TORTE: recepti, saveti, ideje...

34grf2h.jpg

14e1itz.jpg

Ja po ovom:

Reform torta

Kore:
24 belanceta
600g šećera
600g ml. oraha
4 kašike brašna

Trebalo bi da se peku 4 kore, ja pečem 6 24x34cm.

Fil:

24 žumanceta
24 kašike šećera
3 cela jajeta skuvati na pari ili u MT.
Pred kraj dodati 200g menaž i 100g mlečne čokolade. Ja dodajem samo menaž, svih 300g, a češće 400g one crvene austrijske. U hladno dodati 250g margarina i 250g maslaca.

nemoj me strogo držati za reč, ali mislim da ne bude teža od 3kg.

drage moja treba mi mala pomoc?koliko po vasem misljenju dana pre moze da se napravi torta ?u pitanju je dacina cokoladna torta,imam naruceno za subotu pa me interesuje koliko dana bi mogla ranije da je napravim ?obicno je napravim 2 dana ranije,ali zbog nekih drugih obaveza interesuje me da li bi mogli koji dan pre?

Kore pecem uvek dva dana pre( da se ne suše, ako je potrebno , umotam ih i u najlon) a filovi se mogu spremiti i 5 dana ranije- provereno.
Testirala sam jednom- ostavila sam kilogram fila, preostalog od vikenda, da stoji u frižideru 10 dana. Verovali ili ne bio je ispravan. Zato pri spremanju filova sve mora da bude maltene sterilno( kod mene je takva praksa). Sve tip top. Tada filovi mogu da stoje dugo. U protivnom, kada se radi ,, opuštenije,, i posle tri dana ima da ,,provrište,,.

Poslednja izmena:
Pisala sam vec o tome , nista komplikovano glavni alat balon koji se naduva,stavis ga u casu i saras po njemu sa otopljenom cokoladom,kada se stegne okrenes drugu stranu i ponovis to.Ostavis mali otvor i stapicem probusis balon i sam se odvaja od cokolade,izvuces ga kroz otvor koji si ostavila i to je to... Nije uopste komplikovano probaj uverices se!!!

hvala.cekam lekare da nam zakazu termin pa se nadam da cu uspeti da se uklopim i da imam lufta dva,tri dana da odradim.necu bas toliko unapred ali korisno je znati.hvala puno...
Kore pecem uvek dva dana pre( da se ne suše, ako je potrebno , umotam ih i u najlon) a filovi se mogu spremiti i 5 dana ranije- provereno.
Testirala sam jednom- ostavila sam kilogram fila, preostalog od vikenda, da stoji u frižideru 10 dana. Verovali ili ne bio je ispravan. Zato pri spremanju filova sve mora da bude maltene sterilno( kod mene je takva praksa). Sve tip top. Tada filovi mogu da stoje dugo. U protivnom, kada se radi ,, opuštenije,, i posle tri dana ima da ,,provrište,,.

Podrazumjeva se da kore moraju u najlon, odvojim ih od dna tepsije, ako su u onim plehicima bez papira, ove sa papirom ostavim jer kad se dobro ohlade tad se super odvajaju od papira pa taj isti mogu opet korisititi.
A sto se filova tice nisam ostavljala nikad tako da njih prije nego kore kuvam, jedino nam je ostajalo od nasih rodjendanskih torti (jer ja vazda napravim naravno mlogo vise nego sto treba, kad volemo svi slatko!) evo vou jafa sad za Dunjin rodjendan smo jeli od nedelje do subote zadnje parce, am ono i jeste bilo najsocnije mmmm

Evo moje torte od proslog vikenda jos ne stigoh da ih postavim.
A sto me zeza aparat to je STRASNO!!! Kad gledas kroz objektiv pokazuje se fina cista slika, ali kad okines onda dsobijes nesto maglovito, bez boje itd, bezveze.

attachment.php
kriva koja je TREBALA biti puno bolja, precnik gornje me zeznuo, donja je pecena u 24cm, a gornju sam rezala kore na 17cm i opet kad ju je trebalo staviti u onaj zarezani dio donje torte, ja vidim da je to nekako vece nego onaj krug koji je urazan, JOJ!!!
Inace, ukus je obe torte milka sa topljenom cokoladom

attachment.php
donja je Zoja, gornja Moskva snjit, kombinacija toliko puta vec isprobana. Mnogo ljepsa je bila uzivo, a ta kombinacija blijedo roze, jarko pink i cokoladne mi se bas dopada.

Ova torta je isla za Bec
attachment.php

po utiscima kazu da se nisam obrukala, a ja sam se odlucila opet za milku jer znam da tu nema greske

Poslednja izmena:
E to su bile djecije, sad neke malo drugacije
attachment.php

ovo je za 27 godisnjicu braka, Kokina milka, ma ja sam citav karton milke prosli vikend potrosila :rotf: :rotf:

attachment.php

jos jedna milka Kokina, ideja za dekroaciju je bila sto drecavija zuta masna sa ovom mrezicom na torti i svjecicama, to mi stvarno puno traze, mislim na te brojeve sa svjecicom

Poslednja izmena:

Slične teme

Back