TORTE: recepti, saveti, ideje...

bem ti ganache krem, od crne cokolade super ispao, od mlecne mozda i bude nesto, ali od bele cokolade cista propast.....
Sreca pa je za moju rodjendansku pa cu sutra u jutro smuckati bilo sta od tih delova i nekih dodataka, joj nemam vise snage ni da se sekiram :zcepanje:
Моје искуство са ганаш кремом: од црне чоколаде увек успе, али пошто је много јак, увек на два дела црне додам један део беле чоколаде. Што се тиче павлаке, колико грама чоколаде, толико децилитара павлаке (користим биљну). Хлади се врло кратко.
Кад користим белу чоколаду, однос је 2:1 и под обавезно га направим дан раније.
Иначе, те кремове користим као основ за пуњење пралина уз разне додатке, било да су само ароме, било да су типа ораха, лешника, сувог воћа и сл.

Pozdrav vrednice!
Vidim da vas ima bas dosta lavica :) pa srecni vam rodjendani!!!
A ja sam ovde zato sto je i moj muz lav, sutra mu je rodjendan... ja hocu da napravim tortu, neku "brzu" i sa ananasom, pa sam htela da vas zamolim za neki provereno dobar recept :)
Hvala!

napravi Moskvu a umesto višanja i ananasa stavi samo ananas . provereno ukusno . što se tiče brzine , meni sve moraju biti brzo napravljene :zper:

koji je sad ovo djavo, zna li ko....vec dva sata u frizideru mi je moskva sa bc, nista se stegnuo bc nije.....napravim drugi i namazem opet i opet evo ista prica....ma kao da sam sad namazala......to mi se desilo i proslog vikenda sa jednom tortom i kad sam drugi put namazala bilo sve ok.....:dontunderstand:
a koliko zurim i u frci sa sa vemenom sam ne moram ni da vam pricam.....da li da je stavim malo u zamrzivac, dal bi pomoglo?

c4rp.jpg

evo je torta na novom stalku, sve tri su čoko nugat
još su bile dvije okrugle torte sa istom dekoracijom, ali to nisam slikala, nadam se da će mi mladenci dati slike sa onih fino ukrašenih kolica za iznošenje torte

kinder torta, ovo je bila tzv svekrvina torta, to je neki običaj da čim stignu mladenci se otvara šampanjac i iznosi ova torta, e koliko samo ima običaja, čudo jedno...

Poslednja izmena:

Slične teme

Back