TORTE: recepti, saveti, ideje...

Čokoladna torta sa bananama za imendan
attachment.php

kornet torta za rodjendan jedne cure koja obožava Star Wars, Meni je lepa i bez figura
attachment.php

attachment.php
 
Jao, izvini,nije namerno, a torta je super, citava kuca mirise na cimet, mmmm :D
Toni hvala sto si recept podelila sa nama...
Baš juče gledam ta dva recepta (onaj Zoricin i ovaj) sa poverenjem, znajući im poreklo i pomislim upravo na taj cimet. U svim do sad tretiranim kao "originalnim" receptima za švarcvald nije bilo ni "c" od cimeta.
Nešto sam sklona da verujem i ovom kuvaru iz Hajata kao i Zorici koja živi na području odakle švarcvald torta i potiče... što će reći da u nju očigledno ide cimet, samo što ga neko, poput mene :rumenka:, baš i ne voli pa ga izostavi i tako se recept polako menja i vremenom postaje nešto što ni ne liči na prvobitnu verziju... Isto je, očito i sa onom drugom korom (iz Zoricinog recepta), jer je ostalo manje-više slično.
Prvom prilikom ću da probam i sa njim... nije da ga baš uopšte ne volim ;)
Inače, dešava se i da se stranice ne poklapaju... nemojte me držati za reč, mislim da zavisi od rezolucije monitora.
 
evo i moje prve tako zeljene mladenacke torte...bas sam ponosna na nju :) moram se zahvaliti i javno Daci su na ogromnoj pomoci, i pored mnogo svog posla nasla je vremena da mi pomogne svojim savetima, hvala puno i Cilence na savetima oko dimenzija i visine, nju sam gnjavila jos pre par meseci kad sam ipak odustala od mladenacke torte zbog trudnoce.....ja sad ko zelje i pozdravi :zcepanje: ostale torte kacim malo kasnije...

ukusi su coko kremasta po receptu Dace su, moskva i po zelji mladozenje plazma torta...

attachment.php
 
Poslednja izmena:
Za ovaj vikend samo dve torte. Jedna nakrivljena, za punoletstvo.

attachment.php


Ovako je izgledala pre nego što je slavljenica oduvala svećice.

attachment.php


I kofer pun para. Ovo mi je zadalo glavobolju pošto nisam mogla da nadjem nikoga ko može da odštampa novčanice. Jedina žena koju sam našla da to radi, naplaćuje 400 dinara komad, a meni je to baš skupo, jer nekoliko novčanica plus poštarina... Koštalo bi poprilično. I na kraju sam se dala na crtanje. Bilo je lakše nego što sam očekivala i zadovoljna sam kako su na kraju ispale. Na moju sreću, u prodavnici su konačno ponovo nabavili one čokoladice - evre pa sam mogla da ih iskristim inače bih mrala da pravim i to.

attachment.php
 
Ivana super su ti ispale novcanice. Na prvi pogled sam pomislila da su stampane i tek kada sam procitala tekst, ja sam malo bolje pogledala, pa videla da su crtane.

Inace i mi imamo problem sa stampanim slikama. Gorica iz Jagodine nema vise papira a i stampac joj se pokvario, a i Svetlana iz Sapca takodje nema papir. Ne znam kakva je doduse situacija sada, jer su nama trebale neke slike pred Novu godinu, pa smo morali takodje rucno da crtamo....
Slaki kada smo zvali (to su oni s FB koji takodje rade slike), rekli su nam da oni rade samo one slike kojih imaju u albumima, a ne nesto sto bi smo mi poslali da nam odrade :( Mozda su sada promenili politiku.
 

Back
Top