TORTE: recepti, saveti, ideje...

ja sam za 200 ljudi pravila u dimenzijama 35,28,22,15cm visine oko 10ak cm u proseku...coko nugat, ana - te dve torte su onako malo laganije po sastavu, mocart i moskva...sada ce ici isto za 200 ljudi coko nugat, milka, esterhazy,vocna sa malinama sto mu po tezini dodje isto kao moskva...zavisi da ili im je to jedina torta, ili gosti donose itd....opet zavisi i od tezine izabranih torti...cenim da ce mi druga kombinacija zbog milke biti nesto teza nego prethodna

Evo tortica za moju dragu svekrvu:D
20h9f12.jpg

Devojke,koliko bi kg svadbena torta trebala da ima za otprilike 200 ljudi?na koliko spratova(jedna torta na drugu da se slaze) bi ta kilaza mogla da se rasporedi i koje bi torte zbog stabilnosti dosle u obzir za tu tortu?:dash::dash:Meni su te svadbene Spansko selo,tako da svaka pomoc oko ovaoga je dobrodosla:confused::eek::think:[/QUOTE
Devojke...pa jel moze pomoc prijatelja???

Natali, ja nisam bila na krstarici par dana, nadam se da nije kasno da ti sad odgovorim. Za danas sam pravila tortu za 200 ljudi, za kilažu ne znam, već sam pisala o tome kako se u mom kraju naručuju torte ali je bila na 5 spratova, ne verujem da bi ti dimenzije značile jer su spratovi bili kvadratnog oblika ali ako treba napisaću ti. Meni najčešće za slavlja gde je potrebna čvršća torta traže karamelu, imaš recept kod mene na sajtu. Evo ti link http://www.ivaninsvetslatkisa.com/2010/05/06/karamel-torta/

Devojke, je l' može mala pomoć? Šta je karakteristično za Nedodjiju? Žena hoće da torta bude nešto kao Nedoljija, Petar Pan i Zvončica ali ne celo ostrvo već delić. Naglasila je da ne bude puno gusarskih detalja pošto je za devojčicu.
Ja za sljedecu nedelju pravim neki gusarski fazon za djevojčicu od 4 godine. ALi to su oni neki gusari sa Disney junior, mama je tražila da bude kovčeg sa kao blagom, pa mapa sakrivenog blaga, palma malo iskrivljena, pjesak i koji kao morski detalj i naručila sam jestive slike tih junaka pa ću neghdje i to da rasporedim

mozda jedna varijanta moze da bude stena gde se skuplaju sirene, i more okolo..ili da ides na zelenu varijantu, malo ka unutrasnjosti ostrva :) gde oni zive...pa tu palmice,drvece i kao pecinice i sl....u oba slucaja mogu recimo da sede na nekoj mapi...jao divna tema a da nije brod sa Petrom Panom i Kukom :)

Upravo se radi tortica...Pošto je puna krema i šlaga a ja odlčula pod fondan (sa kojim nikad do sad nisam radila) čisto sumnjam da će uspeti. I uglavnom sam u procesu oblaganja imala inovativne ideje, pa ćemo možda za Anđelin drugi rođendan, sutra, jesti kašikom šareni fil umesto torte.
Elem, umesto da obložim tu tortu koricom ili buter kremom, rastopila sam malo margarina u mikrotalasnoj i četkicom premazala sa svih strana. Pošto je torta bila hladna, odmah se steglo. Preko toga sam razvukla fondan, ali prvo na foliju jer ja ne umem da ga razvučem a da se ne zalepi za podlogu. Nekako sam ga nabacila, ima par zakrpa sa strane, ali odgore nije loše.
Sad mm pravi figurice, jedva smo umešali boje, izmazali se i ulepili samo tako.
Drage žene, VAMA treba dati medalju za ono što radite sa tim fondanom. Sigurna sam da se više neću zamlaćivati sa fondanom. Ima da jedu torte zamazane šlagom i izbodene viljuškama i da viču kako su lepe, jer drugačije neće od mene dobiti.
Slikaću kada završim i dok još uvek bude u komadu. Za sada se steglo, drži se, poklopila sam je zvonom da ne skuplja vlagu iz frižidera.

Do petka uveče nisam imala poručenu ni jednu tortu, pa onda u petak jednu, u subotu drugu, obe za danas. Da li će ljudi naučiti da poštuju tuđe vreme, i dokle će misliti da sve može da se plati. :( I kada ću ja naučiti da kažem NE? :evil:

9amuxg.jpg

Kinder, prvi put sam pekla okruglu koru, i dobro je ispala. Pošto naravno nisam imala vremena da pravim figurice, a muž išao za NS, ja mu kažem da mi kupi u Barvalu neku figuricu Nodija. Međutim, tamo se nađe moja sestra, i kupi mi i ovog Nodija i celu bajku, iz koje sam uzela ove jelke, jer mi na pamet nije palo da stavim sve figurice na tortu gde ih neću naplatiti.

6ss93q.jpg

I "kidi", i ona prvi put okrugla.

Slične teme

Back