TORTE: recepti, saveti, ideje...

Umalo da je zaboravim ... uz ovu tortu ima priča . Sa strane torte sam napravila deklaraciju za cipele ( bar kod , naziv artikla : cipele , boja : crvena , veličina 39 ) , a na kutiji na cedulji je pisalo : " Broj mojih godina prelazi broj mojih cipela " ) Žena je htela da na suptilan način sugeriše koliko godina puni , a ja sam pomogla u izradi ideje . Bila mi je skroz originalna ...

attachment.php

Hocu da napravim tortu za svoj rodjendan, koju bi prekrila fondan masom. Prvi put radim sa fondanom, recept sam nasla, interesuje me sta je lakse za oblikovanje okrugla ili pravougaona torta i da li mi moze neko poslati recept za plazmu tortu bez jaja. Hvala:)

laksa je okrugla, imas na you tube dosta tutorijala kao se to radi....
e sad plazma bez jaja, ja je pravim ovako....

Plazma torta
1200 gr mlevene plazme
200 gr cokolade
350 gr secera u prahu
500 gr margarina
4 dl gaziranog soka od narandze

to je ustvari dupla mera i bude teska 2400 gr

cure upomoc!!!!!!!!!!!!! radim dacinu cokoladnu ili zoju tortu. umutila sam jaja na paru sve lepo onda sam dodala cokoladu i malo je splasla i sad dok se ladi jos je spasla i dolu na dno ima kao vode sta da radim.i vec mi se prepolovila krema a jos nije bas hladna pomoc

Ja kasnim sa odgovorom, sigurno si ti to vec sve fino napravila. Taj fil za Zoju tako super naraste kada se kuva da je to odlicno, ali cim udje u njega cokolada, splasne, sto je sasvim OK, nema frke oko toga. Ta vodica, to je vjerovatno smao onako kada se od jaja koja su kuvana citava, a ne samo zumanjce, kao da se istopi malo ta smjesa pa se pretvori u neku zutu vodicu, jedino mi je to palo na pamet

cokoladu kuvajte zajedno sa jajima,a ne posle
Ja skuvam jaja i pred sam kraj stavim kocke cokolade, iskljucim ringlu i mijesam dok se one ne istope, sklonim, umjesam odmah i plazmu, ali manje od citave mjere, ako treba dodam kasnije malo kada umjesam i margarin i eto, uvijek uspjeva, uh koliko sam ih vec do sada samo napravila, a tek sto je ja volim jesti, moj favorit kad su coko torte u pitanju mmmmm

Slične teme

Back