TORTE: recepti, saveti, ideje...

slobodno smanjujte secer u filu i ja to radim nista nece izgubiti,zuti deo ide na koru od belanaca i onaj krem koji su sami po sebi ludo slatki a u gornji deo ide cokolada koja dodaje slatkocu tako da se i stavi minimum secera moze biti super,ja umem i da je razbijem sa dodatkom umucene pavlake,bude vazdusastija i jos laganija a opet cvrsta.

attachment.php
.za buducu kumu..torta je poklon pa se nadam da mi nece zameriti ovaj ruzni podmetac..kupio mi muz 10 komada i poslednjih par su skroz izguzvani

slobodno smanjujte secer u filu i ja to radim nista nece izgubiti,zuti deo ide na koru od belanaca i onaj krem koji su sami po sebi ludo slatki a u gornji deo ide cokolada koja dodaje slatkocu tako da se i stavi minimum secera moze biti super,ja umem i da je razbijem sa dodatkom umucene pavlake,bude vazdusastija i jos laganija a opet cvrsta.
Potpisujem jer i ja sve tako radim sa kinder, odlican mi je fazon ovaj sa sl. pavlakom u njenim filovima jer su i onako teski, a ovako bas kao sto Daca kaze, vazdusastiji, to isto radim i sa Milkom po Kokinom receptu, ili grckom, kako god, kod nje mi se tako bas svidja

OMG Niste čuli za Miu ?! :lol: Pa ona je trenutno glavna cica na Ultri ! Moja ćera je obožava .;)
Da, da, znaci pali Ultru i edukuj se Danijela, OPET!!! Ah, ti novi crtaci, nikad kraja... :zcepanje:
Evo sad vidjeh neke slicice, ma treba da je crtam za srijedu da bude gotova, a tako malo vremena imam, ma nemam ga uopste kad ja to sve malo bolje pogledam. Najbolje bi bilo da ja narucim onu jestivu sliku i eto... Ali kad pomislim jedna slika isto kao i postarina, e to me opasno nervira

cure...nasla sam recept za kidi tortu koji je postavila "zadovoljna domacica",nasla sam i minjim i sad cackam po temi i procitam da ima i recept koji je postavila "zvoncica"ali nikako da ga nadjem ..........molim vas pomoc..............treba mi za cetvrtak pa bi htjela usporediti filove ....citam da je svi pravite ovdje i svaka od vas ima ima neki svoj nacin pa ako ima neko raspolzen da pomogne ....,

Moje iskustvo je takvo da pravim skoro sve isto kao po Minjinom receptu, samo je meni ta njena mjera za precnik 24cm, a za vecu tortu od 4kg povecam na 16 jaja, i to je precnik 28-30cm.
Kore su mi odlicne te, a fil malo povecam mlijeko i dodam jos malo brasna, jer mi je ono marg + puter puno na prvobitnu kolicinu, znaci smao malo da bude vise fila.
I da, ne pravim kasu od voca, nego samo po zutom filu rasporedim i na to sl. pavlaku

Htela bih da zamolim nekoga od vas koji se profesionalno time bavite,kako je najbolje postupiti sa tortom prekrivenom fondanom u ovim vrelim danima.Ja sam pre dve nedelje pravila jednu svadbenu i jedva sam uspela da je odnesem u jednom komadu.
Za iduci vikend opet imam jedu rodjendansku,koju cak treba da bnosim u Milano,a to je 200 km od mene(otprilike oko dva sata u kolima).
Zet mi je napravio ovih dana jednu kutiju od drveta i mislila sam da je prvo dobro rashladim ,a onda da u nju stavim one uloske iz zamrzivaca.Jedino sto nisam sigurno da li je to dovoljno,a i bojim se da ne pocne da mi se topi fondan jer ce prakticno biti kao u frizideru.
.Do sada nikada nisam stavljala tortu pokrivenu fondanom nakon ukrasavanja u frizider, jer sam negde procitala da se to ne sme i uvek je ukrasavam u zadnjem momentu.
Kada su mi torte manje i ne treba da ih daleko nosim to je ok,ali kako se radi kada je recimo torta velika kao moja svadbena koju sam ukrasavala tri sata ?Dok sam ukrasila trecu prva se vec opustila i onda kad sam ih stavila tako meke jedneu na drugu katastrofa(mozete pogledati u mom albumu da bi razumeli o cemu pricam).Da li stavite u frizider pa ih tek onda sastavite ili sta radite?
Gledajuci vase perfektne torte verujem da postoji nacin samo sto ga ja ne znam.Zato vas najlepse molim da mi neko pomogne.
Unapred hvala.

nije da se bavim profesionalno poslasticarstvom, bar ne jos uvek :) ali mozda mogu da malo pomognem...ta informacija za firizder je apsolutno netacna.ne treba ih stalvjati u zamrzivac kada su prekrivene fondanom, ali u frizider najnormalnije. :) stiropor je odlican izolator tako da bi bilo dobro napraviti kutiju od njega ili obloziti neku kutiju stiroporom.torte prekrijes fondanom, stavis u frizider da se lepo to sve stegne posle samo redjas jednu na drugu ukrasis, i drzis u firizideru dok ne dodje vreme za pokret :)

Poslednja izmena:

Slične teme

Back