TORTE: recepti, saveti, ideje...

Pa zlatni je za slatke stvari a srebrni za slane mada nema velike razlike sem u nekim jako neznim kremovima. Doduse ja margarin koristim samo u posnim kolacima i tortama u to zlatni dijamant dok sve drugo spremam sa puterom i nemam nikakvih problema. Nekad je bio jako dobar Panorama ali se od pre par godina pokvario, kazu da su promenili proizvodjaca.

attachment.php

tika.jpg

ovo je ona torta sa filom koji curi.sve sto je moglo da krene naopako,krenulo je.prvo fil,zatim fondan koji uopste nije bio elastican kao inace,samo se osipao.Zamislila sam prvo da bude kao posuda,znaci da fondan bude iznad gornje ivice i da budu neke figurice,ali fondan nije hteo da stoji i figurice isto,samo su se razlivale koliko god secera i ratluka dodavala.i na kraju sam je ovako ukrasila.mom tati za 60 rodjendan.Poslala sam je autobusom za Krusevac,u kakvom ce stanju stici,ziva nisam

Eh, deca... Šta sve neće da smisle... A pošto me to molila bratova ćerka, naravno da sam probala to da uradim ;)
Mala je veliki fen grupe Green day ali to još nije sve. Ona je smislila, da budi ti Green day-evci preobučeni u likove iz Gospodara prstena - Legolas, Frodo i Aragorn. E pa, tetka uradila šta je mogla a važno, da ih je ona prepoznala i bila prezadovoljna :p

dsc0748-001.jpg
dsc0741-001.jpg

dsc0745-001-1.jpg

I jedna Uspavana lepotica
dsc0775-001-.jpg
dsc0790-002.jpg

dsc0800-001.jpg

e da Vas pitam , koju čokoladu koristite za ganaš krem . Ja stavila 300 gr 70 % kakao od jedne vrste , i 200gr Menaž čokolade . Znači grozan je . Lepo se to spojilo i stislo , ali je gorko , strašno . Kako da ublažim gorčinu . Žao mi baciti pola kg čokolade i pola litre slatke pavlake ...

Kato, za ganaše je najbolje koristiti čokoladu sa 48 - 58% kakava (ja koristim od 50-56%). Takva čokolada ima veći deo kakavovog maslaca i taj se onda lepo topi u ustima. Čokolada sa 70% je bolja za oblivanje (npr. pralineja, ne za unutrašnjost) jer je tvrđa.

Ganaše možeš ublažiti tako da umutiš slatku pavlaku samo toliko, da bude malo čvršča od tečne, dakle ne sme da bude skroz čvrsta i to dodaš ganašeju. A još je bolje ako staviš koju kašiku nutele i maskarpone.

Kato, za ganaše je najbolje koristiti čokoladu sa 48 - 58% kakava (ja koristim od 50-56%). Takva čokolada ima veći deo kakavovog maslaca i taj se onda lepo topi u ustima. Čokolada sa 70% je bolja za oblivanje (npr. pralineja, ne za unutrašnjost) jer je tvrđa.

Ganaše možeš ublažiti tako da umutiš slatku pavlaku samo toliko, da bude malo čvršča od tečne, dakle ne sme da bude skroz čvrsta i to dodaš ganašeju. A još je bolje ako staviš koju kašiku nutele i maskarpone.

Hvala na savetu , definitivno probam ponovo . probaću sa ovakvom kombinacijom

Pošto sam ja stvarno jako zakasnila u postavljanju slika, evo prvo sam sredila ove svečanije

moj prvenac u radu sa royal-om
dole milka topljena, gore kidy sa jagodama

i drugi rad sa royal-om, ono sitnije je bilo mnogo lakše jer su kratke linije, a ovo dugačko, uh... ruka mora biti baš uvježbana, što se kod mene vidi da baš i nije :rumenko:
obe torte milka sjeckana

kidy sa jagodama, ovaj blesavi smajli je crtež druga kome je bio rođendan pa se njegovo društvo malo zezalo

moskva sa jagodama i ananasom
bilo je puno šetanja oko ovog motora dok sam napokon sve te cjevčice i ostale detalje stavila na svoje mjesto

plazma sa čoko bananicama

lud-lab, još jedna u nizu ovakvih dekoracija

crna nugat, to je ona što je trebala da bude što slađa, sada je dekoracija bila prilagođena ženskoj osobi, mada je po meni pretrpano bilo sa ovim krugovima po obodu torte, ali mušterijina je zadnja

moskva šnjit

milka sa topljenim čokoladama
žena kad je došla po tortu nije se mogla načiti kako to da kuglana može da stane na tortu pa još sa cokoladom i šlagom

