TORTE: recepti, saveti, ideje...

Evo sta sam ja danas radila....
attachment.php

pokusaj slikanja sa crnom pozadinom :)
ove kuglice su me izmozgavile, dva sata sam ih pravila :) nego kako vi njih lepite, ja sam sa vodom pa su mi se malo odlepljivale....mozda da probam sledeci put sa mesavinom fondana i vode :think:
attachment.php

Ladyns tore su ti odlične i ne vide se tvoje muke,a što se lepljenja kuglica tiče pokušaj da pre stavljanje kuglice napraviš ležište za nju i to utiskivanjem špicastog alata, posle toga možeš i vodom da zalepiš kuglicu bez problema jer le ona imati oslonac sa više strana i neće ti padati.

Evo i ja probala jednu alatku koju sam nabavila dok sam malo skitala po svetu. Nju sam postavila na temi alatke iz kuhinje, a našla sam i dobar kakao. Uzela sam ga da se podsetim na detinjstvo.

FANTASTICNA torta!!! A gdje si nabavila ovaj kakao? Meni je zena donjela kakao kupljen bas u Holandiji punu teglu i bio je malo je reci DIVAN, citava kuca mirisala kad su se pekle te kore za Lud-lab tortu

Ja sam totalno nezadovoljna, a mušterija oduševljena. :roll: I nešto se mislim, moraću da odbijam te 3D torte, ja prosto nemam dara za to. :( Nemam osećaj za proporciju, za neke finese koje treba da se odrade da bi ovo ličilo na auto, a ne na neku kutiju. Kada gledam tutorijale i slušam savete dace_su (ona je moj lični savetnik :cmok: ) sve mi deluje ok, ali kada dođe vreme da to dobije taj oblik, to prosto nije to. Ne umem. Nije da se ne trudim, nije da ne vidim da sam pogrešila, ali ne umem da ispravim greške. :rida:

2ronp5g.jpg

Obožavam kviling. Planiram da se oprobam i u njemu. Mada, možda prvo izvorno - na papiru.[/QUOTE]

deluje lako al oduzme dosta vremena...brzo se suse trakice pa pucaju pri savijanju....i onda treba stalno iznova mesiti i razvijati fondan....al vredelo je, na kraju sam bila bas zadovoljna :)

Jel pravio neko ferero rosher tortu, imate li neki dobar i proveren recept..da moze pod fondan....nasla sam na netu recept od Pote i tamo ide ganache krema odgore pa se bojim ako nju ne stavim da to nece biti to...ili mozda da je stavim na svaku koru po malo pre fila....ili hm, pomesati sa filom...:think:

ja ne bi pravila tortu ispod 5 kg.... recimo 30 cm.....mada zavisi i koju ces praviti....racuna se 125 gr po osobi....al uvek neko hoce jos....a ne valja ni da je na knap....e sad ako ti je za prodaju pa treba 30 parcadi to je oo 4 kg, ako je za tebe samo ti napravi da bude i veca od toga....

Slične teme

Back