TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ja samo da dodam sto se tice kore......i tog klobuka odgore sto malo naraste....kad je kora gotova okrenem je naopacke, stavim papir odgore i pritisnem necim tezim preko citave povrsine kore, ostavim tako jedno 20 min pa skinem......kora bude super ravna i klobuka vise nema...:)

Meni niko da odgovori od vas koje ste je pravile....Ledyns, koliko redak ti bude fil...meni je ispala super, ali mi je fil malo redji, ne verujem da bi mi torta izdrzala neku iole tezu dekoraciju

ja ne videh tvoju poruku pa nisam ni odgoorila, ovih danas sam bas bila u frci sa poslom pa sam verovatno u brzini preskocila....meni bude extra cvrsta torta.... sad na ovoj mladenackoj ta coko je bila donja i drzala je tri sprata na sebi bez problema....desilo mi se da sam dva puta malo prekuvala fil pa je bio bas cvrst i nekako se tesko mazao al posle je bilo super, sad pazim, to je valjda zbog celih jaja u filu......
a moram pohvaliti i kokos tortu od Ivane svet slatkisa, extra cvrsta ko kamen...ona mi je bila druga i drzala je jos dve na sebi....mlada kaze da je jako ukusna, jer je po njenoj zelji trebala biti neka kokos torta....pa eto ako nekom zatreba preporucujem......

meni se jednom desilo tako sa pudingom,nije bio cvrst sto moze da se desi iz 2 razloga
1.i verovatno 100%faktor neuspeha je los puding ili pri isteku.nekad se jednostavno desi da bude takva citava serija ,narocito ako se kupi u zdravoj hrani.
2.ja imam obicaj,tj.imala sam obicaj da mesam fil da bi se brze ohladio.ako je sa pudingom i ako se previse cesto i previse zustro mesa desi se ista stvar.
nadam se da sam odgovorila

Kad već debatujete o hladjenju pudinga. Mene je komšinica naučila najbolji način hladjenja. Skuvan puding, onako sasvim vruć, potpuno prekriti kesicom za zamrzivač. Ja je presečem da se može otvoriti i u jednom sloju je stavim na puding, lonac stavim na terasu i odem da radim nešto drugo. Kad se ohladi, super je, nema ni korice, ni grudvice ni ništa. Pomešam lepo sa maslacem i super. Nadam se da će nekome koristiti ovaj moj mali savet.

E pa moguce da je onda zbog mesanja, jesam mesala sam bas dok se hladio...puding sam koristila C...nisam kontrolisala datum doduse...bilo mi cudno sto je fil redak, al rekoh ajde, mozda tako treba jer se zove kremasta torta :cool:
Fil nemoj mjesati, nikako, ma u stvari bilo koji sa mlijekom, posebno ovaj sto idu jos i citava jaja. Davno jos sam zeznula super cvrst fil pri kuvanju, uradila istu stvar radi brzeg hladjenja, jer je bilo 40C napolju pa efekat terase mi nista nije znacio i kada se prohladio sjedinim sa margarin/puter (koristim pola/pola) i nema sanse da se stegne, torta se slegla, jos ono zelirano voce islo u nju, muka teska. Srecom dekoracija nije bila neka teska i komplikovana, polijepila ja to na brzinu i musterije kazu da su odusevljene kako je samo socna bila i super kremasta...
A bas ovaj fil naprosto OBOZAVAM jer je stvarno kremast i onako sav se cakli kad se fino umuti mixerom, posebno kada je sa onim sirokim metlicama, ma ni grudvice, nista, a on se sav presijava

Kad već debatujete o hladjenju pudinga. Mene je komšinica naučila najbolji način hladjenja. Skuvan puding, onako sasvim vruć, potpuno prekriti kesicom za zamrzivač. Ja je presečem da se može otvoriti i u jednom sloju je stavim na puding, lonac stavim na terasu i odem da radim nešto drugo. Kad se ohladi, super je, nema ni korice, ni grudvice ni ništa. Pomešam lepo sa maslacem i super. Nadam se da će nekome koristiti ovaj moj mali savet.
Sve filove sa mlekom ovako hladim.
Što se tiče pudinga, jedino me C nikad nije izdao, a ima najlepšu aromu od svih ovih na našem tržištu.

Vi ste svi profi i ne osećam se kompetentnom da savetujem, ali ja sam počela da koristim jedan jako dobar način za hlađenje filova gdedajući Rudolfa na TV-u. On uzme veliku tacnu, nakvasi je vodom, saspe fil na nju i pokrije je celofanom ili onom tegljivom folijom tako da je praktično zalepi za fil. Fil sa ohladi za desetak minuta, folija se lako skine i ne zalepi se ni za tacnu, a kad se muti ne ostaju grudvice.

