TORTE: recepti, saveti, ideje...

E i ja imam jedno pitanje :) ... Treba mi neki proveren recept za cokoladne kore( ili tortu) koje treba da su deblje ,socne,bez oraha iili lesnika a da ta torta moze pod fondan i da izdrzi jednu manju torticu na sebi :neutral: . Znam da mnogo trazim ali tako su trazili od mene.Jos je gore sto to treba da bude kriva torta a ja to do sada nisam radila. Ja sam mislila da ispecem nesto na foru Brownis ali nisam sigurna da li bi to izdrzalo sve ovo.

... Treba mi neki proveren recept za cokoladne kore( ili tortu) koje treba da su deblje ,socne,bez oraha iili lesnika a da ta torta moze pod fondan i da izdrzi jednu manju torticu na sebi :neutral: .

Sve ovo opisano su ti kore za zoju. Debljinu možeš sama da odrediš. Ja volim kada su tanje, a ti ispečeš manje komada ili u manjem plehu, i biće deblje. I za čvrstinu torte ti je bitna i čvrstina fila, ne samo kora.

Sve ovo opisano su ti kore za zoju. Debljinu možeš sama da odrediš. Ja volim kada su tanje, a ti ispečeš manje komada ili u manjem plehu, i biće deblje. I za čvrstinu torte ti je bitna i čvrstina fila, ne samo kora.
Hvala ZD ... njoj sam vec pravila Zoju pa sada hoce neku drugu ali brate ima mnogo zahteva. ovde deca vole neke suve kolace kao sto je mermerni ili cokoladni koji su suvi kao barut ili te Brownis koji su socni pa bi ona nesto slicno a da ima i coko fil, budu debele kore i sto tamnije( tu ce pravi kakao da odradi stvar) pa kako sve to da iskombinujem...? Torta je inace za sledecu subotu.

Mack i vrlo popularni Ben i Holi (ideja je sa interneta)

attachment.php

attachment.php

Drage moje, hitno mi treba idejica za tortu u obliku mobilnog telefona, ali da je sto prostije rijesena dekoracija!
Zvala me moja stara musterija koja inace tako narucuje u zadnji cas, muzu joj je sutra rodjendan a bavi se mobilnim telefonima i sad kad dodjem kuci treba da pecem, filujem, dekorisem za sutra ujutro

Drage moje da li bi mogla neka od vas iskusnih da mi kaze kako se pravi kretos za tortu, ono gore umesto slaga, znam da zene prave onaj sa secerom uspinovanim sa vodom i onaj drugi sa karamelizovanim secerom. Pa ako moze mala pomoc molim vas, pravila sam ali meni nekako iscure ta belanca ili mi bude dosta redak kretos .....

Da bi uspjelo treba malo vise vremena i strpljenja. :) Fazon je da uspinovani secer dodajes kap po kap u umuceno bjelance i da serpicu sa secerom stalno vracas na ringlu jer on uvijek mora biti vruc. Kada se potrosi sav uspinovani secer e onda treba duuugo mutiti ta bjelanca dok se dno posude u kojoj se muti skroz ne ohladi.

Slične teme

Back