TORTE: recepti, saveti, ideje...

samo nek ti slag za crtanje bude rashladjen,drzi ga u frizideru zbog ovih vrucina, i cim napunis spric ili kesu opet ga vrati u frizider....a sto se tice slaga na torti ja njega ne rashladjujem, samo lepo izravnam tortu, stavim papir preko, iscrtam konture kako sam ti objasnila, predjem po konturama cokoladom i onda je bitno da se cokolada stegne da se ne razmazuje kad popunjavas slagom.... debljina slaga nje uopste bitna, i onako dodajes jos jedan sloj tokom iscrtavanja... jedino ako neces tackati citavu tortu vec samo sliku onda stavi redovno koliko i inace stavljas odgore na torte sa slagom....

Lep i suncan pozdrav svima vama kreativnim, vrednim i uspesnim zenama koje ste na ovom forumu ;)
Vec neki duzi period iscitavam stranice ovog foruma i prethodnog koji ima 800 i nesto stranica. Nemoguce je iscitati sve teme o kojima ste pricale,a da to ne potraje par meseci. Stoga pisem sad ovako, jer me jako interesuje da naucim sto vise vezano za ukrasavanje i ulepsavanje torti. Trenutno me interesuje ukrasavanje slagom i prenosenje slike na tortu. Interesuje me kako prenesete bilo koju sliku (naravno istampanu) na tortu koja je ukrasena i premazana slagom. Ja sam ovo radila sa Royal Icingom i poprilicno je dobro ispalo,ali mi je problem kod Royala to sto je presladak i jako mi se brzo upio u koru, iako sam stavila povecu kolicinu. Pretpostavljam da se slika moze preneti i na tortu premazanu slagom. Da li ima neka od vas tu, koja je voljna da mi opise nacin na koji ovo mogu da uradim ili da me bar uputi na deo konverzacije gde je ovo objasnjeno? Mnogo je iscitavati sve stranice unazad,a ja sam nestrpljiva da sto pre naucim :D

Možeš da uradiš sliku od royala dan ranije pa da je prebaciš na šlag kad se osuši. A ovde imaš objašnjenje kako ja radim sa šlagom, da ne prepisujem sad. http://www.ivaninsvetslatkisa.com/2010/04/25/mickey-mouse/

Vec duze vreme sumnjam na rernu. Tacno sam primetila da kada pecem neke kiflice ranije mi je trebalo po 7-8 min za pecenje a sada se to oduzilo na citavih 13 min.
Tako da cu je sada sigurno menjati.
Bilo mi je zao jer sam navikla na nju ali sada odlazi...
Mislim da je nisam prepekla jer to je temp. na kojoj sam i do sada pekla i sve je bilo ok.

Hvala puno!

Hello majstorice,ima li gde koga ziva na ovim tropskim vrucinama ? HITNO.HITNO mi treba pomoc ,imam narucenu tortu sa nekim dinosaurusima il tako necim pa jel ima neko da je pravio nesto slicno il da li ima gde kakav tutorijal kako da napravim ta cudovista ?hvala

Pa, pravila je i Mastaonica sigurno mnogo takvih, sigurno ces nesto anci ako ne ovdje onda kod njih na FB profilu. Pa stvarno svuda sam vidjela takve tortice, ne znam sada konkretno! Ukucaj na google dinosaurus torte na nasem ili engleskom jeziku i sigurno ces naci neku idejicu za sebe

Evo i moje tortice nakon dogog, toplog leta. Ništa novo ali od mene za jedno dobro dete koje postaje punoletno.

attachment.php

Naravno da je termostabilna i da moze da se stavi u mafine,ali ona zrnasta je bas po meri za njih.I bas zato sto je termostabilna dobra je za plocice koje mozes da drzis u ruci duze od 5 sek,za kuglice,za kroasane i krofne.ovo sam napisala zbog toga sto znam da je neki zbog cene koja je 440 din za kg stavljaju u filove
Postoji i termostabilni slag ali mu je cena pre 5 godina bila 450 din za kg
a postoji i fenomenalna cokolada sa 59% kakaa a jeftinija je od menaza
O termostabilnim praskastim proizvodima za kreme necu n da pocinjem
o fondovima takodje...
a austrijska vocna punjenja od borovnice,sumskog voca...pa diplomat torta sa njima,ali 20 e kg...

Upomoc...prvi put sam pravila ljiljane, onako malo vece, treba da idu tri ljiljana na tortu na jedan sprat....e sad, ja sam napravila ljiljane po minjinom tutorijalu....i sad sto me najvise muci, kako da ih pricvrstim za tortu, jel dovoljno da ih ubodem ili moraju da budu fiksirani na zici kao i figurice, bojim se kako ce to sve da drzi....torta treba da putuje 30 km sa musterijom.....strasno mi je frka...citavu noc sam sanjala ljiljane i tortu :)

ladyns,i ja sam pravila ljiljane po minjinom tutorijalu i samo sam ih zabola u tortu.torta je putovala iz Resnika do Nspo najvecoj vrucini u autu bez klime dva i po sata jer smo isli svim mogucim zaobilaznicama i usput promasili skretanje.ne znam od koje mase si ih pravila i cime si prekrila tortu,ali ovim mojima nista nije falilo na slatkoj pavlaci

Upomoc...prvi put sam pravila ljiljane, onako malo vece, treba da idu tri ljiljana na tortu na jedan sprat....e sad, ja sam napravila ljiljane po minjinom tutorijalu....i sad sto me najvise muci, kako da ih pricvrstim za tortu, jel dovoljno da ih ubodem ili moraju da budu fiksirani na zici kao i figurice, bojim se kako ce to sve da drzi....torta treba da putuje 30 km sa musterijom.....strasno mi je frka...citavu noc sam sanjala ljiljane i tortu :)

Pošto su Ti i torta i ljiljani suvi uzmi kuglicu fondana i umesi da bude meka namaži lepkom sa obe strane pa je stavi u ćošak torte gde dodje cvet i u to zabodi cvet . Onda cvet neće nigde mrdati . Bar ja tako radim i sa cvećem i sa mašnama .

Moja "moskva" rekorderka, od 4,7kg, visoka 11cm. :eek. Trebalo je da bude 4kg, a ja sam preračunavala, pa sam do kraja imala koru viška, fila da je nafilujem i slatke pavlake da zamažem taj rolat koji sam napravila da mi pojedemo. :) I opet je bila skoro 5kg. Kolika bi bože bila da sam sav materijal upotrebila. Lepo sam rekla da mi matematika nije jača strana.

10nxfu9.jpg

7255jm.jpg

Slične teme

Back