TORTE: recepti, saveti, ideje...

Drugari SRECAN BOZIC i sve najlepse Vam zeli vasa forumska drugarica Ceca :* Puno uspeha i stalnih musterija. Hvala svima na prethodnim komentarima i reputacijama koje mi dodju ko vetar u ledja. Nisam odgovorila svima, priznajem bila sam lenja ovih dana :) Sad sam se odmorila i spremna sam za nove radne pobede!!!

attachment.php

attachment.php

attachment.php

devojke upomoc, sutra mi dolazi devojka na dogovor za mladenacku tortu, ono sto me muci su ukusi za donju tortu....sta mi predlazete a da nije zoja.....
Evo, nema bolje od ove sa Wau biskvitom, fil Zojin samo malo sl. pavlake u njega i nemas frke, ili kao sto ti ovlada rece reforma, bilo koja sa kuvanim jajima ili samo zumanjcima. A ja nekako opet prvo predlozim MILKU sa sjeckanom cokoladom, kao sto Kata rece za dobos, tako mene za milku em ne boli glava, em se za cas pripremi i kore i fil, a tek sto se brzo nafiluje, ma milina jedna.

Hvala ..hvala..hvala :hvala:
Daco jel da da je extra biskvit..i ja sam se uhvatila za njega k'o..da ne kazem bas :zper:
isto i ja pravim ..sto se mera tice..a fil od zoje mi je nekako zahvalan za ovaj biskvit,jer i tu idu cela jaja pa mi nista ne ostaje..
stim sto obavezno ubacim pavlaku ili slag krem u fil..pa bude bas kremast
pisala si mi i ranije za ovu tvoju kombinaciju..probacu je prvom prilikom..;)
:zpozdrav:

Isporbaj, isprobaj! I ja bas zato volim ovaj fil jer je na mlijeku pa mi ga bude vise, a isto idu citava jaja, pa kao sto kazes, nista ne ostaje, a kolicinom dodate mljevene plazme doradim ako treba bas cvrsci da bude

Cure, kako da dobijem teget boju fondana? Imam stamenković u prahu i milkom tečnu plavu, ali od njih se ne dobija teget. Da li da dodam crne?

A oko ovog za donju tortu. Zahvalne su i zoja i doboš, ali zavisi šta mušterija hoće. Ja sam uvek skeptična kod tih varijanti bez oraha/lešnika, jer prosto sredina u kojoj živim me na to tera. Tri puta godišnje pravim jednoj ženi torte, bez oraha, jer joj je bratić alergičan na njih. Ona je uvek zadovoljna, pravila sam joj sa lešnicima, sa bademima, zoju bez ičega, i uvek je sve bilo ok. Pre neki dan mi dolazi žena da naruči torte i kaže mi kako je rekla komšinici da ide kod mene da naruči torte, a ova joj rekla zašto naručuje kod mene, kada je ona probala moje torte, i ni u jednoj nema oraJa. Tako da sam uvek oprezna kada preporučujem doboš (moja svekrva prva kada za Sv. Jovana pravim kumovima doboš kaže "Samo stavi dosta oraJa" :roll: ), jer ovde je po onoj narodnoj "ženu doope krasi, a tortu orasi" :)

Ja ne znam drugo da ti savjetujem nego da dodas crne, sada cu pogledati onaj magicni link, ako tamo nema nacin, onda ne znam gdje ima
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2345
ovdje nigdje bas teget ne vidim nego pri kraju ima da se sa svjetlije plavom i ljubicatom pomjesa, pa nesto lici na teget

Srecom, nisma imala potrebu da radim teget prije nego sam je i kupila gotovu, od tada samo nju koristim, jer drugu varijantu ni ne znam

moskva snjit

za ovakve dekoracije uvijek ostavim ma cini mi se i manje od knap vremena z:((
Prvo, detalji od fondana su bili napravljeni dan ranije, hajde to je sve OK. Ove uze coko plocice sam pravila dok su torte bile bez slaga, tada sam nekako imala vise vremena za to i cinile mi se fine ravne. Medjutim, kada sam ih pocela prekrivati, pa ravnati (mogla sam i bolje :zstidljivko:) dodalo se tu jos sigurno 1 cm i eto ti belaja, cokolada mi OPET nije dovoljno visoka. Onda sam malo izlila i na onu reljefastu foliju da isprobam sa bijelom cokoladom, te su mi koliko - toliko visoke taman koliko i torte (iako bi trebale biti malo bar iznad nje)
Ali ono sto sam totalno bzv uradila jesu ovi detalji crne cokolade po bijelim plocicama z:mrgreen:, 100x bolje bi bilo da nisam radila nista, ili da sam sarala samo opet bijelom. Ovako em mi se razmrljalo, jer sam se na kraju naravno opet jako, jako zurila da sve stignem na vrijeme, em mi uopste ne izgleda lijepo, nesto pretrpano...
Eto, izjadah se ja pa mi dodje lakse

bjela nugat i vanila banane

jaffa

Hvala Daco.

Ne mogu da dođem do gotovog teget, treba mi za petak pre podne, a do tada nemam odakle da nabavim.

Rekla sam ti kad ti nešto treba da mi se javiš, kupim ti i pošaljem isti dan.Inače imam je i kod kuće. Sada je to sigurno kasno. Za dobru tegert, ako bojiš beli fondan treba ti gel TEGET boja, ako sama praviš fondan onda možeš i sa bojama u prahuopet samo teget (bilo eterinim ili neki drugim), moguće da možeš i tu tečnu boju da staviš u fondan dok ga praviš. Za gotov fonda su to slabe boje. Inače od plave ne možeš da dobiješ teget nikako, pa koliko god daje staviš.

Poslednja izmena:

Slične teme

Back