TORTE: recepti, saveti, ideje...

jedan fotoaparat kao tortica

15hnyww.jpg

Jel samo ja ne vidim torte?

Ne znam, ja ih vidim. Ako si na netu preko telefona, onda je moguće da ih ne vidiš.

Jos samo jedno pitanje u vezi jestivih slika i necu vise biti dosadna :) ima dve vrste, ratluk slika koja je nesto skuplja i wafer slika, malo jeftinija, koje vi uzimate?

Ja sam uzela jeftinije. Htela sam skuplje, ali Daca_Su mi rekla da nema potrebe. I ja je poslušala, kao za mnogo štošta, i nisam se pokajala. A tako sam je poslušala i da ne kupim onaj MUM Bosch, a sada samo pita:"Domaćice, kada ćeš ga kupiti, super je!" :evil: Doći će ona meni na leto, neka, neka...:koto:

joj ljudi hvala vam puno,malo sam zagusila temu i u zadnje vreme nisam nesto puno radila,medjutim drago mi je sto su me poterale malo drugacije tortice.Dzunglica je bila inspirisana sa sonatinom tortom i figurica slonceta me je oborila sa nogu pa sam jedva docekala dan da i ja uradim takvu tortu,odavno nisam pozelela da radim neku tortu kao tu.

Daco postala si Nadmajstor za za medvediće. Stalno neke nove ideje. Divne su ti ideje i torte ali u poslednje vreme imas najbolje medvediće u svim mogućim varijantama

Овоме нема више шта да се дода. Медведиће обожавамо породично, а кад их ти упакујеш у торту, то фантастично изгледа.

Cene su ti različite po kg, pa samim tim zavisi i koliko će koštati torta na dva sprata. Ovde na Forumu, mi koje to radimo za prodaju naplaćujemo od 800 - 1500 din/kg. I opet je pitanje šta podrazumevaš pod dva sprata. Da li su to dve torte ili tri. Ako su dve torte, tu je obično minimalna kilaža 5kg. Ako je tolika torta bila, onda je komšinica zaista preplatila.

Cene su ti različite po kg, pa samim tim zavisi i koliko će koštati torta na dva sprata. Ovde na Forumu, mi koje to radimo za prodaju naplaćujemo od 800 - 1500 din/kg. I opet je pitanje šta podrazumevaš pod dva sprata. Da li su to dve torte ili tri. Ako su dve torte, tu je obično minimalna kilaža 5kg. Ako je tolika torta bila, onda je komšinica zaista preplatila.

hajde, da je bar bila ukusna,ili bar lijepo izgledala kao ove na slici,covjek bi platio, jednom se slavi prvi rodjendan. dobra torta(klasicna) kod nas u sarajevu su od 20-40€. in su ove torte za malisane,pa su im i cijene malo vece.
daco,imas od mene 5+.

ZD jel to znaci da si podigla cenu na 800? :zcepanje: Ja jos nisam, i uvek se tebe setim i tvoje racunice, sve dok mi crvena ostane ja zadovoljna.....:) a uvek malo i pretekne....:)

Daaaaaaaaaaaa :) Od 1. januara sam podigla na 800. Dugo sam se dvoumila, Daca_Su me nagovarala da to uradim, muž me odgovarao, i ja poslušala Dacu! :rotf: :rotf: :rotf: I kao 100 din/kg nije ništa, ali ja u januaru imala 62kg torti, to je 6 crvenih plus na one koje su već ostale. Malo li je? :manikir: Kada bih znala da ću imati posla kao i do sada, podigla bih na 1000 din/kg.

hajde, da je bar bila ukusna,ili bar lijepo izgledala kao ove na slici,covjek bi platio, jednom se slavi prvi rodjendan. dobra torta(klasicna) kod nas u sarajevu su od 20-40€. in su ove torte za malisane,pa su im i cijene malo vece.
daco,imas od mene 5+.

Ja sam 2004. godine išla u svadbu u Sarajevo, i tada smo tamo naručili tortu, jer nisam htela da se zezam da je nosim odavde. Bila je običnog izgleda i običnog ukusa, i koštala je smešnih 20€. Htela sam da naručim veću i skuplju, ali su mi rekli da ne rade veće. :zeek:

treba mi pomoc
žena bi htjela tortu u obliku zemaljske kugle, a ja to naravno nikad nisam pravila. e sad imam puno pitanja
1. koju tortu praviti znam da je plazma za to najpovoljnija al ona to nebi
2. da li napraviti "središte" kugle od neke druge torte pa je obložiti smjesom za plazmu
3. kako je učvrstiti na tacni da mi se ne prevrne, otkotrlja
4. kako je prekriti s fondantom, a da se ne nagužva donji dijo

možda su pitanja glupa al ja stvarno neznam
ako netko ima nekakav link da se vidi podtupak bilo bi mi puno lakse
unaprjed hvala svima

http://maliprinc.com/torte/saljive/html/019.html

ako sam dobro stavila link takvu bi ona tortu htjela

ZD, danas idem da dogovorim tortu. Inace zena mi kaze da ne naplacuje po kg vec po meri(?) , kao jedna mera(dal fondana-nisam razumela) je 3500din, izadje oko 4 kg torte.

Razmisljam se koju da izaberem , a da medo moze da proba. On ne sme jaja, mleko, nista mlecno, orase, bademe i to takodje ne, citruse ne.
Sta mi ostaje?

Ja sada na brzaka što mogu da smislim je plazma torta. Mada sam ja najveći protivnik poručivanja plazma torte, ako nije 3D torta u pitanju. Jer plazmu ume da smulja svako.

Ja bih ti preporučila da tvoja mamai li svekrva ili neko ko ti je blizak i znaš da će doneti tortu napravi plazmu. Da bi moglo i dete da jede, mada ne vidim zašto je to bitno. A ovo što hoćeš da platiš i da bude rođendanska, onda to neka bude zapravo torta. Ja bih bar tako.

Slične teme

Back