TORTE: recepti, saveti, ideje...

Pošto Vam se svidjao moj presek čoko - oranž torte, evo recept

ČOKOLADNA TORTA SA NARANDŽOM

KORICE

24 jaja
480 g šećera
80 g brašna
prašak za pecivo
200 g čokolada

FIL:

7 jaja
400 g mleveni šećer
200 g čokolada
250 g maslac
rendana korica od 2 - 3 narandže

KORICE: Od navedene količine ispeći 6 - 8 tanjih korica.

Fil : Skuvati na pari, u vruć dodati rendanu koricu od narandže.

Prilikom filovanja torte korice polivati sokom od narandži kojima smo ostrugali koricu.

Ja sam to napisala kratko, nadam se i da je jasno. Ako ne, pitajte, ali pošto znam da ste sve iskusne, razumećete.

0024w.jpg

Joj bože, šta sve neće izmisliti. :roll: Od milion torti, oni hoće sapomorandžom i bananama. Gde li su je jeli, da mi je znati.

e bas tako sta sve ljudi traze,dosla svabica kod mene i hoce tortu sa cokoladom al bez fila da nebude Saher torte...ja je gledam i pomislih jel ova trazi pogacu...nakraju ispecem smesu od kuglhofa presvucem fondanom i zove me posle dva dana sva odusevljena...polako razmisljam da se kanim torti zbog tako nekih specijaalki...

torte su vam odlicne ja sam imaladva luda vikenda od po 9 torti ,malo kasnije stizu i slike ,nego me interesuje koji mikser mi savetujete da kuppim jer mi ovaj moj polako crkava ,dajte predlog ,da li je bolje onaj rucni ili samostojeci.?

Samo ti kupi samostojeci kako si ga vec nazvala ;-)
ja ga imam i obozavam ga! Spasava! Ali gledaj da uzmes nesto kvalitetnije a ne ono plasticno sto ima po marketima. i
Nisam imala te male ali verujem da nisu tako dobri. Ako neko ima iskustva i milsli da gresim ispravice me sigurno.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

čaos,
jedno pitanje, jel ima neko provereni recept za korice, odnosno jednu koru-deblju/biskvit, a da bude beli, ili sa malo žumanaca in bez?
al treba da mi naraste bar 5,6,7cm :)
hoču da probam da stavljam one šarene loptice u tortu, pa nemam pojma koje korice da umutim :)

hvala puno

torte su vam odlicne ja sam imaladva luda vikenda od po 9 torti ,malo kasnije stizu i slike ,nego me interesuje koji mikser mi savetujete da kuppim jer mi ovaj moj polako crkava ,dajte predlog ,da li je bolje onaj rucni ili samostojeci.?

Mene mm nagovara da kupim ovaj http://www.elektronika-hodinky.sk/product/kenwood-major-km-070-1362/, a ja nekako ne znam da se rešim za tolike pare. Pohvale su mu fantastične kod onih koje ga imaju. Ali mi je to mlooooogo para. Jeste da za te naše kuvane filove sa jajima je idealan. Imate li neka iskustva sa njime? ( Kuva sam i meša fil. )

Slične teme

Back