MinicaRelja
Aktivan član
- Poruka
- 1.542
Zasto kora za Moskvu kljokne ponekad? Kao da se naduva u rerni a kad je izvadim izduva...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moje sve tako izgledaju, ne samo za moskvu. Dok su u rerni, čine se da će biti 1cm debele, kada se ispeku ne budu deblje od 1/2cm. Zašto, ne znam...
Moze da bude da ima veze sa kolicinom brasna.. Napravicu test koru pa javljam kakav je utisak..
Mozda i temp. rerne..pecem na 190c..
Ja sam jednom davo, u početku dok sam pravila fondan, kupila tu biljnu mrs i uopšte nisam bila zadovoljna. Toliko je bila tvrda da je bilo nemoguće raditi s njom. A fondan koji sam pravila, ako ostane par dana, toliko je bio tvrd i jako se mrvio. Ja nemam mikrotalasnu i veliki problem mi je bilo da ga omekšam, naravno uz pomoć margarina. Prestala sam da ga koristim a skoro sam bacila punu kutiju jer joj je prošao rok.Biljnu mast tj. da se ispravim biljnu mrs od Vitala sam kupila u Rodi u Subotici i 1 kg izadje oko 220,00 ako se dobro sećam . A ja sve radim s tim . Znači i podlogu na stolu namažem sa tom mašću - nema šećera nigde . I oklagiju malo namažem . Dovoljno je da prstom zagrabim i razmažem podlogu , ništa se ne lepi . A i figurice i cveće kad radim isključivo samo s tim - nema gustina i ostalog . Čak je taj biljni mrs žućkaste boje ali ne kvari boju fondana . Meni lično je to puno praktičnije i čistije .
Ovo je stvarno izuzetno. Svaka ti čast i dobro nam došla na forum.
Zasto kora za Moskvu kljokne ponekad? Kao da se naduva u rerni a kad je izvadim izduva...
Moje sve tako izgledaju, ne samo za moskvu. Dok su u rerni, čine se da će biti 1cm debele, kada se ispeku ne budu deblje od 1/2cm. Zašto, ne znam...
I stvarno tako dugo peces koru za moskvu? Vidis, ja to isto tako brzinski radim kao sa svim tim tankim korama. Mada, kad se prisjetim, kod moskve sam primjetila da nije dobro pojacati rernu i brzo da se pece, nekad me zezne, pa mislim da je gotova, a u stvari jos se lijepi gornja povrsina. Ispade da se ta kora ipak treba kao "susiti"Jel ovde pricamo o Moskvi po Stefanellinom receptu?
Ja nju pecem onako kako stoji u receptu (na 170 stepeni oko 30-40 min) i to je jedina kora sa kojom mi se nije desavalo to da naraste pa se skljoka.
ladyns, kasno sam videla tvoj odgovor, ceo dan sam oko torte i jos u nekim slanim stvarima.... nisam znala za to "fondan o fondan" peglanje.... nema veze, znacu za drugi put, ukoliko ne nadjem one peglice.... hvala ti puno!uzmi komad fondana u ruku i peglaj sa njim, onako u ruku otkini dobar komad i sa njim, imas i na you tube tako prikazano