TORTE: recepti, saveti, ideje...

Hvala Kato. :)
Probala sam jednom nesto oblikovati pa staviti u frizider a smjesa mi se pocela spustati, tako da cu drugi put probati ovako.

A zasto ne probas da napravis koru od nekog testa za munffina..da ti bude onako puniji biskvit..okrugli i samo ga oblikujes u polumesec i oblozis fondanom..
mislim da bi to moglo lepo da se izvede i ostalo bi cvrsto,mogla bi lako da ga fiksiras na stapic..
od ovih bi mogla da napravis koru jer je kompaktna i lepo vezana.. ne trosi se..http://www.coolinarika.com/recept/vanilija-muffins/
:bye:

Poslednja izmena:
Ovaj mesec je ili od samog fondana ili više verovatno od onih žitarica ili kako se već zove što vidjamo po američkim sajtovima i emisijama , pa presvučeno fondanom . A ne bi me začudilo da je i od stiropora . Mislim da je najlakša varijanta od samog fondana . Zašto komplikovati sa plazmom za koju ne verujem da može ovako da stoji .

Ma nekako mi veliki za sam fondan, ne znam, nego vidis za te zitarice pojma nemam sta su ali nema veze. Nekako se meni cini da je to vrlo moguce da je i od stiropora sto je meni skroz bezveze. Ja sam za onu varijantu od fondana kao kifla sto ih ellora radi meni su takvi bas super i slatki onako fino bebeci!
I ja mislim da se sa plazmom samo komplikuje, to oblikovati i citavu tako fino i uredno obljepiti fondanom, ma muka teska, a bas kako i ti kazes, kako bi ankon svega toga je fino postavila da stoji

Poslednja izmena:
Jedna obicna..
attachment.php

Pozdrav za sve, nova sam na forumu i stvarno je super..ja zelim da pocnem da pravim torte za novac pa prikupljam informacije...sad sam procitala da ste spomenuli ISOLMAT, jel ima negde recept za to, od cega se pravi...i zanima me nesto,posto sam skroz pocetnik da li u slag ili filove od torti kad radite za prodaju, stavljate neke ucvrscivace ili ne...da li ima neka caka da bi bilo cvrsce...

Pozdrav za sve, nova sam na forumu i stvarno je super..ja zelim da pocnem da pravim torte za novac pa prikupljam informacije...sad sam procitala da ste spomenuli ISOLMAT, jel ima negde recept za to, od cega se pravi...i zanima me nesto,posto sam skroz pocetnik da li u slag ili filove od torti kad radite za prodaju, stavljate neke ucvrscivace ili ne...da li ima neka caka da bi bilo cvrsce...

pozdrav Tebi Vockice , dobro došla . Iščitaj teme od početka , imaš puno korisnih informacija o tome što si pitala . Što se tiče filova i šlaga , šlag umuti gušće ( više šlaga stavi ) pa će biti čvršći , a u filove se ništa ne dodaje osim ako ti kad ga umutiš budu redji onda dodaješ mleveni keks ili slično .

Hvala Kato Sombor...pocela sam da citam,ali posto ima puno toga, nikako da sve procitam, uvek sam mislila da se nesto stavlja u slag da bi bio cvrsci, a da li je bolje sa mlekom ili kiselom vodom ili obicnom vodom da ga mutim, mada planiram da idem na kurs ukrasavanja sa slagom ima u eurowitu kurs..a sto se tice torti sa mlekom, tj filom sa mlekom kako leti sacuvati da se ne pokvari, ili ih je bolje ne praviti leti..

Slične teme

Back