Daca_Su
Ističe se
- Poruka
- 2.734
Uh Kato, super su obe, ali ptice, posebno ova sto ce taman da se ispali, kako si to uspjela da uradis tako u vazduhu

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E ovo vidim prvi put, pise PLAZMA torta a ima i kore i zuti fil i slaga...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=462631903827065&set=a.244287718994819.55765.100002407774478&type=1&theater
'Ajde onda ovako detaljno recept za puslu,sa Jacinim korama.Pa ko hoće,može da C/P.
PUSLA TORTA
12 belanaca
840g kristal šećera
6 kašika griza
2 kašike sirćeta
Dobro umutiti belanca,dodati šećer,pa i dalje mutiti,dodati griz,mutiti i dodati sirće.Pek papir namazati margarinom,pa rasporediti masu na dva pleha veličine 30 x 37cm.(plehovi bi mogli biti malo veći,ali kod mene u rernu veći ne mogu da stanu).
Zagrejati rernu na 150C i staviti kore da se suše.Meni budu gotove za 40-ak minuta,a Jaca kaže 1h.Znači,kada jednom napravite,za sledeći put ćete znati sami.
FIL
12 žumanaca
20 kašika šećera (ovoliko,jer posle ne stavljam šećer u prahu,a orasi "vole" da se slade)
56g gustina i 56g brašna (posle ću objasniti zašto baš 56g)
7dl mleka
Skuvati u mikrotalasnoj.Ja ovako:moja mikrotalasna nema podešavanje snage,nego samo vremena,pa ja ovo uključim na 8 minuta.Kada prođe tih 8 minuta,ja izvadim,promešam mikserom,pa ako ima potrebe,vratim na još minut - dva.
Kada se ohladi,dodam ceo margarin i 250g mlevenih oraha.
Kore se iseku kako sam opisala u prethodnom postu i eto torte.
E sada,zašto baš 56g?Zato što ja,ako nešto ne volim,to je torta kojoj fil curi.Može da bude ukusna ne znam kako,ali ako se sva raskmeka i opusti,mogu samo da je zaobiđem.Stoga sam morala da nađem čarobnu formulu za dovoljnu količinu gustina,pudinga ili brašna koje zakuvavam u mleko.Posle manje - više (ne)uspešnih pokušaja,došla sam do iste:8g gustina (ili pudinga) i 8g brašna na 1dl mleka.I to je pravilo od kog ne odstupam,i po kome torte i na +40C nema šanse da procure.Kada nemam gustina,a mrzi me da idem do prodavnice,ja stavim ukupnu količinu brašna.Znači 16g na 1dl mleka.
I onda torte,tačno na Mars da ih lansiram,stigle bi nepromenjene na odredište.
Evo me.![]()
Kupila sam to lux postolje za mladenačku, za one kofere, koju sam poklonila mladencima. Zato sam i kupila to postolje, misleći da ću ga zadržati, i iskoristiti nekom drugom prilikom. Ali...
Tortu sam prvo stavila na kartonsku tacnu, da se postolje ne bi oštetilo prilikom sečenja torte. Kartonsku tacnu sam isekla tačno kolika je bila torta, da se ne vidi da je na njoj. I to je bilo ok. Nego, prilikom sečenja, tu i tamo je poneko parče torte padalo na stalak, te su tu ostale masne fleke. I sada su te fleke na onim mestima gde neće biti druga torta, jedino kada bih pravila neku koja će biti od ivice do ivice stalka. Inače, da napravim normalnu tortu, i stavim je na stalak, a okolo budu te masne fleke, naravno da bi bilo neuredno.
Zaključak by ZD: lux stalak ima smisla naručiti ukoliko će ga mušterija posebno platiti, ili vam je cena torti po kg takva da to možete sami da isfinansirate. Ja ne mogu.