TORTE: recepti, saveti, ideje...

torteqtyui 005.jpg
torteqtyui 007.jpg
torteqtyui 008.jpg
torteqtyui 010.jpg
torteqtyui 013.jpg

Molim za pomoc savet ili sta vec neznam ni sama,OCAJNA sam!Posto pravim sama fondan koristim zelatin Dr.Oetker,i do danas sve je bilo sigurno,sta se desilo nije mi uopste jasno.Fondan tokom mesenja pocne da puca,totalno ne upotrebljiv nisam mogla da verijem...Ja ponovo i ono opet,nadjem u prodavnici C zelatin i sa njim probam umesila presvucem tortu i ostavim ostatak u kesu ikao da pravim detalje od njega,kasnije i on puca.Da li neko zna sta je to u pitanju sledi mi sledeci vikend a ne baca mi se vise secer,takodje i da kupujem fondan u manjim sredinama tesko je to uklopiti u cenu...Za dve godine kako pravim fondan ovo mi se nije desilo,ako neko zna molim za pomoc!!!!

Ljubo moram se vratiti na tvoj problem. jednom se slicna stvar desila i Nelli ali njoj su u zdravoj hrani pogresili i umesto fruktoze dali LIMUNTUS.
Tako da mozda je i to problem.

Moja je sestra imala u prodavnici taj fondan,donela ga je iz Pazara namenski za jednu zenu i ja sam joj se smejala i ubedjivala da je to verovatno onaj kao za Rozen tortu....ali kaze da nije da je skroz cvrst...reci cu joj kad ode u nabavku ponovo da mi kupi da probam..cini mi se da je platila oko 200-300 dinara 1 kg...to je dzabe...

fondan je 430 din kg,a u boji 480,na kantu od 6 kg 460.Nekima se nije dobro pokazao meni je za sada ok,ne trpi se sa drugim masama ako mislite da ga pomesate sa svojim ili barvalovim nemojte nikako dobije se raspad sistema,imate crveni koji jew svetliji od barvalovog,plavi koji je bas lep,zeleni koji se takodje moze mesati sa belim za bledje nijanse,narandzasti je super,roze malo zagasit,braon je cokolada boja.Ne voli rad sa gustinom vec ruke namascene margarinom.eto moje skromno iskustvo od 10-ak kg isprobanog,e da i meni nije vlazio u frizideru.

ja sam samo probala onu jednu kilu što mi čovek poslao, činio mi se dosta finiji od Barvallovog. Napravila sam figurice od njega. Svidelo mi se što je zadržao oblik.Obično mi se telo figurica nekako skljoka, malo spusti ba sve budu debeljuškaste, al ovaj nije. I sviđa mi se što se ne lepi pa ga ne moraš non stop prašiti, a dobro se spaja i sa bojama, al treba paziti, jer treba mnogo manje boje nego u Barvalllov :) bar se meni tako činilo. Prekrila sam jednu tortu sa ostatkom i moram reći da mi je pucao na ćoškovima, al mislim da je to zato što sam ga ja jako rastanjila...

Lady elanor nisi jedina kojoj je pucao na coskovima :) sta god da sam radila nisam mogla lepo da oblozim tortu a za figurice je fantastican i povoljniji je od barvala jer su i oni digli cene a postarina za ovaj turski fondan je smesna pink im je dosta svetlija od barvalovog poput candy pink boje ali je meni divna

Lady elanor nisi jedina kojoj je pucao na coskovima :) sta god da sam radila nisam mogla lepo da oblozim tortu a za figurice je fantastican i povoljniji je od barvala jer su i oni digli cene a postarina za ovaj turski fondan je smesna pink im je dosta svetlija od barvalovog poput candy pink boje ali je meni divna

Onda je zakljucak da je dobar samo za figurice, jer nece fino da se formira oko coskova torte?!

Slične teme

Back