TORTE: recepti, saveti, ideje...

Nisam uspjela da vratim izbrisane slike, jer sam u međuvremenu slikala nove stvarčice, u foto radnji pokušavali, ja kući nešto čačkala, ali bezuspješno...
Uglavnom, ovo je jedna današnja tortica
attachment.php

attachment.php

Maco mislim da bi mogla nugat tortu da pravis.
Pravila sam je i skroz je ok.
Imas je negde neko je ostavio recept.
I slobodno mozes pod fondan.
Ako ne budes nista nasla javi se pa cu ti poslati recept sto mi je neka od zenica sa foruma poslala.

nasla sam ovaj recept, da li si na njega mislila?

Nugat
Kore: 7 belanca,240 gr secera, 1 supena kasika sirceta, 100 gr ml.lesnika ili oraha i 1 kasika brasna.Ovako ispeci 2 kore.
Fil: 14 zumanca, 2 cela jaja, 3oo gr secera kuvati na pari u to dodati 250 gr crne cokolade(po pravom receptu treba bela.), u ohladjeno 2 margarina.
Fil II: 200 gr slaga umutiti sa 2 dcl mleka u to dodati 1oo gr mlevenih lesnika i 1oo gr mlevene mlecne cokolade
Filuje se:kora,pola fila sa cok. pa pola fila od slaga( tacnije ovaj fil mse naziva kornet fil), zatim druga kora pa opet sve jos jednom.Premaze se sa 250 gr umucenog slaga ili se dekorise.

nasla sam ovaj recept, da li si na njega mislila?

Nugat
Kore: 7 belanca,240 gr secera, 1 supena kasika sirceta, 100 gr ml.lesnika ili oraha i 1 kasika brasna.Ovako ispeci 2 kore.
Fil: 14 zumanca, 2 cela jaja, 3oo gr secera kuvati na pari u to dodati 250 gr crne cokolade(po pravom receptu treba bela.), u ohladjeno 2 margarina.
Fil II: 200 gr slaga umutiti sa 2 dcl mleka u to dodati 1oo gr mlevenih lesnika i 1oo gr mlevene mlecne cokolade
Filuje se:kora,pola fila sa cok. pa pola fila od slaga( tacnije ovaj fil mse naziva kornet fil), zatim druga kora pa opet sve jos jednom.Premaze se sa 250 gr umucenog slaga ili se dekorise.

citam ovaj recept po ko zna koji put i razmisljam, da ja ispecem od ove ukupne smese od 14 belanaca za korice ne 2, vec tri korice, jer kontam da kad nenesem preko druge korice, prvi fil, pa kornet fil nece moci baterkrem i fondan, a ako imam trecu koricu dobijam na visini i lakse ce ici fondan. da li sam u pravu?

ako pravis po ovom receptu samo smanji secer u korama. dovoljno je 7 kasika secera na 7 belanaca
o da, to obavezno :)

a nasla sam i ovaj recept, to je recept ZD

NUGAT TORTA

kore:

5 belanaca
200 g šećera
100 g mlevenih oraha
2 kašike ml. keksa
1 kašika brašna

Ispeći ovakve tri kore. Ja od te tri napravim četiri, jer i ovde da ponovim, ne volim niske torte.

fil:

15 žumanaca
12 kašika šećera kuvati na pari.
U vruć fil dodati 100 g bele čokolade i 200 g mlevenog pržanog lešnika.

U hladno dodati 250 g margarina.

kornet fil:

200 g šlaga umutiti u 2 dl vode, u to dodati 100 g euro krem bloka i 50 g lešnika samlevenih u secku. ( zajedno samleti euro krem blok i lešnike )

ređati: kora - fil - kornet fil - kora

koliko se secam po komentarima taj domacicin recept su mnogi probali i super im je, najbolje da pitas nju za savet :) ali mislim da je to ok razmera..jer je recimo baza za esterhazy tortu takva, (fil), a ovde imas jos bele cokolade koja dodatno zgusne i to je super cini mi se.

najprije veliki poz svim curama iz prevruce Makedonije .....pratim vas vec duze vrijeme ovdje na krstarici i divim se vasim umjetnickim radovima.volim praviti torte ,uzivam u tome i ja i svi moji bliski,za koji dan bratova mala slavit ce 7 rodjendan i naravno ja cu biti majstor :cmok: .posto je vruce vruce odluka je pala na kidy tortu s malinama ali......citala sam na Minjinom sajtu njezin recept i tu na krstarici recept...hmmm(neka mi ne zamjeri ali neznam tocno ime),e sad mjere za kore se razlikuju i malo sam zbunjena........pa ako je neko pravio neka mi slobodno kaze svoja iskustva....da li je bolja sa 3 ili 4 kore ,da li je sa 3 kore preniska ,inace moj pleh je 34x24......pozzz

Maco koji god recept da uzmes od ova dva neces pogresiti. Pravila sam oba i da budem iskrena ne znam koji je bolji.
Oba su odlicna. Nijanse su u pitanju.
Uglavnom nemoj stavljati dva margarina ( to ti ja preporucujem jer se uvek plasim da se ne oseti)
Tanja sto se kidy torte tice bassam je pravila pre par dana i sada cu okaciti i sliku kako izgleda sa 3 korice..
Visoka je tacno 5 cm.
I bez dekoracije je imala 2kg i 160gr :D

Mardz nisi nam okacila slicicu... ;-)

Nugat po receptu ZD sam evo upravo skuvala fil, samo sam povecala ukupnu masu sa 15 na 20 jaja jer mi treba visocija i teza torta.
inace, pravila sam je vise puta, po savjetima ZD smanjila sam secer i orahe i korama, mada sad kad citam kako je Una pisala komantar na Jacin recept da za 7 bj ide 7 kasika secera.
Po tom receptu jos nisam pravila, ali kad se ta dva uporede sve je tu negdje sem ona 2 i/ili 1 marg za fil, tu definitvno treba 1, puno je 2, ne znam sta Jaca na to kaze?!
Ja sam danas pekla kore od 2x10 bjelanjaka 250gr secera, 150g mljevenih oraha, 4 kasike keksa i 2 kasike brasna. Sad ako je po Uninom savjetu dovoljno je i 10 kasika secera na 10 bj, probacu to sljedeci put, ovo je vec smanjena kolicina, po originalu bi islo 400gr, sto je stvarno puno. Masa za kore je bas gusta, skoro kao za kinder tortu, svidjaju mi se ove kore jer se sa tako gustom od secera masom lako manipulise, mogu se razvuici bas tanke korice

Slične teme

Back