TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php

Ne znam zašto ti ovo ne bude dovoljno čvrsto. Liči na fil za "švaler" tortu, ovde ide još + 100g čokolade, i trebalo bi da bude gusto samo tako.

E nije kao svaler, tamo idu sva zumanjca koja ostanu od kora, a ovdje citava jaja i to samo 3 kom naspram tamo 14 zum. Nasla sam ja ovdje na forumu davno jos neki recept sto je postavila e.beely

Lud lab- t.j. guščije noge ja pravim ovako:

Piškote:6 jaja, 6 kašika brašna, 6 kašika šećera, 1.5 kašike kakao, 1/2 praška za pecivo, 2 kašike vode
Fil: 1.5 litar mleka, 18 kašika šećera, 8 kašika gustina, 5 kašika brašna, 1 kašika kakao skuvati, pa na kraju dodati 200gr čokolade za kuvanje. Kada se ohladi, sjediniti sa 375gr umućenog margarina
(po orginalnom receptu je bilo 2 margarina i ne sećam se koliko šećera u prahu, ja sam to modifikovala po mom ukusu)
Potrebno je i oko 600 gr.oceđenih višanja (naravno cepanih) koje se poprskaju sa rumom
Filovana torta se preliva čokoladom i ukrašava po želji.
Veličinu tepsije ne znam napamet, ali mogu izmeriti kad stignem kući.
Nadam se da sam pomogla. Ako nešto nisam jasno napisala, pitajte! Prijatno

Prvi put sam i pravila po tom receptu, torta je bila jedna od onih zaljubljenih sto mi stalno traze, znaci dosta sam je trebala smanjivati na spram ove kolicine, pa kad sam napravila tako srazmjerno smanjeni fil i bilo mi je previse svijetlo, slabo cokoladisano, a ja volim kad je fil bas CRN!!!
I jos nekoliko puta sam pravila slicne filove, ali sam ukapirala da mi najbolje pocrni bas ovaj fil gdje idu citava jaja, a ne samo zumanjca ili gdje uopste nema jaja, nego samo puding, a uvijek u takve filove stavljam samo menaz cokoladu, znaci nije do toga, nego neka hemijica je tu u pitanju :think:

Ne znam koliko je bila teska ukupno ova torta jer je za rodjendan moje kcerke. Inace, ja skoro uvijek stavljam tu tacnu, osim kad je dole Zoja torta jer mi je ona najcvrsca. Cini mi se da je Daca_011 negdje pisala da ona stavlja samo stapice izmedju njih, tako da vjerovatno svako ima neki svoj nacin kako mu se cini najprakticnije

Maco imas gore podesavanja pa tamo pogledaj.

Nedaju mi bonice kazi da preterujem ;-)

Tenesa stvarno si ih odradila, kao i uvek, savrseno.

Moze li mi neko reci ko je to Ben i Holly ili tako nesto.

Nije mi mogla precizno dati instrukcije samo kaze sin voli Bon i Holly.

Znate li ko je to? ;-)

Da zajedno resimo misteriju...

ja znam ali da ne bi objasnjavala previse najbolje da u pretrazivacu ukucate ben i holi malo kraljevstvo...neko je ovde i radio to al sad ne znam napamet ko....
Maco imas gore podesavanja pa tamo pogledaj.

Nedaju mi bonice kazi da preterujem ;-)

Tenesa stvarno si ih odradila, kao i uvek, savrseno.

Moze li mi neko reci ko je to Ben i Holly ili tako nesto.

Nije mi mogla precizno dati instrukcije samo kaze sin voli Bon i Holly.

Znate li ko je to? ;-)

Da zajedno resimo misteriju...

Ben i Holi malo kraljestvo je crtani koji moji klinci gledaju na Ultri . Patuljak Ben i vila Holi . crtani je od istog autora kao i Pepa i mnogo su slatki . Baš , baš za decu . Original se zove " Ben and Holly s Little Kingdom " . Ima ovde cura koje su več radile tortice , pa pogledaj ! ili na netu ! :D

Slične teme

Back