TORTE: recepti, saveti, ideje...

jedna na brzaka :) pesak torta

attachment.php

I svečane, prvi put se desio vikend da je više takvih nego dječijih

kinder

Zoja

jaffa torta, al je teška, stvarno čini mi se da je to kada se uzme u odnosu na dimenztije i težinu definitivno naj najteža torta od ovih koje sam do sada ja pravila

milka sa sjeckanom čokoladom
kidy sa višnjama (prvi put sa tim voćem u kombinaciji)

i opet kidy sa višnjama

milka sa topljenom čokoladom

Poslednja izmena:
Daco nedaju bonice, ali moram te pohvaliti da su ti ove svecane torte divne, svaka od svae lepsa, prosto ne mogu da izaberem....majstorica ipo :)

Hvala ti draga moja, kako su mi one jednostavnije za praviti, dvije do tri boje u vrh glave i gotovo, ih da je takvih vise, bilo bi super, oko djecijih se slomis mjesajuci boje fondana, i opet mi se cini da sam jos koji detalj trebala dodati

Vidi u metrou, tamo gde su im i redovna jaja, grčki proizvođač, cena 117 din za kg. Btw, imaju u Metrou odlične crvene paprike po 42 din/kg, idu dve do tri u kilogram, odlično se peku, lako ljušte i ne kaliraju, za ajvar, ubilo se, od 3 kg mi izašlo dve tegle ajvara bez dodataka (samo paprika).

Evo nešto i od mene.

Ove su bile na našoj trtijadi u Boljevcu, prve dve su napravile žene iz Boljevca ali nisu umele da ukrase pa su me pitale da to uradim umesto njih. One se inače i ne bave prodajom torti već su samo želele da poklone torte deci. Inače, tema su bili etno motivi tako da ove torte nisu ušle u konkurenciju za nagradu.

attachment.php

attachment.php

Ove dve sam ja pravila za tortijadu, na prvoj je logo našeg udruženja, a na drugoj opančići ali sam naglasila žiriju da sam je ja radila nju ne ocenjuju i ako jeste na zadatu temu pošto sam ja organizator tortijade.

attachment.php

attachment.php

I ovo je jedna od ovog vikenda, poklon jednom bračnom paru za prvu godišnjicu braka od njihove kume.

attachment.php

evo i od mene par sličica

kidy banane
lego nindjago, meni samo ovog traže :) unutra je zoja

mač koji ide uz njega, plazma

pa malo šlaga i sličica , munja i mejter,kidy malina i zoja (kod mene najpopularnije )

pa Tully

malo svečanih

pa jedna specijalna za moje matematičarke( sestra i ćerka)

i jedna za frizerku koja je slavila ugovor za stalno zaposlenje

bilo je još ali se ponavljaju pa da se ja ne ponavljam :)

ZD imaju jaja u tetrapaku cela, posbno zumanca, i posebno belanca....to nije lose kad ti trebaju za fil samo zumanca, ima dosta recepata gde po meni ide jako malo fila i gde ga treba povecati i onda bi to bilo super da ne ostaju belanca neupotrebljena.... jedino sto im je rok kad se otvori tetra pak od 2 do 3 dana....tako bar pise na netu....mada kod nas u gradu nemaju da se kupe

Hvala ti draga moja, kako su mi one jednostavnije za praviti, dvije do tri boje u vrh glave i gotovo, ih da je takvih vise, bilo bi super, oko djecijih se slomis mjesajuci boje fondana, i opet mi se cini da sam jos koji detalj trebala dodati

Ma te decije ubijaju , daj figurice, pa sto boja, pa zvezdice i cuda na zici, sto detalja...jao a kad traze kuglice oko torte nije mi dobro :) prosli put sam zaposlila i muza da pomaze, ma pravio je kuglice sve u sesnaest :)

Ma te decije ubijaju , daj figurice, pa sto boja, pa zvezdice i cuda na zici, sto detalja...jao a kad traze kuglice oko torte nije mi dobro :) prosli put sam zaposlila i muza da pomaze, ma pravio je kuglice sve u sesnaest :)

Blago tebi, posto sam vidjela da kod mene to ne ide bas tako lako (a nije da nisam pokusala da ga uposlim) kupila sam onda onaj plavi Wiltonov kalup i nema vise kuglicanja rukom. On napravi 2 kom dok ja iskuglicam 20, pa nisam nista htjela da kazem, ali uskoro je stigao postom kalup i ukapirao je sve sam, ovako nam je oboma lakse

U metrou mozete da kupite posebno belanjak u tetra paku paket od 1l i paket od 1l zumanjaka....a imatre i cela jaja....sve je to pasterizovano i po otvaranju paketa imate rok 48 sati da potrosite .....jako puno se koriste u slasticarstvu i to iz razloga higijene....inace u slasticarstvu vam postoji procedura kasiranja zivih jaja pri cemu se ruke peru posle svakog kontakta sa jajetom...zato su se dosetili na ovakav vid pri cemu se ne narusava higijena u labaratoriji ....nema gubljenja vremena na kasiranje jaja...pranje ruku .....sve sto treba je da izmerite belanjak ili zutanjak....inace u 1l belanjaka imate oko 33 belanca ili oko 50 zutanjaka.....ja koristim takva jaja....ne puno doduse.....kada pravim krem bavareze.....a kada bih usporedjivala ta jaja sa normalnim jajima koje kasiramo svakodnevno .....normana jaja su daleko ispred tih pasterizovanih i torte su mnogo bolje i ukusnije sa normalnim jajima.....

Slične teme

Back