čoko kremasta, meni se lično jako dopada ovakva šarena kombinacija šlaga, čokolade i fondan detalja

kidy sa crvenim voćem, narudžba u zadnji čas

voćna sa raznoraznim svježim voćem, vanila krem
torta sa bezbroj poruka, jedva sve ja to nekako ukombinovah

crna nugat sa malinama
moja prva knjiga i ovakva dekoracija uopšte

oba sprata crna nugat
muka teška mi je bilo iz Hani šampanj fondana izvaditi ove ruže patchwork sjekačima, ma nema šanse koliko je ta boja kao i još par njihovih nijansi mecavo i razvlačljivo

čoko kremsta i plazma
moskva šnjit
milka sa topljenim čoko
dekoracija po drugi put skoro ista, čak ni kombinaciju boja nisu htjeli da mijenjaju, samo oblik torti

Boem i dvije kinder
e da je svaka dekoracija ovakva, bilo bi SUPER, nakon presvlačenja sve je bilo upakovano za nepunih sat vremena

Daco, ne daju bone pa ću javno da te pohvalim, sve torte su odlične. Za royal treba mirna ruka ali i malo vežbe tako da će sledeće biti još bolje sigurno.

I samo još ova koju sam juče radila i neću više da davim. :) Tek malopre videh da se ovde skoro pisalo o gitari ali dobro, šta da se radi. Moja gitara je cela bila jestiva. Od debljeg kartona sam izrezala vrat i onda sekla parčiće torte koje sam redjala prek kartona. To sam posebno držala u frižideru i baš sam imala problem da ga smestim jer sam pravila gitaru u prirodnoj veličini. Napravila sam torticu koja je bila gomila papira sa notama pa sam jedan kraj vrata naslonila na tu torticu, a drugi se oslanjao na onaj veći deo gitare, nisam sigurna kako se to zove pa bolje da ne lupam. Note sam isto pisala sama slobodnm rukom pošto je bilo malo vremena da bih naručivala da mi neko odštampa slike. Žice sam iscrtala royalom. Sve sam montirala na veliki stiropor pre nego što sam trebala da odvezem tortu jer inače ne bih mogla da je smestim u frižider.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Nama je skro jedna žena donela Vital margarin. Inače ne radim sa tudjim materijalm ali ovo je bila prijateljica pa je to bilo da pomognemo. Plašila sam se za fil kakav će da bude jer od prošle godine kad smo sve imale problem sa filovima zbog Vitalovog margarina, ja ga nisam kupovala. Medjutim fil se lepo umutio i baš je bio čvrst.

Ivana, Ivana, pa sve su divne, nemam rijeci, ali gitara, ne znam kako si uopste uspejla da nacrtas ove note ovako precizno, na gitari svi detalji vrhunski, a sve skupa kada samo pomislim koliko je tu bilo rada, mogla si jos bar 5 torti za to vrijeme nekih klasicnih da odradis. Nadam se da se sav taj trud i rad na kraju i isplatio

Daco, ne daju bone pa ću javno da te pohvalim, sve torte su odlične. Za royal treba mirna ruka ali i malo vežbe tako da će sledeće biti još bolje sigurno.
Hvala ti draga puno, ma pravo da ti kazem, nadam se da nece ni biti tako cesto prilike, nekako nemam kad da uvjezbam tu ruku da bude mirna toliko da su sve te linije, posebno ove dugacke tako idealno ravne.

Ivana, Ivana, pa sve su divne, nemam rijeci, ali gitara, ne znam kako si uopste uspejla da nacrtas ove note ovako precizno, na gitari svi detalji vrhunski, a sve skupa kada samo pomislim koliko je tu bilo rada, mogla si jos bar 5 torti za to vrijeme nekih klasicnih da odradis. Nadam se da se sav taj trud i rad na kraju i isplatio

Hvala Dac. Znaš kako kažu, ko naplaćuje njemu uvek malo, ko plaća njemu mnogo. Mglo je da bude i isplativije koliko posla ima ali nema veze. Napisala sam već na ćošetu, najveći problem mi je bilo to što se klima pkvarila juče pa nisam mogla da uzmem jedan deo, završim, pa predjem na drugi, nego sam radila naizmenično, to me dosta usporilo.

Slične teme

Back