TORTE: recepti, saveti, ideje...

Evo mog Titanika - čokoladna torta
attachment.php

attachment.php

attachment.php

i tortica koja je trebala na sprat da ima tri kile a ima SAMO 4,5, šta sad, kad ja ne znam na kilo da pravim, a posebno tako male
attachment.php

dole je čokoladna sa bananama a gore kornet.

ZD hvala puno, isprobavam prvom prilikom....
nego ima li neko proveren recept za svarcvald tortu, imam narucenu za vikend a nisam je nikada ni jela a kamoli pravila, znam da se uvek vodi polemika oko ove torte pa sad nisam pametna.....
Moraćeš da odlučiš... pošto se radi o tvojoj mušteriji ;)

Ovo bi treebalo da je najbliže "originalu"
http://forum.krstarica.com/showthre...veti-ideje?p=23093141&viewfull=1#post23093141
Nikad da "dođe na red" pa de je i probam.
Ja je najčešće pravim ovako nekako (niko se nije bunio... naprotiv ;) ) Inače je jedna od meni omiljenih:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/8172-Shvarcvald-torta?p=13276079&viewfull=1#post13276079
A evo ti i cela tema pa biraj:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/8172-Shvarcvald-torta/page4

Smeh hvala puno, verovatno cu se odluciti izmedju ta dva recepta....mada mi i onaj od Toni ne deluje lose....uglavnom cula sa se danas sa musterijom i kaze da je napravim kako god napravim, bitno da je vocna sa visnjama tako da mi je sad malo lakse :)

o vlada ja sam sinoc dok sam trazila svarcvald naletela na grilijas recept od Dace 011 i deluje mi super pa sam sacuvala....cim je od Dace, verovatno je proveren....
http://forum.krstarica.com/showthre...2672617&highlight=grilijas+torta#post12672617

Smeh hvala puno, verovatno cu se odluciti izmedju ta dva recepta....mada mi i onaj od Toni ne deluje lose....uglavnom cula sa se danas sa musterijom i kaze da je napravim kako god napravim, bitno da je vocna sa visnjama tako da mi je sad malo lakse :)

o vlada ja sam sinoc dok sam trazila svarcvald naletela na grilijas recept od Dace 011 i deluje mi super pa sam sacuvala....cim je od Dace, verovatno je proveren....
http://forum.krstarica.com/showthre...2672617&highlight=grilijas+torta#post12672617
Svi Dacini recepti su više ngo provereni - slobodno pravite po njemu. :)
A "švarcvald" nije samo na ovom forumu izazvala toliko polemike... Mi nešto probamo, dopadne nam se, saznamo kako se zove, pokupimo recept i krenemo da pravimo. malo ko ne napravi neku korekciju... bar u smislu dodavanja-oduzimanja šećera , da ne pričam o ostalom... i sad recept koji je prošao kroz pet kuhinja više baš i nema mnogo veze sa "originalom". Najbliže je ona verzija koja se pravi na tom području a internet je čudo ;)
E sad kad neko naruči npr. "švarcvald" najbolje je pitati na šta misli... jer stvarno se može desiti da bude žestoko razočaran kad proba i vidi da to nije baš ono što je zamislio...
Slična vam je priča i sa "Moskva šnitom" koja je naša torta, u smislu da je nastala na našem području (to jeste specijalitet beogradskog hotela "Moskva", tu je nastala, nikakve (druge) veze sa Rusijom nema) i mnogi Beograđani je znaju odande... Jedan od tih, koji ju je redovno poručivao baš iz poslastičarnice hotela Moskva se zapanjio kad je dobio verziju sa šlagom, jer ta torta, u osnovi, onako kako se pravi u "Moskvi" nema šlaga... ili se bar on ne vidi. Osim toga, gornji sloj se završava listićima badema... ovde ni jedna verzija (ako se dobro sećam) nema ni "b" od badema...
Pošto je to moja omiljena torta, prvom prilikom sam je probala "u originalu".
I tačno je da "moskva šnit" nema ni jedan sloj šlaga (šlag se koristi samo za ukrašavanje i to oko torte), završni sloj je badem, a ona koju sam probala je u redu sa ananasom imala i breskvu. Pitali smo osoblje kako se ta torta pravi... Odgovor je bio: "Reform kore" sa orasima, "puter krem" sa žumancima (u kojem ima i malo slatke pavlake), i ređa se kora, fil, ananas/breskve, kora, fil, višnje, kora, fil, mleveni lešnik, kora, fil badem"
Nisam sigurna da bi se svakoj mušteriji koja je navikla u "Moskvi" ima puno šlaga, dopala ova verzija... koliko god da je "originalna" i da su sve drugo samo modifikacije i varijacije na temu...

posto mi je u zadnje vrijeme postalo tesko nabaviti fruktozu koju sam do sad uvjek kupovala u dm prodavaonicama malo sam survfala po internetu i nasla fondant koji se radi sa MEDOM zelatinom i secerom u prahu i ako se ne varam aromom vanilije je li tko radio s tim fondanom_

Srećna Nova godina svima koji slavite danas! :zjelka2:

Ja sam bila vredna za vikend, uradila nekoliko torti i još me čeka jedan Nodi u autiću ali njega ću da završavam ujutru pošto baš i nisam raspoložena da ga završavam sad. Evo tortica koje su već isporučene.

Dve rodjendanske, jedna Winx vila i jedna Nindža kornjača.

attachment.php

attachment.php

I dve za punoletstvo. Druga je copy - paste ideja torte koju je radila Vesna Atković. Malo sam uprostila dekoraciju u dogovoru sa slavljenicom, tj. izostavila sam drvo od fondana koje je stajalo pored torte, da bi torta bila jeftinija.

attachment.php

attachment.php

Slične teme

Back