TORTE: recepti, saveti, ideje...

meni se cini da za ovo dlakovo kuce ipak treba neki pistolj za fondan,ja nazalost raspolazem presom za beli luk...al trebace mi doooooooooooooostaaaaaaaaa vremena..smislicu sta do 24tog imam vremena.mozda nagovorim nekog da mi kupi taj pistolj,vidim da su moderni ti kucici sad.a puter kremom?

Nekako ga izvedoh, ali je daleko od ravnih ivica kutije za poklon. Nije bilo sance da to izvedem sa ovom tortom.
attachment.php

attachment.php

Smeh hvala puno... a jos kad bi mi i kilazu rekla...ma ne bi ti bilo ravne :D
Pojma nemam... osim što je to i po veličini i po sastavu mala i lagana torta, al' otprilike da izračunamo:
kora: 5 jaja je otprilike 180g
5 kašika šećera je oko 120g
5 kašika oraha je oko 50g
Znači, masa koja ide u koru je oko 350g, znači kad je ispečeš neka bude oko 320g. Po receptu ide i kašika brašna, al' ja je obično ne stavim... znači ako staviš, to će onda biti oko tih 350g.
Fil: žumanca su ti oko 90g, 4 kašike šećera oko 100g, 150g putera i 150g čokolade (ja stavim i 200 iako je po receptu 100) - sve ukupno sa sokom od pomorandže i ono malo mleka za orahe ti je oko 400-450g
I ona umućena belanca sa šećerom su oko 250g.
Ako dodaš i sečenu pomorandžu (viđala sam i meni se dopalo da između kore i fila idu tanko isečeni šnitovi pomorandže) i sok kojim preliješ koru, sve ukupno je oko 1kg.
Ako ti je malo, ti udvostruči (ja ne pravim tu tortu baš često, ali fila uvek stavim bar 50% više)

Poslednja izmena:
E zdravo svima, ja sam relativno nova na forumu i trebala bi mi vasa pomoc. Jako volim da pravim i ukrasavam torte i lepo mi ide za sada, nisam majstor kao vi ali tome tezim :-). Zamima me vase misljenje tj. ako moze svih vas stalnih na ovom forumu, ja bi htela da upisem kurs za poslasticara koji traje tri meseca, da unapredim svoje znanje, e pa sta vi mislite da li je to bacanje para ili ne i da li neko od vas ima iskustva sa tim kursevima i ako mozete da mi pomognete da odlucim? Unapred HVALA!

E zdravo svima, ja sam relativno nova na forumu i trebala bi mi vasa pomoc. Jako volim da pravim i ukrasavam torte i lepo mi ide za sada, nisam majstor kao vi ali tome tezim :-). Zamima me vase misljenje tj. ako moze svih vas stalnih na ovom forumu, ja bi htela da upisem kurs za poslasticara koji traje tri meseca, da unapredim svoje znanje, e pa sta vi mislite da li je to bacanje para ili ne i da li neko od vas ima iskustva sa tim kursevima i ako mozete da mi pomognete da odlucim? Unapred HVALA!

moraš dati neke bliže informacije , kakav je to kurs i gde se održava ... ima nas ovde sa raznih strana ...

devojke, zanima me da li bi kidy torta mogla da drzi drugu tortu,to jest tortu viktorija sa minjinog sajta,ona je sa kakao korama od celih jaja ,zelirane visnje i fil od sl.pavlake i mascarpone sira?

- - - - - - - - - -

devojke, zanima me da li bi kidy torta mogla da drzi drugu tortu,to jest tortu viktorija sa minjinog sajta,ona je sa kakao korama od celih jaja ,zelirane visnje i fil od sl.pavlake i mascarpone sira?

- - - - - - - - - -

zlirane visnje su teske, a opet fil sa maskarponeo je lagan, pa tu je onda ona po tezini negdje, a i te kore su lagane.
Po meni svaka torta moze drzati svaku, saao sa sakrivenim tacnama, cvrstim filom da se fino skuva, a kidy i jeste cvrstca vocna varijanta jer u fil ide plazma, nikud ona ne mrdne.

Slične teme

Back