E ovako, pekla sam sve po receptu, samo sam prve dvije kore mutila odmah 2 x 5 bjelanjaka i to sam pekla u velikom plehu od rerne sa papirom (30x40cm), onda mi to bilo predebelo, dosta je to bas smjese i ostavim malo za prvi plehic (23 x 33cm), to mi je zauzalo mozda 1/3 plehica. Ostavim to u frizideru za vrijeme dok se prva tura pekla, pa umutim jos onih 5 bjelanjaka i to rasporedim po ostatku prvog pleha i na drugi. Klasicno onako sam ih namastila, dosta pobrasnila i tako pekla. Ti su bili malo tanji, trebalo bi za te dimenzije praougaone torte uvecati malo mjeru, vidjecu jos za sljedeci put. Ali posto si mi ti napisala da svaku peces u 35 x 30cm, to je ukupna povrsina za 3 kore 3150cm2, a ove moje su bile malo jace od 2800cm2 pa sam mislila da je ta moja kombinacija OK, i jeste samo sam bolje trebala rasporediti masu. Ja sam isto iskombinovala da dobijem 4 kore i torta je bila manja malo od plehica, znaci oko 20 x 33cm, nisam tacno mjerila, a ni kilazu jer torta nije isla na klasicnu prodaju. Ipak, cini mi se da mi je sve skupa malo niza ispala, mozda sam trebala malo vise slaga, jer nisam mjerila koliko sam ga stavljala, nego odokativno prema mojoj jednoj velikoj pl. posudi jer mi je trebalo i za ukrasavanje druge torte. E da ne zaboravim, kore se jesu onako po malo ljepile, one sa papira su super ispale, i ove su se fino ispekle, ponasaju se kao moskva kore, znaci ne ispadaju kao palacinke, moram ispod tankim nozem da prodjem da odasjednu bas onako fino, ali je to po meni OK