ToniDelijeSever
Aktivan član
- Poruka
- 1.122
A sta jos dodajes u taj fil? Brasno, gustin, puding...?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A sta jos dodajes u taj fil? Brasno, gustin, puding...?
Voće se opere, prosuši ubrusom, zamoči u belance koje se samo malo umuti viljuškom i pospeš kristal šećerom.Ja tako radim groždje.Ne znam da li smo mislile na isto![]()
A podelicu sa vama i tu moju tortu koja je preukusna.
Peku se 4 kore od po 5 belanaca, 5 kasika secera, 6 kasika mlevenih oraha ili lesnika i 1 kasika brasna.
Fil kuvam od svih 20 zumanaca sa 20 kasika secera. Prvo to umiksam i onda stavljam na paru, sklanjam kad mi se pojavi duboki trag varjacom prilikom mesanja i pobledi naravno.
U ohladjen fil dodam margarin svih 250 grama.
U taj fil pre mazanja kora dodam zbog sigurnosti 200 gr mlevena plazne.
Preko donje kore ide preliv koji pravim na sledeci nacin: U manjoj serpici otprilike sipam krisatal secer da pokrijem dno i stavim na vatru kada secer pozuti dodam kasinu margarina i cim se otopi premazem preko prve kore tj. donje. Ne sme da zagori ni malo, znaci tiha vatra.
E sad ovako: Na svaku koru mazem glazuru od cokolade: 2 stangle cokolade otopim sa 3 kasike vode i 2 kasike ulja. Premazem svaku koru i ostavim da se stegne.
Na kraju ide redjanje, Donja kora sa grilijazem i cokoladom pa zuti fil pa opet kora sa cokoladom pa fil i tako do kraja.
Torta je preukusna, presek je predivan. Nastala je sasvim slucajno, jedne noci mrtva umorna krenula sam da pravim jednu tortu, zatim sam na pola te torte skontala da nemam vremena za nju i da nisam sposobna da sve iz recepta ispratim pa sam iskoristila to sto sam spremila i krenula sa drugom. Sada mi te musterije stalno traze tu tortu. Kazu pravi onu tvoju![]()
Ja orahe i lešnike još nisam kupovala ove godine, a da mi treba, kod mene su 800 din/kg. Čokoladu kupujem onu austrijsku crvenu i plaćam 500 din/kg. Sa puterom ne radim, što na cenu mojih torti niko ni ne očekuje, niti ovde iko pravi torte sa puterom, a margarin kod mene u prodavnici plaćam 70 din. Vidim da je u Rodi dijavit na akciji 53 dinara, pa ako dobijem sutra ček, verovatno ću svratiti do Rode, jer ću biti u prolazu.
Pa ne dodajem nista, umiksam zumanca sa secerom i tako mesam na pari dok se ne ukuva.
Nosim se mislju da pocnem da dodajem malo mleka i pudinga kako bi bio cvrst. Bas me to nervira.
Onda ga verovatno kuvam krace nego sto je potrebno, ali bude mi onako kao zvaka, zalepi se po ivicama. Nemam pojma, jel se kuva vise od pola sta ili manje, otprilike mozda znate.
Pa ne dodajem nista, umiksam zumanca sa secerom i tako mesam na pari dok se ne ukuva.
Nosim se mislju da pocnem da dodajem malo mleka i pudinga kako bi bio cvrst. Bas me to nervira.
I jeste kombinacija je zerbo, samo sto ovde ide samo na donju koru grilijaz, a u zerbo na svaku.tamaric ta torta deluje kao zerbo isto ide grilijaz cokolada pa fil od zumanaca,ja je licno obozavam.
Nesto i od mene
moskva, poklon torta, ujna pravila svom malom decaku iz subotice
![]()
i jedna mini, coko torta
![]()