Pozdrav svima ,torte su vam odlicne ,ja dugo nisam izbacivala slike pa se nakupilo
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

- - - - - - - - - -

Sledeca tura
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Vi ste svi profi i ne osećam se kompetentnom da savetujem, ali ja sam počela da koristim jedan jako dobar način za hlađenje filova gdedajući Rudolfa na TV-u. On uzme veliku tacnu, nakvasi je vodom, saspe fil na nju i pokrije je celofanom ili onom tegljivom folijom tako da je praktično zalepi za fil. Fil sa ohladi za desetak minuta, folija se lako skine i ne zalepi se ni za tacnu, a kad se muti ne ostaju grudvice.
I ti si Marge pravi profi ako radis ovako ;) Fora je da se fil mora ohladiti rekordno brzo zbog postovanja higijenskih normi ( HACCP) i ovo je pored rashladne komore najbrzi nacin... jedina mu je mana pranje pleha na kraju :)

Napravim ja svojo musteriji koja me inace u zvezde kuje, Saher tortu, pri tom joj kazem da u Becu nisam bila a ovu koju ja pravim ja i obozavam ali ne svedocim da je takva i original. Naravno da im je bila suva, a kazu da su iz beca dobijali Saher koji se topi u ustima, pa socan. Ja sad uporedih sve moguce recepte i to je to ali to svakako nije socna torta kako god da okrenes, molim vas ako neko ima iskustvo sa pravom beckom da podeli samnom i ostalima.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us evo becke torte.Za moj ukus suva,suva i ne svidja mi se.Vidi se i na slici da je suva,a ovaj dzem je teko tanko nanet prosto laserski, cokolada se lomi i odlepluje sa bocnih strana kad se torta sece mada je jedino ta cokolada vadi sto se tice ukusa.Ja nisam sedela u njihovoj poslasticarnici da je jedem jer se ceka red pa mi nije palo na pamet da cekam,ali cini mi se da se sluzi sa sladoledom sto i nije cudo jer je suva

evo becke torte.Za moj ukus suva,suva i ne svidja mi se.Vidi se i na slici da je suva,a ovaj dzem je teko tanko nanet prosto laserski, cokolada se lomi i odlepluje sa bocnih strana kad se torta sece mada je jedino ta cokolada vadi sto se tice ukusa.Ja nisam sedela u njihovoj poslasticarnici da je jedem jer se ceka red pa mi nije palo na pamet da cekam,ali cini mi se da se sluzi sa sladoledom sto i nije cudo jer je suva[/QUOTE]

Ma nije ona božje slovo. Torta simpatična, ne služi se sladoled već šlag uz nju. Svi koji ošekuju čudo kada je probaju biće razočarani, jer to nije nešto što ne liči na neki ukus koji ste već probali. Torta je lepa, ima drugih koje će vam se možda svideti mnogo više (zavisi šta volite). Meni je bio izazov da probam i vidim kakav je taj original. Nisam ništa očekivala, lepa mi je, al ne bih ubila za nju. Probala sam i to mi je dovoljno. sasvim su male varijacije izmedju originala i onoga što žene odavde prave, posebno što mi još uvek pravimo domaće torte bez gotovih smesa za kore i filove.

Napravim ja svojo musteriji koja me inace u zvezde kuje, Saher tortu, pri tom joj kazem da u Becu nisam bila a ovu koju ja pravim ja i obozavam ali ne svedocim da je takva i original. Naravno da im je bila suva, a kazu da su iz beca dobijali Saher koji se topi u ustima, pa socan. Ja sad uporedih sve moguce recepte i to je to ali to svakako nije socna torta kako god da okrenes, molim vas ako neko ima iskustvo sa pravom beckom da podeli samnom i ostalima.

Evo link gde se vidi deo kako oni to mute u Saheru :) ali ja se pitam da li bas svaku tako prave ili samo za snimanje :think:

To sve valjda zavisi od ukusa. Vecina ljudi sa zapada tortu smatra bas ovako kao Sacher, jedna fina patispanja, kako mi kazemo i to je to. Ove sto mi jedemo ovde, pune fila i kreme oni tamo rijetko konzumiraju. Dobila sam jedne prelike Sacher tortu od jednog dragog prijatelja koji je jedno vrijeme radio u Becu. Meni je torta bila predivna, uzimajuci u obzir vrstu torte. A i pakovanje joj vrijedi za milion :)

Slične teme

Back