TORTE: recepti, saveti, ideje...

evo jos jedna od mene
attachment.php

Mozda je kasno ali nije lose da ima i ovde recept je stavila rzorica dosta davnoSaum za VAsinu tortu po mom receptu ide sa przenim secerom.Ali pretpostavljam da ga pravis klasicni beli.Najbolji recept koji sam dobila je od nase Marije iz Vukovara pre nekih 10-tak god. je sledeci:
2dl belanaca staviti u sud i dodati 450 gr secera.Sve to staviti u drugu posudu sa vodom koja kuva.Mutiti mikserom oko 7 min. i pred kraj dodati par kapi limuna.Kada skines sa pare mutiti slabijom brzinom jos oko 1 min. i saum je gotov.Mozes sa njim raditi sve dekoracije sa spricom kao i sa slagom.Veoma je zahvalan za raditi i ono sto se meni posebno svidja,ne useceri se a posebno lepog je ukusa...Nadam se da sam malo pomogla.

E i ja imam jedno pitanje :) ... Treba mi neki proveren recept za cokoladne kore( ili tortu) koje treba da su deblje ,socne,bez oraha iili lesnika a da ta torta moze pod fondan i da izdrzi jednu manju torticu na sebi :neutral: . Znam da mnogo trazim ali tako su trazili od mene.Jos je gore sto to treba da bude kriva torta a ja to do sada nisam radila. Ja sam mislila da ispecem nesto na foru Brownis ali nisam sigurna da li bi to izdrzalo sve ovo.
Ova je baš takva, ali dobra je tek kad odstoji dan-dva zbog velike količine kakaa
ČOKOLADNA TORTA
8 žumanaca
8 kašika šećera
4 kašike brašna
4 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
-umutiti, dodati :
8 umućenih belanaca sa jako malo soli
-peče se na 180 stepeni, a kada se ohladi, seče se na tri dela
Fil:
2 jaja
200 gr šećera mutiti na pari, u toplo dodati:
200 gr margarina
ostatak od 100 gr kakaa (onaj ostatak od dela koji je stavljen u koru)
Kada se ohladi, izmiksati dobro da malo posvetli pa dodati
100 gr šlaga umućenog u 2 dl mleka
Odgore nekad stavim čokoladnu glazuru, a nekad namažem istim filom i samo narendam čokoladu.
Dosta je čvrsta, može pod fondan, a ukus je baš jako čokoladni, skoro pa gorak.

Ova je baš takva, ali dobra je tek kad odstoji dan-dva zbog velike količine kakaa
ČOKOLADNA TORTA
8 žumanaca
8 kašika šećera
4 kašike brašna
4 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
-umutiti, dodati :
8 umućenih belanaca sa jako malo soli
-peče se na 180 stepeni, a kada se ohladi, seče se na tri dela
Fil:
2 jaja
200 gr šećera mutiti na pari, u toplo dodati:
200 gr margarina
ostatak od 100 gr kakaa (onaj ostatak od dela koji je stavljen u koru)
Kada se ohladi, izmiksati dobro da malo posvetli pa dodati
100 gr šlaga umućenog u 2 dl mleka
Odgore nekad stavim čokoladnu glazuru, a nekad namažem istim filom i samo narendam čokoladu.
Dosta je čvrsta, može pod fondan, a ukus je baš jako čokoladni, skoro pa gorak.

Hvala,isprobacu je koliko danas na mojim ukucanima i mislim da ce biti pun pogodak.

boje na grbu su neka vrasta crvene,bordo valjda i plava.Pogledajte prilog 234448
U crvenu kapnes malo plave, a u plavu malo crne ili crvene. Probaj malo, razmuti par kapi i probaj na belom papiru ili parcencetu belog fondana, ako imas ostatke! Mada videm neke torte, neke zene nisu isle bas u detalje i nijanse, stavile su bordo i teget! Bordo crvena i kap crne, ako je nemas...

A precnik tepsije u kojoj ove kore peces, predpostavljam da je 26cm?

I nekako mi neobicno da je cokoladna torta samo sa kakaom, nema uopste cokolade, pa zato i jeste gorkasta, jel tako?!
Jako je čokoladna i svekrva je , kada je probala bila ubeđena da sam stavila barem pola kg čokolade u nju, ne oseti se brašnjavo, nego baš onako jako čokoladno, a gorkasto je kao na čokoladu za kuvanje, na taj način.

Slične teme

Back