TORTE: recepti, saveti, ideje...

Evo da se i ja upišem ove godine sa mojim torticama. Juče su krstili jednu curicu, gde sam pekla dve torte:
attachment.php

attachment.php

Evo mojih tortica od ovog vikenda, dječija dekoracija
attachment.php
sa balonima kako je mušterija tražila, donja je Zoja naravno, a gornja je moja kombinacija želiranih višanja i vanila fila

attachment.php
i bez balona kako se meni čak više sviđa, pa sam je i tako slikala, više mi te figurice, kuglice i pahuljice dođu do izražaja

attachment.php
torta u obliku novogodišnjeg poklona, sa Deda Mrazom koji ga je donio maloj Kalini, milka po Kokinom receptu

moze li se ticino bojati naknadno, odnosno nakon sto se s njim oblozi torta?
najprije bi prekrila tortu i onda boju u prahu razrijedila s alkoholom i bojala.
trebam dobiti neku cudnu boju a cini mi se da mi je to lakse napraviti na ovaj nacin nego boju dodajuci u ticino,
ali me strah da se sve ne rastopi? da li je netko ovako bojao?

i da, kako dobiti tamno plavu i maslinasto zelenu boju, mijesanjem kojih boja?
hvala

moze li se ticino bojati naknadno, odnosno nakon sto se s njim oblozi torta?
najprije bi prekrila tortu i onda boju u prahu razrijedila s alkoholom i bojala.
trebam dobiti neku cudnu boju a cini mi se da mi je to lakse napraviti na ovaj nacin nego boju dodajuci u ticino,
ali me strah da se sve ne rastopi? da li je netko ovako bojao?

i da, kako dobiti tamno plavu i maslinasto zelenu boju, mijesanjem kojih boja?
hvala

Moze se bojiti fondan naknadno, to sam ja radila prije nego sto sam shvatila da crno, crvenu, teget plavu, bordo, cokoladnu jednostavno ne mogu dobiti nikakvim bojenjem koliko god da su kvalitetne boje. A evo ti album od Stefanelli kako je ona pokazala i objasnila da se crveno boji fondan bas tako kako tebi treba
http://forum.krstarica.com/album.php?albumid=6736&page=2

Evo ti i ovaj link, mozda ti ensto pomogne, ja sam mjesanjem boja po njihovom omjeru dobijala tamniju braon i skoro bordo
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2345

Po meni to nije nikakav problem, samo ih nemoj stavljati skroz uz rub, nego vise fila tu, a njih malo samo unutra, tako ja isto sa visnjama zamrznutim, ili malinama i sl. A zimi najvise radim vocne torte sa zeliranim vocem, jer ne volim iz zamrzivaca direktno da stavljam visnje u fil (sem kod Moskve, kod nje je OK), znaci voce skuvam sa secerom, 1 zelatin i 1 kasika gustina, to otprilike na 500gr voca.
A a ko vidis da te ne slusaju kajsije onda mozes ispeci jos neku tanku koricu i obljepiti tortu okolo, tako ja cesto radim ako je torta previse kremasta, znaci kao coko transferom sto se dekorise, ja tako obljepljujem korom okolo torte, nema curenja i bude torta idealno ravna

Pa meni se to sa Zojom nikad ne desava, ne znam kako peces kore, meni je ona EXTRA ravna, nemam sad ovdje u albumima sto sam slikala bas onako iz profila jednu bijelu Zoju sto je bila ukrasena samo glavicama Mini Maus, da vidis kako je ravna bas onako skroz naskroz, kao da je stiropor ispod fondana. Ja kore pecem u plehicima i ravne su mi skroz, filujem silikonskim onim ravnim kasikama ili kako li se one zove, i slag isto sto ravnije namazem i eto, ne znam u cemu je kod tebe problem

Back