TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ja isto tako musterijala kazem da 120gr je parce torte sa fondanom, tako da za 40 osoba treba torta od 5kg, ako ima i odraslih i djece racunajuci da ce neko od odraslih jos koje parce plus uzeti. Zato ja najcesce i preporucujem Zoju jer je ona izdasna a ipak jaca torta, kinder i ja mogu sto ZD kaze svakih sat vremena po parce pojesti, ih... a vocne isto tako, sve ja to volim ali poslije parceta vocne torte ja uzmem jos kockicu-dvije cokolade, cisto da se zasladi :zblesav:

E sto se tice kinder, juce sam opet nesto zeznula, sva kora mi je spala, da li su mi nesto grijaci oslabili ne znam, rerna je bila ugrijana do max 250C, stavila sam koru i smanjim na 150C, tako je bila dugo, dugo i nista se ne desava, niti onako fino poraste, nista, pa meni vise dosadilo, malo pojacam nekih 5min, ona narasla, malo pukla an sredini, opet smanjim na 150C i ona splasne samo tako

Citam i ne verujem, pa strasno kakvih ljudi ima, pa sta ti sad da radis sa tortama, briga njih sto si ti ulozila vreme i novac...pa ja mislim da bi mogla i moskvu, zbog visanja bi mogla, sad za ananas hm...a u stvari kako su one u radnji sve torte zaledjene, znaci moglo bi...pa i ako malo otpusti voce kad se odledi ti zamazi dobro buter kremom...ili ako neko poruci sa slagom to bi bilo jos bolje :)

Meni se jednom desilo da je tata nazvao da im je sin ostao u bolnici i da se rodjendan otkazuje do daljnjeg, a ja Zoju taman namazala puter kremom i sve bilo spremno za dekorisanje. On je sam rekao da je stavim u zamrzivac i da ce javiti kad im bude trebala.
Ja jesam tako uradila, ali sam opet pravila novu tortu, a oni ljudi su stvarno bili fer.
Pa valjda i te tvoje musterije su razumne, lijepo da im kazes da ce torte ici u zamrzivac i gotovo, ako hoce onda dobro, e ako nece neka ti donesu pare za materijal

Devojke drage, ne zanam sta da kazem! Blago receno, popizdela sam!! Do 4h jutros sam sa baktala sa tortama...doduse, nisam ih jos ukrasila, to sam planirala veceras!! Reformu cu zalediti, a Moskvu...sacekacu da se javi jedna musterija kojoj treba torta za utorak, pa da joj sugerisem Moskvu...:zstidljivko:.Mada, ne znam moze li da stoji u frizideru do utorka? U utorak ce se pojesti odmah, nosi kolegama na posao da casti! Sta mislite?

JOOOOOOJ, kreteni jedni, pa sta sad, samo tako kazu da je rodjendan otkazan i nista ???

Moskva moze da stoji do utorka, po meni to nije toliki problem, samo preko nje samoljepljiva providna folija i neka je u frizideru, bice socnija, to sigurno. A dekoracija naravno u ponedeljak

Mada...u BG je opsti kolaps...cekala sam prevoz sat vremena i odustala! A pada i dalje...Skole ne rade. Kazu da su otkazali zbog situacije sa snegom, a najavili su da ce padati do srede! Probace da pomere za sl vikend, ako bude mesta u toj igraonici, sto cisto sumljam!! A uz to su porucili i hladno predjelo za 60 osoba....sva sreca pa to nisam pocela praviti!! Sta sad da radim, idemo dalje...uh...Hvala na podrsciz;)

Baš nezgodna situacija, ali trebalo bi oni da preuzmu torte pa da lupaju glavu šta će sa njima.

Ja imam drugi problem. Imam tortu, onu čuvenu "vasinu" zbog koje udavih i ovde i sve oko sebe, :roll: naručenu za nedelju, da je odnesem u NS. A napolju smak sveta. Jutros su iz NS bili otkazani svi polasci autobusa ka sremskoj strani, što znači da je na Vencu ludilo. I još uvek je nisam otkazala, i još uvek ne znam da li sam pogrešila i šta uopšte da radim. :(

Jedna snezno-ljubavno-rodjendanska. :)

DSC09410.jpg

Slične teme

Back