TORTE: recepti, saveti, ideje...

Nisam probala turski , ja platim Barvalov 2200,00 / 5 kg što dodje 440,00 / 1 kg , a poštarinu za sada ne plačam je imam i malo sreće , jer mi donesu poznanici . a nikad mi nije zakazao . Svako nadje šta mu odgovara . Tako i ja koristim Yumis šlag i savršeno mi odgovara , a nisam videla da ga još neko koristi .

i od mene jedna gooooza, da dignemo...temu

guza torta a ispod rafaello
crveneg-1.jpg

Poslednja izmena:

Milka sa sjeckanom cokoladom

Moskva snjit sa bananama umjesto ananasa

Milka sa sjeckanom cokoladom
stracatella

Po ko zna koji put, ali evo prvi put je ispod Stracatella torta

Moskva sa bananama

Kinder, ovo je bila zelja sina moje drugarice, oni ne vole fondan, a ja ne volim bockanje po slagu, pa smo eto spojili te dvije ne ljubavi

Moje prve figurice zivotinja, a ispod je naravno, opet Milka sa sjeckanom cokoladom

Moja iskustva sa Hani fondanom su: Odlican je za figurice, za prekrivanje torti i nisam nesto odusevljena jer nema potrebnu rastegljivost. Radila sam skoro cars, bio je tako,, neposlusan,, nije se lepo obavijao oko ivica pa je naravno i pucao kojekude. Crvena boja mu je mnogo bleda, za ostale ne znam, jos ih nisam uzimala. I neko tu rece da se ne sme mesati sa Barvalovim, ja sam bas dodala malo Barvalovog u njega i da jos to nisam uradila, ne bi se taj savijao nikako. Tako da ne znam ni sama sta da mislim, ali znam i da se Barvalo pokvario sa kvalitetom, a ni ovaj drugi nije bas za neku veliku pohvalu.

Ja sam ga pomesala sa barvalom cisto da probam ali mi se jako krunio i kao takav bio ne upotrebljiv,meni je sve super dok ga ne prebacim preko torte koja je hladna pa stvrdne fondan u roku od odmah i on se sav ukruto pa ne mogu da ga oblozim i ispeglam lepo a daco sto se tice kuglice nije se istopila a sta se desavalo u frizideru nemam pojma i vitrini rashladnoj je bio ok malo je vlazio ali nista strasno

i ja dodajem da se barvalo bas iskvario, crni je kao tamna cokolada, a tek kad oksidira postane crn, cak ako se u crni doda beli fondan sto sam ranije radila da dobijem sivu, sada se dobija braon , cokoladni je isto svetliji sada za tri nijanse , uporedjivala sam slike kada sam pravila drugi put tortu poklon onu roze sa braon poklopcem , ne znam da li da predjem na deko swet ili kako se vec zove, da li neko ima neka iskustva sa njim ?

Evo i mog skromnog mišljenja.
Belim sam izuzetno zadovoljna,fin, gladak i nije mi se na ugloavima razdvajao.Jedino što je ubistveno tvrd i sve sam malo po malo ga mesila irazmekšavala. Naručila sam pink i njom nisam bila uopšte zadovoljna,mislim nijansa nije ono što je meni u tom trenutku trebalo ( eh da sam pročitala Cilencetov post pre nego sam naručila,ali dobro nema veze :) ). Crni mi je ok, umesto da se znoji kao Barvalov samo mi se više sjaji i postaje lepljiviji, ali to tek kad smo ga nosili, a napolju je bila baš velika vlaga.Gustin ni trunku nisam koristila samo površinu i ruke namažem Petal Base-om, a sigurna sam da je to moguće i margarinom. Crvena mi se krunila i srećom sam imala Barvalove crvene koja je što se tiče nijase neprikosnovena. Sve u svemu da elaboriram-belu kupujem kod njega i dalje, crnu najverovatnije. Da i cena Barvalovih u boji je sad 600,00 din

i ja dodajem da se barvalo bas iskvario, crni je kao tamna cokolada, a tek kad oksidira postane crn, cak ako se u crni doda beli fondan sto sam ranije radila da dobijem sivu, sada se dobija braon , cokoladni je isto svetliji sada za tri nijanse , uporedjivala sam slike kada sam pravila drugi put tortu poklon onu roze sa braon poklopcem , ne znam da li da predjem na deko swet ili kako se vec zove, da li neko ima neka iskustva sa njim ?
A ja sam mislila da sam ja pogrešila, da sam umesto crne uzela komad brao pa umesto sivih kamenčića dobijala neke braonkasto-šućmuraste stene.

A ja sam mislila da sam ja pogrešila, da sam umesto crne uzela komad brao pa umesto sivih kamenčića dobijala neke braonkasto-šućmuraste stene.

Potpuno isto je i moje iskustvo. Posto sam neku noc uzimala cokoladni fondan za onu Madagaskar tortu, a kasnije za neku i crni, ja mislila da sam se zeznula, pa umjesto crnog opet uzela cokoladni. Pomislim: "Cekaj zeno, dokle vise, kako uvijek umjesto crnog uzmes iz te kutije coko?" Malo sutra, onda skontam da mi je coko u stvari u kutiji od 1kg, a crni od 5kg, a tu noc i zadnju mrvicu tog crnog potrosim. Nacnem kutiju od 1kg i on mi je ODLICAN!!! Tako da je moj zakljucak da su i oni poceli zezati na vece kolicine, kao da ga razrijede, ne znam, ali ovaj iz manjeg pakovanja mi je stvarno OK, kao i prije.
A Turski jos nisam probala, a sada vec ne znam ni da li cu.

Potpuno isto je i moje iskustvo. Posto sam neku noc uzimala cokoladni fondan za onu Madagaskar tortu, a kasnije za neku i crni, ja mislila da sam se zeznula, pa umjesto crnog opet uzela cokoladni. Pomislim: "Cekaj zeno, dokle vise, kako uvijek umjesto crnog uzmes iz te kutije coko?" Malo sutra, onda skontam da mi je coko u stvari u kutiji od 1kg, a crni od 5kg, a tu noc i zadnju mrvicu tog crnog potrosim. Nacnem kutiju od 1kg i on mi je ODLICAN!!! Tako da je moj zakljucak da su i oni poceli zezati na vece kolicine, kao da ga razrijede, ne znam, ali ovaj iz manjeg pakovanja mi je stvarno OK, kao i prije.
A Turski jos nisam probala, a sada vec ne znam ni da li cu.

taj nazovi crni mi je bio od 1 kg.Tako da..šta da ti kažem :)

Slične teme

Back