila tortu,i posto joj je nesto iskrslo dosla po tortu njena mama i stavila je u zamrzivac...oni su je izvadili posle nedelju dana i dosla da se zahvali,kaze mnogo dobra torta ponovo ce da je uzme.ja sam malo skepticna pri tom zamrzavanju io ne volim to ..oni su zivi i zdravi,tako da ako traze zamrzni im...

Skoro sam bila kod drugarice kojoj sam pre mesec i po dana pravila svadbenu tortu na 3 sprata i ona mi kaze da posto im je jedna ostala cela oni je stavili u zamrzivac . Kaze da su je pre par dana pojeli u slast kao da jetog dana pravljena. A jos je torta bila prekrivena fondanom. Ja to nisam nikad probala

Ma ne volim ni ja, ali eto bas smo dobri prijatelji, i navikli su da im ja pravim torte, a posto ja u sredu vece putujem oni su tako smislili, da je napravim na onoj tacni od zvona da mogu da je lepo poklope i da ne brinu zbog zamrzivaca.....
Kato aj posalji i meni info......

Slične teme

Back