TORTE: recepti, saveti, ideje...

Zdravo,devojke!Ja bih htela da pitam da li mozete da mi kazete da li mogu da crtam po fondanu i cime?Pravim decku tortu pa bih mu odradila poseban logo.Igra poker i pravila bih karte i chipove pa mi sve to izgleda lakse kada bih icrtala po fondanu a da kupim beli fondan.Hvala unapred!Pozdrav!

torte12 006.jpg
torte12 007.jpg
torte12 008.jpg

Molim za pomoc savet ili sta vec neznam ni sama,OCAJNA sam!Posto pravim sama fondan koristim zelatin Dr.Oetker,i do danas sve je bilo sigurno,sta se desilo nije mi uopste jasno.Fondan tokom mesenja pocne da puca,totalno ne upotrebljiv nisam mogla da verijem...Ja ponovo i ono opet,nadjem u prodavnici C zelatin i sa njim probam umesila presvucem tortu i ostavim ostatak u kesu ikao da pravim detalje od njega,kasnije i on puca.Da li neko zna sta je to u pitanju sledi mi sledeci vikend a ne baca mi se vise secer,takodje i da kupujem fondan u manjim sredinama tesko je to uklopiti u cenu...Za dve godine kako pravim fondan ovo mi se nije desilo,ako neko zna molim za pomoc!!!!

Mozda nije do zelatina, mozda je do secera. Uvijek koristim C ali sam jednom tri puta mijesila i nisam uspjela uopste dobiti smjesu, samo krupne mrve. :D A redom stavljala drugi zelatin, drugu fruktozu i drugi glicerin. Poslije sam kupila secer u drugoj prodavnici i bilo je ok.

obratite paznju na vreme,ali ozbiljno,ja kad pravim fondan nekad mi ode na istu kolicinu tecnosti 1300-1400 secera a nekad je dovoljan taj 1 kg kako i ide po receptu...znate kakva mu gustina treba biti,prvo dodajte prvih pola kg izmesajte sa tecnoscu pa postepeno dodajite ostalih 1/2 kg ja znam da mu je dovoljno secera kad prestane masa da bude sjajna i gnjecava,ustvari muz zna posto je o n zaduzen za fondan kad moramo da ga mesimo.Vlaznost vazduha mnogo utice na kolicinu koja mu je potrebna,mislim da nije ni do zelatina ni do dextroze ili fruktoze sta vec stavljate.

Hvala Vam puno! probacu ponovo pa javljam sta se desava!!
Daca zena rece pametnu stvar, postepeno treba dodavati secer, jer ako je jako vruce u prostoriji (kao ljetos u mom stanu...) onda nikako ne smijem svu kolicinu odjednom jer ce trebati jos pa sigurno 1/3 secera da pokupi vlaznost, a kasnije kad se ohladi ne daj Boze, kao kamen. Zato ni previse sporo jer ce se lijepiti po zidovima posude, jer se hladi, ni brzo jer je jos ona tecnost vruca i secer se topi pa ga treba jos

Meni je prvo na pamet pala neka modifikacija reforme, al rekoh ajd da proverim...iskreno, dva puta sam je pitala jel sigurna za izbor voca, a ona kaze da dodam banane da ublayi slatkocu cokolade!!!!!!!!!!!! Kao da je banana kisela! Boze sacuvaj!
E vala bas, bas svasta!!! Banana da ublazi slatkocu, joj...
Nego, kako napreduje predmetna torta i gdje si ti nama, kada ces skoknuti malo u Su po neku odjecu :zper:

Slične teme

Back