TORTE: recepti, saveti, ideje...

Po meni to su takve kore da si ladno mogla da ih samo malcice zalijes sokom, one su i onako jako, jako kompaktne a i izdasne u isto vrijem. Ja sam se jednom cudila boze kako mi je kidy ovako ali bas bas exremno visoka (inace spada u visocije, li ova je bila...) i skontam da sam izrendala duplu dozu cokolade, ma musterije odusevljenje, ja im rekla (cisto ako naruce opet da se zna da nece biti ista :whistling:)
Znaš kako... da je "promašila" za manje, pa još i da proba... ili da je pravi za kući - OK su eksperimenti.
OVako... pošto je predozirala brašno, ipak je uradila najpametniju stvar.
A to sa čokoladom... pa ja se ne bih ljutila da mi neko duplira čokoladu :)

Jel' to ova kora?
Kora: Umutiti sedam belanaca sa deset kašika šećera, pola praška za pecivo, jednim žumancetom, 100g rendane čokolade i 2 kašike brašna. Izliti u pleh i peći 13 minuta na 200 ºC u prethodno zagrejanoj rerni. Proveriti da li je kora pečena zabadanjem viljuške u koru dok je još u rerni. Ako na viljušci ne ostaje ništa, kora je pečena, ako ostaje, kora nije pečena, treba je dopeći. Tako ispeći dve kore.

Potrebno za 3 patišpanja :
12 belanaca
3 žumanca
12 kašika šećera
150 g crne čokolade
6 kašika brašna

i ja lepo podelila na tri al brasno nisam :)
lepo mi doslo da placem....

Da znas Daco da sam razmisljala da ih zalijem mlekom ili sokom a onda sam ipak odustala....da ne rizikujem....mada su bas lepe ukusne
ostavicu ih nama, samo skuvam neki fil, imam sad viska zumanaca od novih kora :) samo da smislim koji....

Poslednja izmena:
Gospodjo SMEH.
Da li se to meni samo čini ili se ovde od tvoje strane radi o ŠIKANIRANJU ovde?????????? Ti postavis smajliš kako se kidaš od smeha jer nekog hoćeš očigledno da poniziš, kad JA postavim TAKAV ISTI SMAJLIĆ- ti mi držiš predavanje o nebuloznim komentarima. I što je najveća muka ovde TO NIJE PRVI PUT.
Pogledaj malo tvoj post koji prethodi mom- očigledno je u njemu želja da se NEKO ponIzi, potceni, ismeje.
Ne misli da to ne vide svi!
Ja od početka učlanjenja u ovaj forum NIKAD NIKOG nisam povredila ni uvredila, a od tvoje strane trpim stvarno- citiraću te- NAJNEBULOZNIJE komentare, dok istovremeno PODRŽAVAŠ SREDNJI PRST U POSTOVIMA neke forumašice. Jesi li ti moderator?

Ovo je tvoj post:
Original postavio smeh
Šta piše na slici, nisam ni gledala (ja znam da konstruišem petougao... ako je to uopšte važno ):zcepanje:
A ovo je moj post:
I ja znam da konstruisem petougao,,,,,,,,,,,,,,:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje: , ali ne mislim da je važno......:zcepanje:

I sad je moje nebulozno a tvoje nije?

Meni je mnoooooooooooooooooogo žao ako ti se ne dopadam, ali ja nikog ne vredjam, niti ću! Tvoja netrpeljivost prema nekome, gdjo moderator(ko) ne bi smela toliko biti vidljiva!

Rekla bih ti da se stidiš ali to je tvoj izbor.
:heart::manikir:

Poslednja izmena:
Potrebno za 3 patišpanja :
12 belanaca
3 žumanca
12 kašika šećera
150 g crne čokolade
6 kašika brašna

i ja lepo podelila na tri al brasno nisam :)
lepo mi doslo da placem....

Da znas Daco da sam razmisljala da ih zalijem mlekom ili sokom a onda sam ipak odustala....da ne rizikujem....mada su bas lepe ukusne
ostavicu ih nama, samo skuvam neki fil, imam sad viska zumanaca od novih kora :) samo da smislim koji....
Dešava se...
Nakon što sam platila (istu) školu, ja svaki recept gde treba mutiti svaku koru posebno - tako i ispišem.
Sigurnije je.

Za sve zamerke na moderaciju (i ako ovo nije tema za to) postoji procedura.
Inače, informacije radi, po pravilniku foruma nije dozvoljeno javno komentarisati rad moderatora.
Sve drugo nije vredno komentara.
I opet ću ponoviti: Sve ono što kažemo, a pogotovo napišemo, govori o nama samima mnogo više nego o onome koga pominjemo.

Za sve zamerke na moderaciju (i ako ovo nije tema za to) postoji procedura.
Inače, informacije radi, po pravilniku foruma nije dozvoljeno javno komentarisati rad moderatora.
Sve drugo nije vredno komentara.
I opet ću ponoviti: Sve ono što kažemo, a pogotovo napišemo, govori o nama samima mnogo više nego o onome koga pominjemo.

POTPISUJEM!!!

A gde se ostavljaju primedbe na moderatora , moliću lepo?

Drage moje forumasice htjela bih vam samo reci jednu stvar.molim vas nemoj te se svadjati. nije ovo mjesto za to. ja osobno smatram da je mana internet dopisivanja upravo to sto je to dopisivanje pa ponekad posto ne vidimo i ne cujemo tu osobu njeno lice i ton moze doci do zabune oko onog sto je netko rekao ili mislio reci ili sto smo mi shvatili da je netko mislio reci...po meni ako ste shvatili nesto kao uvredu ili ponizenje posaljite toj osobi poruku na pp pa to rascistite isto kao sto bi u stvarnom svjetu tu osobu pozvali sa strane pa to rjesili sami u 4 oka. ovako na zalost to moze prerasti u sasvim nepotrebne svadje koje su u 99% slucajeva samo nedporazumi.

Treba da stavim voce preko torte, kao dekoraciju koja ide sa slagom...e sad, insistira se na banani i narandzi pa me interesuje da li to voce treba stavljam u zelatin, da bi zadrzalo boju i svezinu ili ne vredi...helpppp....?
Ja se nadam da će se javiti neko iskusniji po pitanju voćnih dekoracija
Ono što ja znam je da sa narandžom ne bi trebalo da bude problema.
Banana je već problematična... jer potamni. U nekim "redovnim" varijantama pomaže ako se odmah nakon što se oljušti i iseče lepo naprska sokom od sveže isceđenog limuna.
Nego... nedavno sam videla zanimljivu sličicu sa bananom prelivenom čokoladom... pokušaću da je nađem i postavim... možda bude od koristi.
Banana

pa i ja sam razmisljala ili da upotrebim limunov sok ili zelatin, ali ako uspes da nadjes tu slicicu slobodno postavi jer ce bilo koja ideja da mi bude od koristi...unapred hvala...
...

Evo je:
banane_zps62f54a67-1.jpg

Pozdrav ,kazite mi da li neka ima ovaj mikser Bosh MUM 4600 kakav je
ja bih ga kupila
ali sam cula da je spor

Imam ga i ne mogu nista lose reci...radila sam u radionici gde smo po citav dan njega koristili ali prevashodno za korice i pavlaku, a slag smo mutile obicnim mikserom koji ima mnogo brzi rad, ali nikad kao takvi ne mogu da izmute masu za koricu da bude vazdusasta i meka...ja sam ga onda kupila za sebe i sve pohvale...

Slične teme

Back