TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ma nije prvi put, ali jeste kad veceras treba da sacekam jos da se filovi ohlade, pa da nafilujem 3 torte i dekorisem, sve za sutra ujutro.
Sta da ti pricam. A i ja rijetko kad pravim te torte gdjhe su samo zumanjca na pari, ili citava jaja (Zoja, dobos) ili klasican fil gdje zumanjca idu u miljeko sa brasnom, ili pudingom ili gutinom, neka od tih kombinacija. Takve najvise i volim, uvijek mi ga ima dosta i crvst je, skuva se zacas i nemam sta da brinem. Ova zumanjca na pari stalno besto mecava, pa jel dosta ili nije skuvano, a 100godina se kuva itd...

Inace, ovu turu sam proglasila za gotovu, stavila sam bijelu cokoladu unutra i bas je gusto, ne da ostaje trag nego samo tako.

Poslednja izmena:
Evo i našeg skromnog doprinosa ovoj temi
attachment.php

Kombinacija fondana i čokolade
attachment.php

Tanjica je ćerka moje drugarice i jedno od moje omiljene dece...
31. januara (na rođendan mog brata) napunila je 19. godina. :heart:
Često kažem da je ona toliko sjajno dete da je bolju nismo mogli ni zamisliti.
Večeras se rođendan slavi za društvo... a na torti treba da bude njen omiljeni patuljak - Pospanko.
Ja sam ga noćas pravila sa uživanjem. Jedino ne znam kako ću ga otpremiti tih 40-tak km :grudvanje3:
pospanko-1.jpg

E pa sto sam danas imala frku, to nije normalno, u zadnji cas je zavrsena torta, ma nista mi nije islo od ruke i po planu.
Prvi put sam trebala raditi transfer sa bijelom cokoladom, otopila sam 300gr kao i kod crne i sve fino stavila na foliju i to bas neki sa pahuljama sam uzela, taman za danasnju atmosferu.
Posto sam se jako zurila, kratko je to stajalo na torti i ja hocu da kinem foliju da bi stavljala ostalu fondan dekoraciju koja je isla u kombinaciji sa slagom, kad ono se bas nista nije preslikalo sa transfera na cokoladu, nista, glat ravna cokolada z:mrgreen: Ali da je to tako bilo i na onima sa uze strane torte, pa hajde, nego se na njima preslikalo djelomicno, JOJ DA POLUDIS!!!
Kad skinem transfer na njemu kao neki masni sloj da se zalijepio od cokolade, ma kad nisam svisla, a sat otkucava, a figurice Ninjago jos nisu gotove, one neke okologlavnefazone sam trebala uraditi i maceve im staviti u ruke, UH!!!

Sta sam pogrijesila, da li je cokolada trebala biti malo toplija, jer sam masu stvari radila u isto vrijeme, skinula sam je sa pare i cinilo mi se da se malo vise ohladila. Ali drugi put sam stavila bas vrelu pa opet nista???

Tanjica je ćerka moje drugarice i jedno od moje omiljene dece...
31. januara (na rođendan mog brata) napunila je 19. godina. :heart:
Često kažem da je ona toliko sjajno dete da je bolju nismo mogli ni zamisliti.
Večeras se rođendan slavi za društvo... a na torti treba da bude njen omiljeni patuljak - Pospanko.
Ja sam ga noćas pravila sa uživanjem. Jedino ne znam kako ću ga otpremiti tih 40-tak km :grudvanje3:
pospanko-1.jpg

Ne moze bonica, ali ka d bude moglo za ovo obavezno...
Mnogo je dobar i tako su efektne boje...ja sam odusevljena...ljubim te.

Poslednja izmena od moderatora:

Slične teme

Back